ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σύγχρονο δουλεμπόριο με επινοικίαση εργαζομένων από ΜΚΟ και Δήμους


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ (gmosxos1@hotmail.com)


Μια σειρά από μικρά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να περάσει από το Κοινοβούλιο, έστω με το ζόρι, τις εντολές που την έχουν διατάξει οι τροϊκανοί. Πρόσφατη αυθαιρεσία της η εξώθηση, από τον Βενιζέλο, σε παραίτηση της Στέλλας Μπαλφούσιας, επικεφαλής του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση της εξέλιξης του Προϋπολογισμού, διότι στο πόρισμά της έκρινε ότι πέφτει έξω από τους στόχους της Τρόικα, που εκτελεί η κυβέρνηση.
«Η μείωση δαπανών για επενδύσεις δεν ενδείκνυται σε περιόδους ύφεσης» προειδοποίησε η έγκριτος επιστήμονας ενοχλώντας τον Ευ. Βενιζέλο, που όμως στη συνάντηση Τρόικα και Υπ. Εργασίας,  την π. Πέμπτη, όπου εξυφάνθηκαν νέα μέτρα περικοπών των συντάξεων από το 2012, καθώς η εισφοροδιαφυγή ανήλθε σε 8 δισ. ευρώ απειλώντας το ΙΚΑ, ο Βενιζέλος δέχθηκε ότι αποτελεί πρόβλημα για τα ταμεία η μείωση μισθών, εισφορών και η έκρηξη της ανεργίας.
Επίσης το 4ο Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση για τα φαρμακεία εγκρίνοντας τα πληθυσμιακά κριτήρια.  
Φοβούνται και εξορκίζουν τις εκλογές, κάτι που απαιτεί η Αριστερά στο σύνολό της και θέτει ως προϋπόθεση για την ομαλή διέξοδο της χώρας, πριν φθάσουμε στην πλήρη διάλυση της κοινωνίας.
Από την μεριά του ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί ελιγμό αφήνοντας διαρροές περί δημοψηφίσματος, για να αποφύγει την κομματική απογύμνωσή του, μετά την πολιτική που υπέστη με την σύμπραξή του με ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντόρα  στην πραξικοπηματική άρση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, με την προτροπή των τριών αθηναϊκών συγκροτημάτων Τύπου και τους ντήλερ δημοσιογράφους των μέγκα, Σκάι κλπ. κατά παράβαση της Συνταγματικής επιταγής.
Αποτέλεσμα αυτής της μπερτοδούλειας τακτικής είναι η επανάληψη των φοιτητικών κινητοποιήσεων που κατέστησαν γράμμα κενό τον συγχωρεμένο αντιφοιτητικό νόμο 815, το ξέσπασμα κύματος καταλήψεων στα ΑΕΙ, μεταξύ αυτών σε δυναμικά τμήματα του ΑΕΙ Πάτρας, τον εξευτελισμό της χώρας, καθώς διάσημοι νόες των Γραμμάτων παγκοσμίου επιπέδου υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας για το επιχειρούμενο πραξικόπημα, αλλά και τον διασυρμό όταν ο υπουργός Παιδείας αποπειράθηκε  να αμφισβητήσει την υπογραφή του καθηγητού διεθνούς φήμης Νόαμ Τόσκι.
Και επειδή η βλαχοπολιτική είναι έξις, δευτέρα φύσις των κυβερνητικών ηγετών του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε το ν/σ περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων με την συμφωνία ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ντόρας και  την καταβολή χρηματικού προστίμου. Κι αφού η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής που είχε συσταθεί με πρόταση Παπακωνσταντίνου έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μη κατεδάφιση κάθε αυθαίρετης κατασκευής με μόνη την δήλωσή της, υποχρεώθηκε σε ανάκρουση πρύμνης έως αύριο Τρίτη.
Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έφτασε στο στήσιμο κόλπου γκρόσο από το Υπουργείο του νέου Μπερτόδουλου, του Γ. Κουτρουμάνη (Σ.σ.: παλιός συνδικαλιστής αυτός, μπουμπούκι μάτια μου να σου πετύχει! Ως γραμματέας του τότε υπουργού Εργασίας Λοβέρδου που έχει  κουμπάρο τον εργοδότη, της εφημερίδας ΗΜΕΡΑ - που έκλεισε - είχε αναλάβει να δώσει λύσει στα προβλήματα των εργαζομένων και ακόμη την περιμένουν).
Βρήκαν την φόρμα της επινοικίασης εργαζομένων, αν καταλάβατε καλά του νοικιάσματος ανθρώπων σε ανθρώπους για να τους χρησιμοποιήσουν για την βολή τους οι έχοντες και χωρίς οι νοικιασμένοι να έχουν δικαίωμα λόγου σε αυτό το αλισβερίσι. Το ύψος του πόσα θα παίρνουν θα το αποφασίσει ο. νταβαντζής τους.
