ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοίνωση του Γραφείου Ειρήνης


«Πρώτη φορά, μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου, μαίνονται τόσοι πόλεμοι ταυτόχρονα, ενώ η πυρηνική απειλή είναι ξανά ορατή» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση!

«ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ σε εξέλιξη στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας που οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο, με χαμένη κυρίως την ΕΕ και μεγάλη κερδισμένη την Αμερική. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ διευρύνεται, ακόμα και με χώρες με φιλειρηνική παράδοση, σαν τη Σουηδία και Φινλανδία» επισημαίνει το Γραφείο Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την νευλαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης που καθιέρωσε για σήμερα 21 Σεπτεμβρίου ο ΟΗΕ».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι  για: 

«πρώτη φορά, μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου, μαίνονται τόσοι πόλεμοι ταυτόχρονα, ενώ η πυρηνική απειλή είναι ξανά ορατή».

Και ζητά  να κλείσει η πολεμική πληγή της Γάζας, που απειλεί να διαταράξει τις σχέσεις κρατών της Μέσης Ανατολής και να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτα γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στην περιοχή. 

«Ζητούμε την επανεκκίνηση των διαδικασιών ειρήνης, με πλήρη συνείδηση εκατέρωθεν ότι δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη ούτε ασφάλεια για το Ισραήλ, αν δεν ιδρυθεί βιώσιμο δημοκρατικό Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Ίδια λογική πρέπει να επικρατήσει και στο Ουκρανικό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και υπενθυμίζει: 

«Άλλοτε και η Ελλάδα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, πρωταγωνιστούσε σε πρωτοβουλίες ειρήνης, ιδιαίτερα σε εκστρατείες για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Μεγάλο επίτευγμα ειρήνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία των Πρεσπών, επιλογή τόλμης και ευθύνης του Αλέξη Τσίπρα».

Καταλήγει δε:

«Ο ελληνοτουρκικός διάλογος είναι επιβεβλημένος και εθνικά βλαπτική η άποψη «δεν συνομιλούμε με πειρατές». Ζητείται επίσης άμεση επανεκκίνηση του διακοινοτικού διαλόγου στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του Γραφείου Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται τα παρακάτω: 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Ειρήνης

 

«21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Διεθνής Ημέρα Ειρήνης.

Η φετινή καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνής Ημέρα Ειρήνης, 21 Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από ημέρα εγρήγορσης και κινητοποίησης παντού στον κόσμο.

Πρώτη φορά, μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου, μαίνονται τόσοι πόλεμοι ταυτόχρονα, ενώ η πυρηνική απειλή είναι ξανά ορατή.

Το 2024, οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες βρέθηκαν πολύ πάνω από τα επίπεδα του ψυχρού πολέμου, με συνέπεια η ημερήσια παγκόσμια στρατιωτική δαπάνη να υπερβαίνει τα έξι δισεκατομμύρια δολλάρια.

Νέος ψυχρός πόλεμος είναι σε εξέλιξη στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας που οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο, με χαμένη κυρίως την ΕΕ και μεγάλη κερδισμένη την Αμερική. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ διευρύνεται, ακόμα και με χώρες με φιλειρηνική παράδοση, σαν τη Σουηδία και Φινλανδία.

Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις καλούνται να εργαστούν συντονισμένα για ένα νέο πλατύ και ενωτικό φιλειρηνικό κίνημα, ικανό να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, ασκώντας την “διπλωματία των πολιτών” στις διάφορες εκδοχές της.

Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε κατά της νέας σφαγής στη Γάζα, με κύρια θύματα αμάχους, γυναίκες και παιδιά, όπου στο στόχαστρο των δυνάμεων του Ισραήλ βρέθηκαν και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.
Ζητούμε την επανεκκίνηση των διαδικασιών ειρήνης, με πλήρη συνείδηση εκατέρωθεν ότι δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη ούτε ασφάλεια για το Ισραήλ, αν δεν ιδρυθεί βιώσιμο δημοκρατικό Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ίδια λογική πρέπει να επικρατήσει και στο Ουκρανικό. Η ηγεσία της Ουκρανίας οφείλει να αρνηθεί την επιδίωξη ένταξης στο ΝΑΤΟ, η δε ρωσική ηγεσία να αποδεχθεί την πραγματικότητα μιας εθνικά ανεξάρτητης Ουκρανίας, σε πορεία ένταξης στην ΕΕ.

Άλλοτε και η Ελλάδα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, πρωταγωνιστούσε σε πρωτοβουλίες ειρήνης, ιδιαίτερα σε εκστρατείες για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Μεγάλο επίτευγμα ειρήνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία των Πρεσπών, επιλογή τόλμης και ευθύνης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος είναι επιβεβλημένος και εθνικά βλαπτική η άποψη «δεν συνομιλούμε με πειρατές». Ζητείται επίσης άμεση επανεκκίνηση του διακοινοτικού διαλόγου στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: