ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Λάβρος ο Αλ. Τσίπρας από την Πάτρα: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τρόικα, ούτε με τους υπαλλήλους της

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεσήκωσε τους Πατρινούς που είχαν κατακλύσει το γυμναστήριο του "Τόφαλου", κάτι που δεν τόλμησε να κάνει κανένα κόμμα στην Πάτρα.

Ζήτησε καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης διότι, το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ





Έκλεισε την ομιλία του με πρόσκληση να ανέβει στο βήμα ο Συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανία Κάγιο Λάρα και οι 11 Αχαιοί υποψήφιοι


Δεξιά ο Συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας
Κάγιο Λάρα. Αριστερά ο τ. Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας
του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινός και στο μέσον η διερμηνέας.
«Kαθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ» ζήτησε από την Πάτρα να λάβει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Σε μια μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, στο κλειστό γυμναστήριο "Δ. Τόφαλος" που τον τόνο έδωσε το πολυπληθές νεανικό ακροατήριο, στο οποίο αποκλειστικά κάποια στιγμή απευθύνθηκε ξεχείλισε από χιλιάδες κόσμο, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν "για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση". 

Διότι, όπως είπε, "το plan B' της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εμείς το ξεκαθαρίζουμε μία και καλή: Δεν θα συγκυβερνήσουμε ούτε με την τρόικα ούτε με τους υπαλλήλους της".

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά, ότι πολιτεύεται με μόνο όπλο την κινδυνολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως δεν πείθει και τον οδηγεί στην πλήρη απομόνωση.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέχασε να κάνει αναφορά στα προβλήματα της Πάτρας, όπως η μεγάλη ανεργία, τα κλειστά καταστήματα, η κοροϊδία της προσσωρινής παραχώρησης της παραλιακής ζώνης των 3,5 χιλιομ., για την οποία είπε πως θα μετατραπεί σε άμεση απόδοση στον Δήμο Πατρέων, στο Ρυθμιστικό, που ταλανίζει τους Πατρινούς, στις τουριστικές υποδομές, που έχουν εγκαταλειφθεί και στο ξεπούλημα στο ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο τόνισε, πως από το βράδυ της Κυριακής που θα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα πάψει να ισχύει! (Πιο αναλυτικά στην επόμενη ανάρτηση του Istologiou G. Mosxos).

Το αίτημα για επαναφορά της ΕΡΤ παραμένει ζωντανό.
Ακόμη, υπενθύμισε: Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – και θα το κάνουμε. Θα τον αντικαταστήσουμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). 

Ο νέος αυτός φόρος θα ισχύσει με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, ώστε να έχει ήδη αποτυπωθεί η πραγματική περιουσιακή κατάσταση των πολιτών. 

Θα εφαρμοστεί στις πραγματικές, εμπορικές αξίες των ακινήτων. 

Όχι στις σημερινές, υπερτιμημένες αντικειμενικές. Θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία, εκτός από υπερπολυτελείς κατοικίες. Θα προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο ανά άτομο, έτσι ώστε να μην φορολογείται η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Και έδωσε την διάσταση του ΕΝΦΙΑ, απαντώντας στο ερώτημα, ποιο θα είναι το ισοδύναμο που θα αντικαταστήσει τα χαμένα έσοδα, λέγοντας:

Από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ελέγχοντάς τα στην πηγή, από τους φοροδιαφεύγοντες της λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών, που αντιστοιχούν τα έσοδά τους στο συνολικό κόστος του ΕΝΦΙΑ, για τους φορολογούμενους πολίτες.

Οι συναδέλφισσες στον Τύπο δεν ξεχνούνται!
Υπάρχουν λίγοι που κατέχουν πολλά και σήμερα φοροδιαφεύγουν. Αυτούς θα φορολογήσουμε. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές – και θα το κάνουμε. 

Κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί.


 Ακόμη κατήγγειλε την ακροδεξιά πολιτική τρόμου που ασκεί η σημερινή ΝΔ, που καμία σχέση δεν έχει με την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Κι έκλεισε την ομιλία του με πρόσκληση να ανέβει στο βήμα ο Συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανία Κάγιο Λάρα, που ακολούθησε τον Αλ. Τσίπρα στην Πάτρα και ήρθε για να παρακολουθήσει τις ελληνικές εκλογές.

Επίσης κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές Αχαΐας, έναν έναν ονομαστικά να ανέβουν στο βήμα, γιατί όπως είπε «από ’δώ επάνω είναι φανταστικά, να βλέπεις».

(Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα σε επόμενη ανάρτηση).


ΔΕΙΤE ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU G. MOSXOY


















Δεν υπάρχουν σχόλια: