ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πάνος Ρήγας: Η ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

«Η ΝΔ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα πρέπει τόσο για τα εθνικά ζητήματα, όσο και για τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, να κρατήσει μία στάση που θα αναβαθμίζει την εικόνα του πολιτικού συστήματος και των θεσμών», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, για την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.


Ερωτηθείς για την επιρροή του Άδωνι Γεωργιάδη στην πολιτική της ΝΔ, ο κ. Ρήγας απάντησε πως είναι προφανές ότι η συλλογική πολιτική σκέψη της ΝΔ έχει επηρεαστεί από συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις. «Η στρατηγική της ΝΔ κινείται αποκλειστικά γύρω από το πότε θα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Είναι μία αδιέξοδη στρατηγική, που σέρνει ολόκληρο το κόμμα πίσω από μία ακραία νεοφιλελεύθερη και συντηρητική αντίληψη», είπε.

Αναφορικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης της υπόθεσης Novartis, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και η κυβέρνηση θέλει να το κρατήσει αυστηρά μέσα στα πλαίσια της δικαιοσύνης, των θεσμών και των συνταγματικών επιταγών.
«Η υπόθεση Novartis διερευνάται σε 29 χώρες, το ίδιο πρέπει να γίνει και στη δική μας. Είναι νωρίς για να πούμε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, σίγουρα όμως η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για τα σκάνδαλα που γίνονται κατά τη διάρκεια της θητείας της», τόνισε ο κ. Ρήγας. «Όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ως κυβέρνηση είχαμε ευθύνη να ανοίξει η υπόθεση», υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει πώς μπορεί να αποζημιωθούν το ελληνικό Δημόσιο και η ελληνική κοινωνία.

Σχολιάζοντας τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ρήγας επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτικής ζωής τού τόπου, που πρώην πρωθυπουργός μηνύει νυν πρωθυπουργό. Εξέφρασε, δε, την άποψη πως το μίσος που απορρέει από αυτήν την κίνηση είναι πρωτίστως κοινωνικό και όχι πολιτικό και σαφώς αντιβαίνει τους κανόνες της πολιτικής ευπρέπειας. «Θεωρούσαν πως στην εξουσία θα βρίσκονταν πάντα τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες πολιτικές, οι ίδιες πρακτικές, είτε εναλλάξ, είτε συγκυβερνώντας», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Ρήγας τοποθέτησε και τις «θεωρίες συνωμοσίας» που καλλιεργούνται σε ό, τι αφορά τους χειρισμούς της υπόθεσης και τις ταυτότητες των μαρτύρων. «Στόχος τους είναι η χειραγώγηση μαρτύρων, εισαγγελέων και δικαστών. Το μήνυμα που προσπαθούν να στείλουν δεν θα περάσει», σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

«Στις επόμενες εκλογές, ο πολίτης θα μας κρίνει με βάση το αν καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και αν αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: