ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι προσπάθειες - Αποκαθήλωση αγαλμάτων

Υπό αποκαθήλωση και το άγαλμα της κεντρικής πλατείας.
Οριστικό είναι πλέον ότι τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, θα απομακρυνθούν άμεσα, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης της πΓΔΜ. Σύμφωνα με τα parapolitika.gr/ πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης, δείγμα της αλλαγής πολιτικής στη γειτονική χώρα στην «μετά Γκρουέφσκι» εποχή, με γνώμονα την πρόθεση της κυβέρνησης της πΓΔΜ να γίνουν προσπάθειες για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «MAKFAX» ο Μίροσλαβ Γκρτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού της πΓΔΜ για την εξέταση του σχεδίου “Σκόπια 2014”, κάνει λόγο για απομάκρυνση των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου από την κεντρική πλατεία των Σκοπίων, επειδή δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία κατά την τοποθέτησή τους. 


Στο μεταξύ συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό τους της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βιέννη.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, της ΠΓΔΜ οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: