ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει σε λίγες μέρες η εργασιακή εφεδρεία σε 151 ΝΠΙΔ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος.




Απάντηση του Υπουργού Ντίνου Ρόβλια στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλο.
"Ετοιμάζουν να ιδιωτικοποιήσουν την χώρα"

Εντός των επομένων ημερών θα δημοσιευθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα ξεκινήσει την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο είπε στις 13-9-11 στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας στον Βασίλη Μουλόπουλο. Κατέθεσε δε πίνακα με τα 151 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπου θα εφαρμοστεί η εφεδρεία.
ργαλείο, για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε φθηνό, ευέλικτο και υπάκουο εργατικό δυναμικό" χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ο Β. Μουλόπουλος, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο της αλήθειας μετά από δύο χρόνια και λόγω των δηλώσεων Λοβέρδου. Το σημείο της αλήθειας είναι ότι δεν ετοιμάζονται να σώσουν τη χώρα, αλλά να την ιδιωτικοποιήσουν".
"Η κυβέρνηση και ο Α. Λοβέρδος με τις δηλώσεις του, ρίχνουν τους δημοσίους υπαλλήλους στον Καιάδα" πρόσθεσε.
νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το πλεονάζον προσωπικό δεν προβλέπει ούτε εργασιακή εφεδρεία ούτε απολύσεις στον στενό δημόσιο τομέα και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου" υποστήριξε ο Ντ. Ρόβλιας, ο οποίος πήρε αποστάσεις από τις εμπρηστικές δηλώσεις Λοβέρδου κατά των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι "όπως υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί, υπάρχουν καλοί και κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε όλους στον Καιάδα".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "προωθείται η κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, προκειμένου έμμεσα να καταργηθεί και η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα.
ρειάζεται διαδικασία ανάδειξης και επιβράβευσης των καλών υπαλλήλων. Δεν είμαστε σαδιστές. Όλα αυτά που μας κατηγορείτε, τα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που παραλάβαμε. Στόχος είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού" είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι δεν θα απολυθούν 300.000 υπάλληλοι, αλλά θα περιοριστούν κατά 150.000 έως το 2015, ενώ φέτος οι συμβασιούχοι φέτος μειώνονται κατά 50% και κατά 10% τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: