ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Αντωνοπούλου: Μειώθηκε η ανεργία - Στόχος μας να πέσει κάτω από το 18%


«Η υπόθεση της Novartis είναι ένα διεθνές πρόβλημα» υποστήριξε η κ. Αντωνοπούλου τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια με κάθε φορά όταν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
«Πρέπει να εστιάσουμε στην πραγματικότητα και αυτή είναι η διασπάθιση των πόρων των πολιτών. Είναι ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα υπόλοιπα είναι σχόλια της αντιπολίτευσης που θέλει να αποτρέψει από τα θετικά πράγματα που κάνει η κυβέρνηση. Πατάνε μονίμως σε κάτι, το οποίο διογκώνεται για να μπορεί σαν αντιπολίτευση να λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, σημείο, που εστιάζεται η κριτική της αντιπολίτευσης, η κ. Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι όταν κάποιος επισκέπτεται δημόσια από την κεντρική είσοδο ένα κτίριο σημαίνει ότι δεν έχει κάτι να κρύψει.

Ειδικότερα για τα θέματα της ανεργίας τόνισε ότι:  «Από 350.000 ανέργους το 2009, ως το 2014 είχαμε φτάσει στο 1.300.000 ανέργους. Παραλάβαμε μία δύσκολη κατάσταση με μια αγορά εργασίας τελείως απορρυθμισμένη, εξήγησε η υπουργός.

«Στη διετία 2012 – 2014 χάθηκαν άλλες 173.000 θέσεις εργασίας, ενώ επί της δικής μας διακυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί 320.000 θέσεις εργασίας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι παρόλο που έχουμε πέσει κάτω από το ένα εκατομμύριο ανέργους».

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας. Ειδικότερα υπογράμμισε ότι: «Έχουμε δημιουργήσει για πρώτη φορά μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της χώρας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να «ακούμε τι λέει η αγορά» και βγάζουμε προγράμματα κατάρτισης που δημιουργούν προϋποθέσεις στους πρώην άνεργους ώστε να πάρουν τα προσόντα για να βρουν δουλειά. Η επιτυχία αυτών των προγραμμάτων έγκειται στο ότι 1 στους 3, δηλαδή το 35% των ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά βρίσκουν εργασία».

Παράλληλα προανήγγειλε τους επόμενους τρεις μήνες νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και άλλες 10.000 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα για νέους.

Κλείνοντας η υπουργός τόνισε ότι «πετύχαμε το στόχο για μείωση της ανεργίας από 26,5% που παραλάβαμε έπεσε στο 20%. 

Επόμενος στόχος είναι να πέσει η ανεργία κάτω από το 18%» και όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να υπάρξει «μικρή σταδιακή άνοδο του κατώτατου μισθού» νεότερα όμως, όπως είπε, θα ανακοινωθούν από την Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου. 

Kατ. Μπρέγιαννη-av gi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: