ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι κοντά μετά από δύο εβδομάδες και καλό Χειμώνα σε όλους μας

Αγαπητοί φίλοι, λόγοι οικογενειακοί με αναγκάζουν να διακόψω για δύο τουλάχιστον εβδομάδες. Ένας εγγονός μου ονόματι Γιώργος και οι γονείς του Δημήτρης και Ελένη περιμένουν στο κέντρο του Αιγαίου. Σε ένα νησί που το καλοκαίρι πνίγεται στον κοσμοπολιτισμό, αλλά τον χειμώνα το δέρνει η ερημιά και οι αέρηδες οι αιγαιοπελαγίτικοί. Γιαυτό και ο δικτάτορας Μεταξάς το είχε χρησιμοποιήσει για εξορία των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος του "Ανάγκα και θεοί πείθονται" κατά την ρήση των αρχαίων προγόνων μας.  Και εγώ μετά της συζύγου μου το πρωί σαλπάρω με το "Naxos" για Σαντορίνη. Καλή αντάμωση και από το επόμενο 15νθήμερο ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Η δράκα που παριστάνει την κυβέρνηση μας κήρυξε τον πόλεμο!

Τους πήρε χαμπάρι ο λαός και δεν το θέλουν ούτε και να του το χαρίσουν. (Σκίτσο Μητρόπουλου, από τα ΝΕΑ).

 Το νέο χαράτσι ονομάζεται φόρος επιτηδεύματος και αφορά τα λαϊκά στρώματα και τους Μικρομεσαίους καταστηματάρχες

Με απανωτούς φόρους σε ό, τι ζει και κινείται, προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδό του σοσιαληστ(ρ)ικό ΠΑΣΟΚ και ο νέος τσάρος - τρομάρα να τούρθει - της οικονομίας. Καθημερινά αυξάνονται αυτοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Οικονομικής Εφορίας και δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν για να τον πληρώσουν. Ονομάζεται φόρος επιτηδεύματος, ο νέος φόρος και αφορά εισφορά αλληλεγγύης. Υποτίθεται για τους ανέργους ότι καθιερώθηκε, αλλά εγώ πως να το πιστέψω αυτό, που χθές ήρθε ο κουμπάρος μου που είναι άνεργος κάτι χρόνια και έξω φρενών μου έδειξε το... προσκλητήριο του Υπ. Οικονομικών;
Η Αριστερά στο σύνολό της έχει ρίξει γραμμή να μην το πληρώσει κανείς. Οι εφημερίδες τους γελοιοποιούν με σκίτσα και τα ανέκδοτα πάνε κι έρχονται. Με κάθε μέσω ο κόσμος απαντά στον πόλεμο που του έχει κηρύξει μια δράκα που παριστάνει την κυβέρνηση, ασχέτως αν ακόμη και για το παραμικρό πρέπει να πάρει την οδηγεία  της Τρόικας!
Φαντάζεστε να κατέβαινε σε συμμαχικό ψηφοδέλτιο όλη η Αριστερά, τι ποσοστό θα έπιανε; Πολλοί αναλυτές μιλούν ακόμη και για 30%. Αρκετοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προβλήματίζονται και ρωτούν, Μα θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβουν οι ηγεσίες; Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και καλεί σε πλατιά ενότητα. Η ΑΥΓΗ στο φύλλο της Κυριακής  18-9-11 μιλά για την αναγκαιότητα ένός νέου ΕΑΜ. Πολλοί είναι αυτοί που φέρνουν στο νου την πλατειά πολιτική δράση του ΚΚΕ στην Κατοχή, αλλά και πιο πίσω με το σύμφωνο Σουφούλη-Σκλάβενα. Και μιλούν για την πλατειά τακτική της προδικτατορικής ΕΔΑ που έφθασε στο 25% και 79 βουλευτές. Σήμερα το ΚΚΕ τι περιμένει; Αν τώρα δεν σταθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό, πότε θα βρεθεί κοντά του;  Πολιτικό θάρρος χρειάζεται, για να αρθούν οι όποιες πικρίες και επιφυλάξεις. Απ' όλη την Αριστερά! Οι καιροί "ου μενετοί"!

Αυτό το μπουγιουρτί αφορά ζευγάρι  συνταξιούχων. Τα τιμημένα γηρατειά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ!

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι της VINCI στο ΔρέπανοΑυτό το πανό αποκαθήλωσε η VINCI προ ημερών και το ίδιο θα αναρτήσουν σήμερα πάλι οι εργαζόμενοι.
 Αναρτίουν πανό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της μονάδας και σταμάτημα του εθνικού δρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

Με κινητοποίηση μπαίνουν ενεργά από σήμερα  οι εργαζόμενοι του εργοστασίου VINCI της ΓΑΛΑΡΙΑΣ και καλούν σε υποστήριξη για την ανάρτηση πανό στους χώρους του εργοταξίου στο Δρέπανο, όπου η εταιρεία έχει προσφάτως αποκαθηλώσει. Παραθέτω την ανακοίνωση του σωματείου αυτούσια καθώς και φωτογραφία του πανό και του δημοσιεύματος της ΑΥΓΗΣ του Σαββάτου με το επίμαχο πανό που αποκαθήλωσε η εταιρεία.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

Δρέπανο 19/09/2011                Αρ. Πρωτοκόλλου 050

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις απολύσεις, στους αποκλεισμούς, στην τρομοκρατία και στο κλείσιμο του έργου απαντάμε δυναμικά.
Λέμε ως εδώ.
Διαμαρτυρόμαστε στο εργοτάξιο του Δρεπάνου την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
Ο αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια είναι πάνω από τους εκβιασμούς των εργολάβων των τραπεζών και του κράτους.
Συμμετέχουμε όλοι: Σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι, κινήσεις, άνεργοι.
Στις 12:00 το μεσημέρι γεμίζουμε με πανό τον χώρο του εργοταξίου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γ.Γ.
Τσελεπής Θεόδωρος                                                                       Λυμπέρης Γεώργιος

Το δημοσίευμα του Σαββάτου 17-9-11.

Βαρέλια αγνώστου περιεχομένου απορρίφθηκαν στο Δρέπανο Αχαΐας


 
Το Πανεπιστήμιο Πατρών ερευνά την επικινδυνότητά τους 

  
 
 Από την δημοτική αρχή Πατρέων ανακοινώθηκαν τα παρακάτω, που καθόλου, μα καθόλου δεν μας τιμούν:

Άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου, 17-9-11, πέταξαν σε περιοχή του Δρεπάνου (κοντά στην πρώην ΑΜΙΑΝΤΙΤ), 40 βαρέλια, που περιείχαν άγνωστο υλικό και έντονη οσμή, ενώ σε όσους πλησίασαν στο σημείο, προκάλεσαν έντονη δυσφορία στα μάτια και στο αναπνευστικό. Άμεση η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Δημοτικής Ενότητας Ρίου κ. Κώστα Μπουρδούλη, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάτρας,  οι οποίες έσπευσαν στην περιοχή και ως πρώτο μέτρο απέκλεισαν με κορδέλες το χώρο.
Την Κυριακή 18-9-11, το πρωί, ο κ. Μπουρδούλης, ενημέρωσε τον Αντιπρύτανη, καθηγητή κ. Κροντηρά, ο οποίος σε συνεργασία με τον καθηγητή Χημείας κ. Πούλο, πήγαν στην περιοχή, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να πάρουν δείγμα, από το περιεχόμενο των βαρελιών. Πήραν τρία δείγματα, το ένα εκ των οποίων, παραδόθηκε σήμερα 19-9-11 στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στον κ. Αγγελόπουλο, προκειμένου να σταλεί στο Χημείο του Κράτους, για ανάλυση.
Εκείνο που ζήτησε ο κ. Μπουρδούλης από Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ, είναι η άμεση απομάκρυνση των βαρελιών και η καταστροφή τους, αμέσως μόλις διαπιστωθεί η ταυτότητα του περιεχομένου, και φυσικά η έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ασυνείδητος που τα πέταξε σε δημόσιο χώρο.
Να σημειωθεί, ότι στην όλη προσπάθεια, υπήρξε στενή συνεργασία του κ. Μπουρδούλη, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου κ. Χρ. Τσάκα και την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κυρία Κυριακή Καρέα.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκώμια για το πρόσωπο και την πολιτεία του Αχαιού υπουργού Λοβέρδου!

Μάλλον έχει χάσει το κέφι του ο Υπουργός!

Ιδιαίτερη αρνητική τιμή περποίησαν στον Αχαιό υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο τα όσα εξέμεσε κατά των δημοσίων υπαλλήλων προσφάτως. Χωρίς περαιτέρω σχολιασμό παραθέτω τρεις επιστολές, ενδεικτικές των προθέσεων αυτών που τις απευθύνουν.

Έχει μούτρα και μιλάει;

Ο κ. Λοβέρδος ξεσπάθωσε στη Βουλή εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς για να κρύψει τις δικές του πομπές καθώς και τις αθλιότητες του πολιτικού συστήματος που υπηρετεί ως πειθήνιος υπηρέτης. Πρόκειται για τον υπουργό που, ενώ ικανοποιεί ανερυθρίαστα κάθε ρουσφέτι, υποδύεται τον αναμορφωτή του συστήματος υγείας και της κοινωνίας εν γένει. Ιδού χειροπιαστό παράδειγμα:
Με την Αρ. πρωτ. Υ4α/138573/10 (επισυνάπτεται) μετακινεί μια οργανική θέση (μαζί με γιατρό) από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής στο "Ελπίς" και ταυτόχρονα με την ίδια απόφαση μετακινεί μία οργανική θέση (χωρίς γιατρό) από το "Ελπίς" στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής.
Πρόκειται για ρουσφέτι πρώτου μεγέθους προκειμένου να εξυπηρετήσει κομματικά ημέτερο.
Με τι μούτρα λοιπόν μιλάει ο κ. Λοβέρδος;
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ


Οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αγαπητέ κύριε Λοβέρδο,
Δεν ξέρω αν αυτά που λέτε σας ξεφεύγουν ή συνειδητά τα εκστομίζετε, αλλά πλέον ώς εδώ και μη παρέκει οι ύβρεις σας!
Ακούστε, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ήρθατε στην εξουσία για να υπηρετείτε τον λαό, γιατί αυτός είναι η χώρα. Εσείς είστε υπηρέτες μας και όχι το αντίστροφο. Με περισσή αλαζονεία βρίζετε τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για να υπηρετούν εμάς και όχι εσάς… Οι οποίοι βρίσκονται εκεί που βρίσκονται επειδή εσείς τους τοποθετήσατε εκεί. Και όπως είπε ο Πρετεντέρης στο Mega, δεν έκαναν καμιά κατάληψη και κανένα ντου για να πάρουν αυτές τις θέσεις.
Κύριοι, καταστρέφετε τη χώρα και τον λαό μας συνειδητά!
Θα σας εξομολογηθώ μια προσωπική μου ιστορία.
Ήμουν κι εγώ κάποτε δημόσιος υπάλληλος. Στο υπουργείο Πολιτισμού, τμήμα αρχαιολογικών χώρων, επί υπουργίας της αείμνηστης συντρόφου σας Μελίνας. Μετατάχθηκα στα κεντρικά του υπουργείου από την αρχαιολογική υπηρεσία Χανίων, όπου δούλευα στις ανασκαφές ως έκτακτη υπάλληλος. Τότε δεν είχαμε ούτε συμβάσεις ούτε τίποτα. Μόνο ασφάλιση στο ΙΚΑ.
Με μετέθεσαν λοιπόν σε ένα γραφείο για να συντάσσω έγγραφα. Το ωράριό μας ήταν 7.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. ή 8 π.μ. - 3 μ.μ., επτάωρο.
Τη δουλειά που μου είχε αναθέσει ο προϊστάμενός μου την τελείωνα σε 2-3 ώρες. Και έπειτα, μια απέραντη ανία και πλήξη. Πώς περνάνε άλλες πέντε ώρες καθισμένη σε ένα γραφείο; Κάποια στιγμή, λοιπόν, πήρα ένα πλεκτό και έπλεκα. Ναι, αλήθεια σας λέω, έπλεκα. Με είδε μια μέρα ο προϊστάμενος και μου έκανε παρατήρηση. Μου είπε ότι επιβεβαίωνα αυτό που έλεγαν όλοι, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται και πλέκουν. Του είπα λοιπόν κι εγώ την αλήθεια, ότι μέσα σε δύο ώρες είχα τελειώσει τη δουλειά μου κι έπειτα δεν είχα τι να κάνω…
Την επόμενη μέρα μου έδωσε να χειριστώ διπλάσιους φακέλους. Τους είχα τελειώσει σε διπλάσιο χρόνο, δηλαδή σε πέντε ώρες. Πάλι έμεναν δύο ώρες κενές. Η κατάσταση ήταν πλέον αφόρητη. Έκανα αίτηση να με πάρουν στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, να δουλέψω ως αρχαιολόγος - δύτης, αλλά αυτό δεν έγινε, απέρριψαν την αίτησή μου. Επειδή είμαι δημιουργικός άνθρωπος, όπως ήταν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, αναγκάστηκα να παραιτηθώ από το υπουργείο και να αλλάξω επάγγελμα.
Αν κι εσείς έχετε εναλλακτικές λύσεις να προτείνετε στους δημόσιους υπαλλήλους, να το κάνετε. Αλλιώς πάψτε να βρίζετε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο έγκλημα που έχουν κάνει είναι να έχουν εξασφαλίσει μια δουλειά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, κύριοι κυβερνητικοί, δεν είναι κηφήνες. Είναι εργαζόμενοι. Όταν βγαίνετε και τους βρίζετε, με την ύπουλη σκοπιμότητα να βάλετε τις επαγγελματικές ομάδες να πολεμούν μεταξύ τους, να έχετε υπόψιν ότι ο κοσμάκης πλέον δεν «μασάει».
Τη μια είναι κακοί οι φορτηγατζήδες, την άλλη οι φαρμακοποιοί, την τρίτη οι γιατροί, αμέσως μετά οι δικηγόροι, πρόσφατα οι ταξιτζήδες, τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανάλογα τι σας βολεύει.
Έχετε ξεφύγει, κύριοι, από κάθε όριο. Τσακίσατε ακόμα και το Σύνταγμα που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε. Προσπαθείτε να στήσετε αυταρχικούς μηχανισμούς σε κάθε επίπεδο για να υπηρετήσετε δουλικά τα αφεντικά σας, κηρύσσοντας τον λαό, που σας έφερε στην εξουσία για να τον υπηρετείτε, εχθρό σας.
Ο εχθρός λαός, λοιπόν, αυτή τη στιγμή είναι ξεσηκωμένος εναντίον σας. Το γνωρίζετε ασφαλώς, αλλά γνωρίζετε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τα όπλα που εσείς διαθέτετε -ΜΑΤ, δυνάμεις καταστολής, media- για να σας πολεμήσει. Όμως, μην ανησυχείτε, θα τα βρει τα όπλα του κάποια στιγμή. Και χωρίς να το θέλετε, τον βοηθάτε σ’ αυτό. Με την πολιτική σας, όλες οι τάξεις, όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν ενωθεί και φωνάζουν: «Φύγετε, φύγετε αμέσως τώρα!»
Ο χρόνος σας είναι μετρημένος, κύριοι υβριστές.
ΑΛΚΜΗΝΗ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο αγνώμων και υβριστής υπουργός - καθηγητής
 
"Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια" δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, για να καταλήξει στο βαρύγδουπο συμπέρασμα ότι "γι' αυτό φτάσαμε ως εδώ"...
Βέβαια, μέσα σε αυτό το ένα εκατομμύριο (750.000 περίπου είναι, ή έχουν απομείνει, αλλά, πώς να το κάνουμε, το εκατομμύριο κάνει στα καφενεία πιο μεγάλη εντύπωση!), είναι και ο ίδιος ο καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου, που την Τετάρτη το βράδυ βγήκε κυριολεκτικά αφρίζων στο δελτίο των 8 του Mega για να επικρίνει τον Π. Τσίμα που σχολίασε αυτή του τη δήλωση ως... κάπως υπερβολική... Τόση η δυσανεξία του υπουργού - καθηγητή στην ελάχιστη κριτική!
Επίσης μέσα στο "εκατομμύριο" είναι οι πυροσβέστες, οι Ίκαροί μας, οι αστυνομικοί που τον προστατεύουν, οι γιατροί και οι νοσοκόμες του (ημιλιπόθυμου με αυτά που κάνει) ΕΣΥ, αυτοί που χρόνια τώρα του μαζεύουν τα σκουπίδια, αλλά και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τους οποίους ο αμετροεπής και τελικά αγνώμων μέχρι ύβρεως καθηγητής-πολιτευτής έμαθε και τα πρώτα και τα δεύτερα γράμματά του (αν όχι και τα τρίτα του) και τόσοι άλλοι. Είναι ένας εντελώς μα εντελώς αχαρακτήριστος κοινοβουλευτικός, που, μαζί με την έτερη "σκληρή" της κυβέρνησης, την κ. υπουργό της (Εικονικής) Παιδείας, αποτελούν ως δίδυμο την πλήρη επιβεβαίωση του ρητού "αρχή άνδρα δείκνυσι", που θα πρέπει να τροποποιηθεί σε "άνδρα και γυνή" μετά τις εκ νέου απαξιωτικές δηλώσεις τής εν λόγω κυρίας στις κυριακάτικες εφημερίδες για τα τριτοβάθμια ιδρύματά μας.

Δ. Καραγιαννάκης
(Ph.D, όπως του κ. Λοβέρδου), καθηγητής, τέως λειτουργός και κρατικός υπάλληλος (διά χειρός καθηγητή - αντιπροέδρου κ. Ευ. Βενιζέλου) καταργημένου Τομέα Μαθηματικών, ΤΕΙ Κρήτης.