Αυτά νομιμοποιούνται ηθικά με την συμβολή των συνδικαλισταράδων της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου της,  που υποτίθεται είναι  ταγμένοι για την υπεράσπιση των εργατικών δικαίων. Μετά λοιπόν το αίσχος των στέητζ του Σημίτη, τα οποία κατήργησε ο διάδοχός του Παπανδρέου, δήθεν υπερασπιζόμενος τον αδύναμο εργαζόμενο, ήρθε  το νοίκιασμα  απελπισμένων ανέργων.
Μάλιστα ο Κουτρουμάνης κοίταξε να μπλέξει και το ΑΣΕΠ σε αυτή τη βρωμιά, αλλά ο πρόεδρός  του κ. Γ. Βέης σεβόμενος το πρόσωπό του και θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, που τελευταία εβλήθη κατ΄ επανάληψη, δήλωσε ξεκάθαρα ότι αποποιείται κάθε ευθύνης για τον τρόπο επιλογής των 55 χιλιάδων προσλήψεων εργαζομένων πεντάμηνης διάρκειας, που θα ασχοληθούν σε κοινωφελείς εργασίες στους δήμους της χώρας, εκ των οποίων 2.400 στο νομό Αχαΐας, με τη διαμεσολάβηση των ΜΚΟ. Με το καθεστώς της ειδικής επιχειρηματικής  σύμβασης που θα εργάζονται θα λαμβάνουν μόλις 525 ευρώ καθαρά, δηλαδή πολύ πιο κάτω από αυτά που ορίζει η ΕΓΣΣΕ.
Και τούτο με την διαβεβαίωση του Κουτρουμάνη ότι το ΑΣΕΠ θα είναι ο φορέας ελέγχου της νομιμότητας των προσλήψεων. Όμως ο κ. Γ. Βέης ξεκαθάρισε ότι το ΑΣΕΠ αδυνατεί να ελέγξει  τις ΜΚΟ καθώς αυτές αποτελούν οργανώσεις ιδιωτικού χαρακτήρα. Ζήτησε να αλλάξουν οι όροι της προκήρυξης για να μπορεί να έχει συμμετοχή το ΑΣΕΠ. Αλλά οι πιέσεις προς τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, από Μπετενιώτη, Κουτρουμάνη και άλλους αστέρες του κυβερνητικού τηλεοπτικού σόου δεν φαίνεται να τον πτοούν, καθώς διαφαίνεται ότι το ζητούμενο είναι η εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας. Περισσότερο δε που μια πλειάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μιλά ακόμη και για κερδοσκοπικά   κυκλώματα που λυμαίνονται ευρωπαϊκούς πόρους μέσω ΜΚΟ.
Σύγχρονο δουλεμπόριο λοιπόν από ΜΚΟ και ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που βρίσκονται σε σκυλοκαβγά για το μοίρασμα της λείας. Στους οποίους χαρίζονται εργαζόμενοι και κοινοτικά κονδύλια, έτσι που να μείνει και κάτι τις στα παλικαράκια που θα κουραστούν να βρουν νοικιαστές ανθρώπων.
Από τους δημάρχους της Αχαΐας μόνον οι Θ. Καρπής (Ερυμάνου) και Α. Παναγιωτόπουλος (Δυτ. Αχαΐας) έχουν τα κότσια να πουν τα πράματα με το όνομά τους. Ωστόσο εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκαν σε συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.  Οι υπόλοιποι ψοφοδεείς, χωρίς καμία αντίρρηση, ακολουθούν στο σύγχρονο δουλεμπόριο που προωθεί η κυβέρνηση και ένα ανθρωπάκι υπουργός, πρώην συνδικαλιστής. Τι είπαν οι δύο δήμαρχοι; Ότι φορέας της υλοποίησης του προγράμματος των 17 εκατομμυρίων  ευρώ για 5.200 ανέργους για την Δυτ. Ελλάδα πρέπει να είναι οι Δήμοι κι όχι οι ΜΚΟ.  Τι πιο φυσικό;
Πλην του δήμου Αιγιαλείας οι άλλοι τέσσερις σύναψαν συμφωνία  με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Το οποίο η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει καταγγείλει από τις 23 Ιουνίου ότι με τη συμμετοχή του σε τέτοια προγράμματα μετατρέπεται σε εργοδότη και κυριολεκτικά σε δουλεμπορικό γραφείο. Διότι όπως τόνισε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης, οι εργαζόμενοι χρειάζονται δουλειά κι όχι δούλεμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: