ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η εξουσία στριμώχνεται. - Για προσβολή θεσμού ο Λ. Λαζόπουλος


Σε σας του ΕΡΣ, μιλάω κύριοι. Ακούτε, φαίνεται να λέει ο Λάκης

 Επαναφέρουν εμμέσως την λογοκρισία που πάει τον τόπο χρόνια πίσω

ροσβολή θεσμών" και "προστασία προσωπικότητας αναφερομένων προσώπων" είναι οι κατηγορίες - καρμπόν που ανασύρει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να φιμώσει κάθε κριτική φωνή και κάθε αντίρρηση στην πολιτική της κυβέρνησης, ιδίως μάλιστα όταν εκφέρεται από σατιρικές εκπομπές.
Το ΕΣΡ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως "ιδεολογικής αστυνομίας", εφαρμόζοντας στην πράξη την ιδεολογική καταστολή, όπως του υπαγορεύεται από το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό.
Τελευταίο θύμα ο Λάκης Λαζόπουλος, που "προσέβαλε θεσμούς" και "δεν σεβάστηκε τα αναφερόμενα πρόσωπα", δηλαδή τον πρωθυπουργό, τον Γ. Πεταλωτή και τον Γ. Καρατζαφέρη, όταν στην εκπομπή του "Αλ Τσαντίρι Νιούζ", σε βίντεο αρχείου χρησιμοποίησε τα πρόσωπά τους με μοντάζ, στη θέση των προσώπων των χουντικών Παπαδόπουλου, Μακαρέζου και Παττακού. Με ηχητική υπόκρουση στρατιωτικά εμβατήρια.
Η εκπομπή, που μεταδόθηκε στις 31 Μαΐου, εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων, φόβων για έξοδο από το ευρώ και πιέσεων στην αντιπολίτευση για τη δημιουργία "συναίνεσης", εξετάστηκε από το ΕΣΡ μετά από "καταγγελίες πολιτών", όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ.
Διαφοροποιούμενα από την πλειοψηφία, την ποινή της απλής "σύστασης" πρότειναν τα μέλη του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκης και Γ. Παπακώστας.
Με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες είχε επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ στους "Ράδιο Αρβύλα" γιατί τον περασμένο Ιανουάριο, αφού οι εξεταστικές επιτροπές για τα σκάνδαλα δεν κατάφεραν να βρουν κανέναν υπαίτιο, σχολίασαν ότι οι βουλευτές "λειτουργούν σαν κλίκα", ότι "καλύπτουν ο ένας τον άλλο" και "είναι η σπείρα των 300".
Η αλήθεια είναι ότι η έννοια της "προσβολής θεσμού" είχε εκλείψει από τον δημόσιο λόγο εδώ και δεκαετίες. Τον έχει επαναφέρει βέβαια η Χρυσή Αυγή στην παραλλαγή της "προσβολής συμβόλου" όταν οι αντιεξουσιαστές καίνε την ελληνική σημαία...
                         Α.Γ.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: