ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τρένο στην Πάτρα χωρίς διακοπή του Προαστιακού



Ο Αντιπερειαφερειάρχης Αχαΐας, σε περισυλλογή, την ώρα που... ρίχνει τα σχέδια για το στρώσιμο στο χωριό του, των γραμμών του νέου τρένου μεγάλης ταχύτητας. Τις οποίες γραμμές θα μεταφέρει μετά, με πλοίο πάνω σε διολκό, μέχρι την παραλία της Πάτρας. Τουλάχιστον αυτός κάνει έκπτωση και δεν ζητά, όπως ο Κ. Πελετίδης, να στείλει η Κυβέρνηση το τρένο στα βουνά για... βοσκή!



Δεν χαλά χατίρι

ο Γρηγόρης μας!

ΑΛΛΑ, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΜΕΤΙΚΗ ΕΘΑΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ, ΤΥΦΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΣΣΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ!



Ο Κ. Πελετίδης στέλνει το τρένο στο βουνό για βοσκή, μη τυχόν και βλαφθούν οι Πατρινοί. Ο κύριος Αλεξόπουλος μάλλον προετοιμάζεται να στείλει τις γραμμές του στο χωριό του, για την κατασκευή τους! Κι έτσι δεν θα χαλάσι χατήρι σε όσους θέλουν και την πίτα αφάγωτη και το στομάχι χορτάτο. Εκλογές πλησιάζουν κια οι ψήφοι είναι πολύτιμοι. 

Κι αν όπως ακούγεται, μετακινηθεί ο σημερινός Περιφρειάρχης προς την κατάκτηση του Δήμου Πατρέων, με παράλληλη μετακίνηση Πελετίδη προς την Βουλή, τότε θα είναι ακόμη πιο πολύτιμοι οι ψήφοι του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, που γλυκοκοιτάζει προς την θέση του Περιφερειάρτχη Αχαΐας!

«Η έλευση του τρένου στο νέο λιμάνι της Πάτρας είναι πλέον απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος, αλλά με την προϋπόθεση να μην σταματήσει η λειτουργία των γραμμών του Προαστιακού. Αλλά το ερώτημα; που μπαίνει είναι πως θα στρωθούν οι νέες γραμμές του σύγχρονου ντρένου, για το οποίο όπως μας ορκίζεται... κόβει τις φλέβες του; 

Υπάρχει μία λύση, αλλά να μας την πει ξεκάθαρα ο ίδιος. Δηλαδή να στρωθούν οι νέες γραμμές σε χωράφι στο χωριό του και να τις μεταφέρουν, με το πλοίο πάνω σε διολκό, από το χωριό του το ορεινό, μέχρι τα πεδινά της Πάτρας.

Διαμαρτύρεται και καλεί σε επανάσταση τον κόσμο, λέγοντας: «Μην περιμένουμε να διακοπεί η λειτουργία του Προαστιακού και μετά να φωνάζουμε, τώρα είναι η ώρα της κοινής συστράτευσης».

Δεν απαντά όμως στο ερώτημα: Δηλαδή να ζητήσουμε, τον τρόπο που έχει στο μυαλό του,  από τον Υπουργό τη Δευτέρα που θα έρθει για το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο, να το υλοποιήσει.

Και ίσως εάν έχει καμιά καλή ιδέα να ξεβουλώσει και την Τισσαμένους, στην συμβολή της με την Μίνι, που έγινε βραχνάς από τότε που την βούλωσε ο ίδιος και το μπινελίκι πάει σύννεφο καθε μέρα, πρωί βράδυ απ' όσους διέρχονται από την Γερμανού. Και μην μας πει να πάρουμε αυτοκίνητο πετούμενο σαν του Κιτ, γιατί δεν έχουμε λεφτά!

Μας λέει λοιπόν ότι: Η οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνδυασμένες μεταφορές και το τρένο μπορεί να παίξει το βασικό μοχλό ανάπτυξής της.

Χαρήκαμε, αλλά πως όμως θα γίνει αυτό, αφού θα έχουμε στείλει για στρώσιμο τις γραμμές στο χωριό του;

«Η Περιφέρεια εκτός των άλλων έχει δώσει μεγάλο βάρος και στη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, ως φτηνού και λαϊκού μέσου μεταφοράς αστικά αλλά και περιαστικά, χρηματοδοτώντας και την κατασκευή των υποδομών για τη λειτουργία του προαστιακού έως και την Κ. Αχαΐα».

Από τα στάρια που πούλησες κύριε Αλεξόπουλε, ή μήπως από χρήματα μέσω κυβέρνησης και ΕΣΠΑ

«Βασική προϋπόθεση σε όλες τις συζητήσεις για την κατασκευή των υποδομών του νέου τρένου προς την Πάτρα, ήταν και η παράλληλη λειτουργία του προαστιακού ήδη λειτουργούντα σιδηροδρόμου. Ήδη όμως εκτελείται εργολαβία αποξήλωσης των υπαρχόντων γραμμών για την κατασκευή υποδομής της νέας γραμμής από τον Ψαθόπυργο έως την Κανελλοπούλου.  

Αυτό θα οδηγήσει στην παύση λειτουργίας του προαστιακού για χρόνο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αφού δεν υπάρχει στον ορίζοντα εικόνα για την έναρξη κατασκευής των υπολοίπων έργων της νέας γραμμής. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον όλων μας να ζητήσουμε από την κυβέρνηση που για 2 ημέρες θα βρίσκεται στην Πάτρα, εξηγήσεις και λύσεις για το κορυφαίο αυτό ζήτημα».

Κάθε ολιγωρία θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας ενός μέσου που καθημερινά προσφέρει στην ομαλότητα της κοινωνικής μας ζωής, μέσω μιας φτηνής και αξιόπιστης μετακίνησης.

Μην περιμένουμε να διακοπεί η λειτουργία του προαστιακού και μετά να φωνάζουμε, τώρα είναι η ώρα της κοινής συστράτευσης».


Μήπως κύριε Αλεξόπουλε, να κάνουμε και καμιά απεργία, μαζί με τον Πελετίδη;  Ή μήπως να ζητήσουμε προσωρινή πύκνωση αυτοκινητικών δρομολογιών για καλύτερη εξυπηρέτηση;



Δεν υπάρχουν σχόλια: