ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης του Μνημονίου, λένε οι πολίτες


Βαρόμετρο της Public Issue: 60% ο δικομματισμός, 11,5% το ΚΚΕ, 9% ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Την πλήρη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής επιβεβαιώνει το Βαρόμετρο της Public Issue για την “Καθημερινή της Κυριακής”: Σε συντριπτικά ποσοστά οι πολίτες δηλώνουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση, εκτιμούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους και με αίσθημα μεγάλης ανασφάλειας για τα επόμενα χρόνια.
Η μικρή ανάσα που φάνηκε μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και το επικοινωνιακό κρεσέντο της κυβέρνησης έχει γυρίσει μπούμερανγκ αφού πλέον το κλίμα που διαμορφώνεται στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο είναι, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία, το χειρότερο της τελευταίας διετίας.
Την κατάρρευση της κυβέρνησης ωστόσο δεν “καρπώνεται” η Νέα Δημοκρατία, αφού, παρά το προβάδισμά της στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης, είναι μακριά από την αυτοδυναμία, την ίδια ώρα που τα ποσοστά απογοήτευσης που συγκεντρώνει ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξίσου συντριπτικά με το κυβερνών κόμμα.
Η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που διαπιστώνεται στο σύνολο των μετρήσεων, επιβεβαιώνεται και από το Βαρόμετρο της Public Issue, στο οποίο συγκεντρώνει 9%, ήτοι 1,5 μονάδα πάνω σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο.

Αναλυτικότερα η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 28% (από 30,5% τον Αύγουστο), Ν.Δ. 32% (30%), ΚΚΕ 11,5% (10,5%), ΣΥΡΙΖΑ 9% (7,5%), ΛΑΟΣ 8% (7,5%), Οικολόγοι Πράσινοι 4% (3%), Δημοκρατική Αριστερά 3% (3,5%), Δημ. Συμμαχία 1,5% (1,5%).

Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν το 89% των ερωτηθέντων και από την αξιωματική αντιπολίτευση το 88%, “καμία” δεν είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα λέει το 70%, μόλις το 14% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και 11% της Ν.Δ. Το 77% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους (έναντι 22% που δηλώνουν ικανοποιημένοι), 87% ανασφαλείς για το μέλλον τους (έναντι 10% ασφαλείς) ενώ το 82% υποστηρίζουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 22%).

Ανεβαίνει η αποχή, ανεβαίνει ο δικομματισμός

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η αποχή φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί: οι “ψηφοφόροι” της αποχής, του λευκού και άκυρου είναι στο 34,5% από 35% τον περασμένο Αύγουστο και 34% τον περασμένο Ιανουάριο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδραση της αποχής στα ποσοστά των δύο κομμάτων εξουσίας. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Public Issue, όσο αυξάνεται η αποχή, αυξάνονται και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Αναλυτικότερα υπολογίζεται ότι, αν το ποσοστό αποχής είναι στο 25%, το “ταβάνι” του ΠΑΣΟΚ είναι 29% και της Ν.Δ. 32%. Αντίστοιχα, αν η αποχή είναι στο 35%, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φθάσει στο 30,5% και η Ν.Δ. στο 34% και, αν η αποχή είναι στο 45%, τότε το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μέχρι και 32,5% ενώ η Ν.Δ. "εκτοξεύεται" στο 36,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: