ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ξεπαγώνει με αποδοχές το μισθολόγιο Δημ. Υπαλλήλων

Από 1.1. 2018 «ξεπαγώνει» η μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων και επαναϋπολογίζονται οι μηνιαίες αποδοχές τους καθώς κατατάσσονται πλέον σε υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προϋπηρεσία, τα τυπικά προσόντα και τους μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών. Με την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης προκύπτουν αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό διευκρινίζει με έγγραφο της η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα.


Ειδικότερα για τους αποφοιτήσαντες από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης θα ισχύσουν τα εξής:

α) Όσοι αποφοίτησαν μετά την 1-1-2016 και πριν την φοίτησή τους στη Σχολή δεν είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου θα καταταχθούν, στα προωθημένα μισθολογικά κλιμάκια κατά το διορισμό τους.

β) Όσοι αποφοίτησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και πριν την φοίτησή τους είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, κατά το διορισμό τους ή την επάνοδό τους στην προηγούμενη Υπηρεσία τους, θα καταταχθούν στα προωθημένα μισθολογικά κλιμάκια συνυπολογιζομένου και του χρόνου προϋπηρεσίας τους μέχρι 31-12-2015.

Στην περίπτωση που οι τελευταίοι διατηρούσαν προσωπική διαφορά αυτή εξακολουθεί να καταβάλλεται, συμψηφίζεται όμως με την αύξηση που θα προκύψει από την προωθημένη μισθολογική κατάταξή τους.

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος φοίτησής τους στην ΕΣΔΔ κατά το διάστημα από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2017 δεν λαμβάνεται υπόψη για την μισθολογική τους εξέλιξη δεδομένου ότι και γι αυτούς ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν.4354/2015.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι τυχόν χρόνος άδειας άνευ αποδοχών (ο οποίος δεν αναγνωρίζεται σαν χρόνος πραγματικής υπηρεσίας βάσει των κείμενων διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα) που έχει χορηγηθεί το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2017, χρονικό διάστημα που συμπίπτει με την ανωτέρω αναστολή δεν αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη και δεν προβλέπεται αφαίρεση από τον χρόνο πραγματικής υπηρεσίας που έχει ήδη αναγνωριστεί μισθολογικά στον υπάλληλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: