ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Προγραμματισμός συνάντησης με την Υφυπ. Οικονομικών



 Θεματικοί άξονες ΕΕΣΠ στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, σας παραθέτει τους θεματικούς άξονες που έθεσε στη γραμματεία του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Πάτρας στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού και σημαντικών στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.


«Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ιδρύθηκε το 1904 από τους εμπόρους του εισαγωγικού εμπορίου και αποτελεί συνέχεια του εμπορικού συλλόγου «Ερμής» (εξαγωγικό εμπόριο) που ιδρύθηκε το 1886.Είναι ο ιστορικά παλαιότερος σύλλογος στην χώρα και από τους πιο δραστήριους με 2.500 μέλη και μεγάλη συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης, της οικονομίας και της χώρας.
Για να μιλήσουμε για παραγωγική ανασυγκρότηση, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τους συντελεστές που θα συμμετέχουν καθώς και το ποιοι θα ωφεληθούν. Με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι χώρα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς, εμπορίου, βιοτεχνίας, καινοτομίας και έρευνας, στην ανασυγκρότηση θα περάσουμε αν επενδύσουμε και διαμορφώσουμε πολιτικές ανάπτυξης αυτών των επιχειρήσεων. Ήδη η Ευρώπη στρέφεται σ’ αυτή  την  αντίληψη. Οι λαθεμένες απόψεις για μεγάλους επενδυτές απ’ το Κατάρ, την Κίνα κ.ά. φάνηκε ότι αποτελούν άλλο ένα ευχάριστο αφήγημα αλλά μόνο αυτό. Τα οφέλη που θα προκύψουν απ’ την ανάπτυξη οφείλουμε να τα αναδιανείμουμε στους κοινωνικά αδύνατους και σε προγράμματα που θα βοηθήσουν την νεανική, κυρίως, επιχειρηματικότητα.

Α. Δεν νοείται να υπάρξει βήμα προς την ανάπτυξη με δυσβάσταχτα μέτρα φορολογικά κ.ά. Ποιος θα δεχόταν συνεταίρο το κράτος με 50%;
Β. Και βεβαίως δεν θα γίνει ανάπτυξη με αυτό το δύσκαμπτο, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κράτος, δημόσιο τομέα που τιμωρεί και «ενοχοποιεί» το επιχειρείν και την εργασία σ’ αυτό και δημιουργεί «όνειρα και μέλλον», μόνο για πρόσληψη στο δημόσιο…

Στο πλαίσιο της περιφέρειάς μας επισημαίνουμε τα εξής:
1.   Επιτάχυνση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων (λιμάνι Πάτρας, λιμάνι Αιγίου αεροδρόμιο Δυτικής Ελλάδας, διαμετακομιστικά κέντρα στην Πάτρα και στο Αίγιο, φυσικό αέριο, βιομηχανική ζώνη Πάτρας, βιοτεχνικό πάρκο Πάτρας, υποδομές στα Καλάβρυτα, άρδευση κάμπου σε Αχαΐα και Ηλεία, λειτουργία φορέα για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, παραλιακό μέτωπο Πάτρας, λειτουργία Δημοπρατηρίου Ηλείας Πύργος ή Αμαλιάδα.
2.   Σιδηροδρομική σύνδεση Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Καλαμάτας. Η σύνδεση αυτή θα προσέλκυε κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Πάτρας. Υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής όσον αφορά στο κομμάτι του αστικού ιστού της Πάτρας. Πρόκειται για ένα αίτημα τόσο του εμπορικού κόσμου όσο και των πολιτών της Πάτρας, καθώς θα ήταν απαράδεκτο να αποκοπεί η πόλη. Να μη συνεχιστεί η εγκληματική πολιτική των τειχών προς το παραλιακό μέτωπο.
3.   Έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας - Τσακώνας. Η Ν.Ε.Ο. Πατρών Πύργου αποτελεί διεκδίκηση χρόνων, καθώς όχι μόνο αποκόπτει την Πάτρα από τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και δεν αποτελεί ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
4.   Περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας και χρηματοδότηση των Open Mall (Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου). Πρόκειται για συνέργειες μικρών επιχειρήσεων (clusters), δηλαδή ενιαία κέντρα με δυνατότητες που συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. Η δράση αφορά στην οργανωμένη και συστηματική ανάδειξη και προβολή των εμπορικών κέντρων των πόλεων και συντονίζεται από τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο με τη συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των καφετεριών, των επιχειρήσεων στάθμευσης, των πολιτιστικών ιδρυμάτων κ.ά. Κύριος στόχος είναι η τόνωση της αγοράς των εμπορικών κέντρων των πόλεων, η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους καθώς και η επανεδραίωσή τους ως ελκυστικός εμπορικός προορισμός για αγορές, διασκέδαση και κέρδος με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής κρίσης.
5.   Ρεαλισμός και ιεράρχηση στον προγραμματισμό των παρεχόμενων ενισχύσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Επισημαίνεται ότι ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ δεν έχει πραγματοποιηθεί ουσιαστικά.
6.   Σημαντική η πρόθεση του Υπουργείου για αναβάθμιση επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των logistics και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Αναμένουμε ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς των διαχειριστικών αρχών για την εξειδίκευσή τους προς όφελος του συνόλου των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου.
7.   Ειδικότερα για την Πάτρα θα πρέπει να δούμε την ανάπλαση της πόλης, του ιστορικού κέντρου, του παλαιού λιμένος, προκειμένου να καταστήσουμε την πόλη ανθρώπινη, φιλική με στόχευση την αύξηση των επισκεπτών μας, κυρίως από τους όμορους νομούς. Ήδη η αξιοποίηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου φέρνει καθημερινά επισκέπτες.
8.   Η ρύθμιση του κυκλοφορικού, πεζοδρόμηση, πρόσβαση του κέντρου με ποδήλατο αλλά ταυτόχρονα η αξιοποίηση του λιμένος στα πρότυπα της μελέτης από την OFFICE TWENTYFIVE ARCHITECTS, η ενεργειακή κάλυψη φωτισμού τύπου led και η μόνιμη ελεύθερη σύνδεση wifi , θα αλλάξει ριζικά την πόλη.
9.   Υποδομές πόλης parking, έξυπνη πόλη, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην επισκεψιμότητα.
10.               Ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, πολιτισμό σε δομές ανάπτυξης αγροτουρισμού, τουρισμού υγείας και άλλων ειδικών μορφών τουρισμού.
11.               Αναπλάσεις αναβαθμίσεις κτιρίων με προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και αντισεισμικής θωράκισης των κτιρίων και αντίστοιχα αστικών αναπλάσεων δίνοντας ανάσα στον κλάδο των κατασκευών. Η Πάτρα λόγω της ιστορίας της έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που αναδεικνύεται μέσα από τα παλιά αρχοντικά κτήρια.
12.               Ειδικά προγράμματα για εκσυγχρονισμό, μηχανοργάνωση, δημιουργία και υποστήριξη των επιχειρήσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής πώλησης (e-shop) καταστημάτων, που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά.»


Τέλος, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21.15 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανατσίου, στα γραφεία του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: