ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δέσμευση από Τσίπρα για απόδοση του παραλιακού μετώπου Πάτρας και αντιμετώπιση της κατάρρευσής της

Παρόντες οι σχολικοί φύλακες με το πανό τους υπενθυμίζουν στον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα, την αποκατάστασή τους που εκκρεμεί.



Σπάμε τα λουκέτα στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ξαναζωντανεύουμε το εμπόριο στην Πάτρα και σε όλα τα αστικά κέντρα. Αντιμετωπίζουμε την ανεργία, είπε



Με αναφορά στα προβλήματα της Πάτρας ήταν ο λόγος του Αλ. Τσίπρα, που μίλησε σε πολυπληθή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος». Αντιμετωπίζουμε την ανεργία, ξανακάνουμε την Αχαΐα συνώνυμη με την παραγωγή, Σπάμε τα λουκέτα στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ξαναζωντανεύουμε το εμπόριο στην Πάτρα και σε όλα τα αστικά κέντρα, Αναδεικνύουμε τον τουρισμό, ως συγκριτικό πλεονέκτημα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την προώθηση εναλλακτικών μορφών, που προάγουν τον ιστορικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και παραγωγικό της πλούτο. Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες. Ξεπαγώνουμε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Πάτρας.


Ο Συντονιστής ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ.
Ριζούλης μία ώρα πριν την ομιλία Τσίπρα
κι ενώ ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται
Με τα παραπάνω, που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας, σχεδιάζει να ανανήψει οικονομικά την πόλη της Πάτρας που υποφέρει από οικονομικό μαρασμό.  

Ειδικότερα μιλώντας για την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που συνοψίζει τη χρεοκοπία του παλαιού καθεστώτος. Της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Όπως και του αναπτυξιακού μοντέλου που επέβαλαν. Μια Περιφέρεια με ιδιαίτερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και υποδομές έχει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού της άνεργο. Είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ελλάδα. Η αποβιομηχάνιση της Πάτρας την έχει μετατρέψει από πόλη της εργασίας σε εστία ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων.

Πράγματι η Πάτρα έχει βιώσει τη ραγδαία αποβιομηχάνιση πολύ πριν από τα Μνημόνια. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, που απαξίωσε εργαζομένους, με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής. Τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι η απόδειξη του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της. Γι' αυτό η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από εδώ.

Η αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα.
Για να ξανακάνουμε την Αχαΐα συνώνυμη με την παραγωγή. Με ειδικό και στοχευμένο σχέδιο για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας. Ένα σχέδιο, που ξεκινά με την καταγραφή των αργουσών παραγωγικών μονάδων και την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους. Και συνεχίζει με εξειδικευμένα κίνητρα. Με τοπική και περιφερειακή κλαδική πολιτική. Με τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βιομηχανία, ώστε η μηχανή αυτής της περιοχής να ξαναπάρει μπρος.

Αναδεικνύουμε τον τουρισμό, ως συγκριτικό πλεονέκτημα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την προώθηση εναλλακτικών μορφών, που προάγουν τον ιστορικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και παραγωγικό της πλούτο. Με τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας. Με την άμεση ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων που έχουν μεγαλύτερη καταναλωτική ροπή. Σπάμε τα λουκέτα στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ξαναζωντανεύουμε το εμπόριο στην Πάτρα και σε όλα τα αστικά κέντρα. Ξαναζωντανεύουμε την Ελλάδα.

Πολίτες της Πάτρας,

Κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη αυτής της πόλης είναι η απόδοση στους πολίτες και στο Δήμο της παραλιακής της ζώνης. Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες.

Σε συνεργασία με το Δήμο και με τους φορείς της πόλης και με αφετηρία τις κατευθύνσεις του «παγωμένου» Ρυθμιστικού Σχεδίου της Πάτρας που θα ενεργοποιηθεί, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και σύμφωνα με τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, θα εξασφαλιστεί η οργανική σύνδεση του συνόλου της παραλιακής ζώνης με την πόλη – όχι μόνο των 3,5 χλμ της προσωρινής παραχώρησης – θα εξασφαλισθεί η ανάδειξη της διαχρονικής φυσιογνωμίας της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: