ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ήταν μία μέρα που οι παλιοί αγωνιστές της Αριστεράς την περίμεναν χρόνια και αγωνίζονταν για τον ερχομό της!

ΕΠΟΝίτρια η 86χρονη Γιώτα Ζέβλα και στη συνέχεια αγωνίστρια από τις γραμμές της ΕΔΑ, περίμενε χρόνια αυτή την ημέρα. Κρίμα που δεν την είδαν τόσοι συναγωνιστές της, που έφυγαν νωρίς... Το στιγμιότυπο από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, στην οδό Ερμού 18.


Η πρώην Λαμπράκισσα Φωφώ Βαρδάκη, πίστευε πως ονειρευόταν, όταν άκουσε τα θριαμβευτικά ποσοστά των πρώτων εκλογικών τμημάτων. Και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, μαζί με την δημοτική σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Ουρανία Μπίρμπα. Και οι δύο γνωρίστηκαν από κοντά το βράδυ της δολοφονίας του αείμνηστου αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα. Οι δυό τους ήσαν αυτές που έρριξαν την ιδέα και ξεκίνησε εκείνο το βράδυ η μεγαλειώδης αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας μέσα στους δρόμους της Πάτρας για το στυγερό πολιτικό έγκλημα!
  
Γιώτα Ζέβλα: Να ζήσω μέχρι την ημέρα των εκλογών για να δω κυβέρνηση αριστερή στη χώρα μας και μετά ας πεθάνω

Λιάνα Κανέλλη σε περισυλλογή!
Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, που έφερε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, κάποιοι πάλευαν να το χαρούν εδώ και πολλά χρόνια.

Η αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα, 86 χρόνων σήμερα, προ ημερών που την συνάντησα, λίγο μετά τον θάνατο του 90χρονου αγωνιστή Κώστα Σερίφη, που κηδεύτηκε από τον ΙΝ της Αγ. Τριάδας, μου είχε εκμυστηρευτεί: "Γιώργο να ζήσω μέχρι την ημέρα των εκλογών για να δω κυβέρνηση αριστερή στη χώρα μας και μετά ας πεθάνω".

Προηγουμένως είχα κανονίσει για μετά τις εκλογές, να κάνουμε μία συνέντευξη μαζί. Κι έτσι βρήκα την ευκαιρία να της αντιτείνω: "Όχι μη μου το κάνεις αυτό. Έχεις υποχρέωση να ζήσεις. Κι άλλωστε μου χρωστάς την συνέντευξη που λέγαμε. Κρατήσου...".

Χθες την είδα κοτσανάτη να βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο και να αγωνιά για το αποτέλεσμα. Όχι όπως άλλες φορές, που έμπαινε δεν έμπαινε η αριστερά στη Βουλή. Έφθανε δεν έφθανε ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Το ζητούμενο πια ήταν η αυτοδυναμία ή μη.

΄Εξω οι πανηγυρισμοί έδιναν και έπερναν σε οικογενειακό κλίμα και όχι πέραν του εκλογικού κέντρου. Μέσα μία άλλη αγωνίστρια, παλιά Λαμπράκισσα, μονολογούσε, όλο χαρά: "Μου φαίνεται απίστευτο. Τόσα χρόνια παλεύαμε για να έρθει η αριστερά στην κυβέρνηση και τώρα  φοβάμαι να το πιστέψω. Νομίζω πως ονειρεύουμε. Μου το έλεγε ο άντρας μου και δεν ήθελα να το δέσω κόμπο". 

Κι όμως αυτή είναι η αριστερά που ξέρει να ονειρεύεται και να παλεύει. Σε αυτό οφείλεται κια η νίκη της. Το είπε εκλογικός αντιπρόσωπος στο 417 εκλογικό Τμήμα σε συζήτηση που έκανε με τον ομόλογό του της ΝΔ.

- Εδώ είναι διαφορά μας αγαπητέ. Ότι σε λίγο που θα ανοίξουν οι κάλπες θα φανεί ότι η σύγχρονη ριζοσπαστική αριστέρα πάλεψε με τον λογισμό στο όνειρο για να έρθει το αποτέλεσμα.

Και η απάντηση:

-Αυτό φοβάμαι. Ότι την ουτοπία την κάνετε πολιτική. Αλλά εάν είναι να τα καταφέρετε εκεί που εμείς δεν τα καταφέραμε, τότε πρώτος εγώ θα στηρίξω την κυβένηση του ΣΥΡΙΖΑ 

Σήμερα το πρωί η κουνιάδα της Λαμπράκισσας, που προείπα,  πήρε τηλέφωνο από την Μελβούρνη γιατί έμαθε στα "εγγλέζικα νιούς" πως ο Τσίπρας θριάμβευσε.

- Και τι λένε αδελφή εφτού κάτω;

-Τώρα το γύρισαν. Πρώτα έλεγαν δεν θα βγουν οι αριστεροί στην κυβέρνηση. Και τώρα όλη η μαυρίλα της Δεξιάς δήθεν στεναχωριέται. Που θα βρει τα λεφτά λέει, αφού η Ελλάδα είναι φτωχή;

Κι από την άλλη χθες βράδυ να ακούς το διάγγελμα του Κουτσούμπα που μιλούσε σαν να μην συνέβη τίποτα στη χώρα. Και τη Λιάνα να πέφτει σε βαθιά τηλεοπτική περισυλλογή!

Κι ωστόσο ο σεισμός στην Ελλάδα που απειλεί να συνταράξει συθέμελα την Ευρώπη να γίνεται πρωτοσέλιδο θέμα των ΜΜΕ σε όλες τις χώρες του κόσμου, τις γλώσσες αρκετών των οποίων δεν γνωρίζουν να μεταφράσουν τα ελληνικά ΜΜΕ!

Κι ο Τσίπρας να ορκίζεται Πρωθυπουργός με πολιτικόμ όρκο, η εκπρόσωπος της ΝΔ, γνωστή από τα ψέματα με τις αεροπλανιές της να ολοφύρεται που ο Αλέξης δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο, ξεχνώντας ως άλλη φαρισαίος, ότι του 2012 μας είχε τρελάνει στο ψέμα από τη συχνότητα  του Mega tv. Και σήμερα να μιλά ως ιεραπόστολος. Ο φαρισαϊσμός στο μεγαλέιο του.

Ο δε γγυητής της συνέχειας του κράτους(!) απελθών Πρωθυπουργός Σαμαράς, να σπάει ένα άλλο πρωτόκολλο. Αυτό της παράδοσης στον νέο Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Ανέθεσε αυτό το έργο στον ιδιαίτερο γραμματέα του. Δεν άντεχε ναν βγει φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα, που στόλισε με το εξευτελιστικό ποσοστό ήττας των 8 μονάδων διαφορά!







Δεν υπάρχουν σχόλια: