ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Γελάδες δραπέτευσαν από σφαγείο, κατέφυγαν σε δάσος



Και οι φίλοι τους τις προστάτευσαν σε... οίκο ευγηρίας!

Η Σαντορίνη είναι γνωστή στον κόσμο πια, για τον «οίκο ευγηρίας» που διαθέτεις για τα περίφημα γαδουράκια της όταν, αφού γεράσουν, αποστρατεύονται από την υπηρεσία στις σκάλες του Αθηνιού, του παλιού λιμανιού του νησιού.


Στην Ολλανδία μερίμνησαν για το τέλος των αγελάδων! Με αφορμή την δραπέτευση, κατάμυθιστορηματικό τρόπο δύο αγελάδων, έγινε γνωστός ο σχετικός οίκος ευγηρίας γι΄αυτού του είδους τα τετράποδα, αφού μερίμνησε πολιτικό κόμμα στην χώρα αυτή για την διάσωσή τους. μαζεύοντας συνάμα ένα αξιοσέβαστο ποσό ευρώ για τον λόγο αυτό.

Η πληροφορία του ελληνικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεωνν ΑΜΠΕ, είναι διαφωτιστική, τόσο για τον τόπο, Βόρεια Ολλανδία, αλλά κυρίως για τον τρόπο, που αγελάδα κατέληξε σε αυτόν τον οίκο!

Η αγελάδα που εδώ και δύο μήνες κρυβόταν μέσα σ' ένα δάσος για να ξεφύγει από το σφαγείο, με αποτέλεσμα να γίνει διάσημη διεθνώς, πιάστηκε και περνάει πλέον ευτυχισμένη τις ημέρες της σε έναν οίκο ευγηρίας για βοοειδή στη βόρεια Ολλανδία.

«Η Ερμιέν είναι επιτέλους στο σπίτι, έπειτα από έναν μακρύ, μοναχικό και αγχωτικό δρόμο προς την ελευθερία», έγραψε ο οίκος ευγηρίας στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, χαιρετίζοντας το θάρρος της αγελάδας η οποία «έδωσε μάχη για τη ζωή της» και κατέληξε να κερδίσει τον «χρυσό λαχνό» για ένα ειρηνικό τέλος.

Αυτή η ηλικίας τριάμισι ετών αγελάδα βόσκει από τη Δευτέρα στα λιβάδια της ένωσης De Leemweg, η οποία υποδέχεται, στην επαρχία Φρίσλαντ, αγελάδες που δεν είναι πλέον παραγωγικές, για να τους προσφέρει μια ήρεμη συνταξιοδότηση, αντί να καταλήξουν ως μπριζόλες στα πιάτα.

Η ιστορία της Ερμιέν, η οποία κρυβόταν μέσα σ' ένα δάσος για να ξεφύγει από τη μοίρα της, συγκίνησε ολόκληρη τη χώρα: οι Ολλανδοί αποφάσισαν να τη σώσουν αφού δραπέτευσε καθ' οδόν για το σφαγείο, τον Δεκέμβριο του 2017.


Ένα κύμα συμπάθειας ξεχύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα πολιτικό κόμμα ξεκίνησε εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης, η οποία επέτρεψε να συγκεντρωθούν 50.000 ευρώ ώστε να προσφερθεί στην αγελάδα μια χρυσή συνταξιοδότηση.

Στον οίκο ευγηρίας, η Ερμιέν ξαναβρήκε τη σύντροφό της με την οποία δραπέτευσε, την αγελάδα Ζας, η οποία είχε συλληφθεί λίγο μετά την απόδραση.

«Όμως τα βοοειδή δεν ξεχνούν τίποτα, και οι δύο θα μείνουν αναμφίβολα σημαδεμένες σ' όλη τους τη ζωή και θα φοβούνται πάντα τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο οίκος ευγηρίας, παρακαλώντας τους Ολλανδούς να μην έρχονται μαζικά για να θαυμάσουν τις δύο αγελάδες.

Αυτά, όταν οι πολίτες μίας χώρας, προφανώς, δεν έχουν σοβαρότερα ζητήματα να απασχοληθούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: