ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Δεδομένοι και πειθήνιοι στα κελεύσματα των ισχυρών!

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσςμο για να ακούσετε την ομιλία Γαβρήλου περί συμμετοχής Ελλήνων Ευρωβουλευτών στην απόφαση του ΕΚ για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

 

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψηφίζουν για την περαιτέρω επιβάρυνση και εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας» καταγγέλλει ο Γιώργος Γαβρήλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νσχ Τροποποίησης της Σύμβασης του ΟΛΘ, ο Γιώργος Γαβρήλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολουθεί τόσο στα ζητήματα επενδύσεων, αλλά κυρίως για την στάση των ευρωβουλευτών της στο Ψήφισμα για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας από την ΕΕ. https://www.facebook.com/georgios.gavrilos/videos/489192957333069

--  Για το ψήφισμα της ΕΕ αναφορικά με την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας που ψήφισαν και Έλληνες ευρωβουλευτές

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ακόμη και σήμερα τη διεθνή κοινότητα να στέκεται αμήχανη μπροστά στην τραγωδία που βιώνει η Παλαιστίνη και η ευρύτερη περιοχή. Ακόμη και σήμερα οι μεγάλες χώρες δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι Διεθνείς Οργανισμοί δεν φαίνεται να λαμβάνουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να επικρατήσει η λογική και να επέλθει η Ειρήνη, το συντομότερο δυνατό. Την ίδια ώρα που οι ισχυροί αυτού του κόσμου κλείνουν τα μάτια τους, χάνονται παιδιά και άνθρωποι καταστρέφονται. Είναι έλλειμμα ηγεσίας ή υπάρχει τελικά η πολιτική επιλογή να αφήνουμε αυτό το δράμα της Μέσης Ανατολής να εξελίσσεται;

Γιατί η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της ΕΕ και ως μέλος της διεθνούς κοινότητας; Όμως τι πρωτοβουλίες να πάρει όταν πριν λίγες ώρες μόνο συντάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να στείλουν νέους πόρους και όπλα στην Ουκρανία, που για την Ελλάδα αντιστοιχεί σε ένα υπέρογκο ποσό; Αντί να αναζητά λύσεις για τον τερματισμό και την ειρηνική διευθέτηση αυτού του πολέμου, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ουσιαστικά για την συνέχιση του πολέμου και για την περαιτέρω επιβάρυνση και εμπλοκή της χώρας μας.

--  Για την αλλαγή στην μεταναστευτική πολιτική

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχει σοβαρός πια κίνδυνος να μετατραπεί το ζήτημα του μεταναστευτικού σε μονομερές ή διμερές ζήτημα.  Σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για το τελευταίο Σύμφωνο. Σας λέγαμε ότι δεν είναι για εφησυχασμό και πανηγυρισμούς. Δεν έβαζε καμία ρήτρα αλληλεγγύης, καμία δικλείδα και δεν περιλάμβανε κανένα σχέδιο για τις μετεγκαταστάσεις και το άσυλο.

Όποια λύση, πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο. Να σταθούν αλληλέγγυοι και στο ύψος των περιστάσεων, όλοι αυτοί σήμερα που εθελοτυφλούν σε αυτό που συμβαίνει και για μικροπολιτικούς λόγους αλλάζουν την ατζέντα. Τέτοιες συμπεριφορές γεννούν πολιτικά εκτρώματα. Όσο οι πολιτικές σας πρωτοβουλίες φλερτάρουν με την ατζέντα της ακροδεξιάς, το αδιέξοδο μεγαλώνει δίνοντας τροφή στα λαϊκίστικά μορφώματα και αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα έχει τελειωμό. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του σεβασμού των διεθνών συμβάσεων, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

--  Για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στη Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΘ, το 2018, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει συγκεκριμένες υποχρεώσεις που ο επενδυτής έπρεπε να αναλάβει και οι οποίες διασφάλιζαν το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα και την αναπτυξιακή του προοπτική. Ειδικότερα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξασφάλισε υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, την υποχρεωτική επέκταση του έκτου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την απόδοση χώρων στο Δημόσιο και στον Δήμο.

5 χρόνια μετά έρχεται η Κυβέρνηση της ΝΔ και λέει πως όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί αυτές οι υποχρεώσεις, όχι μόνο ο επενδυτής έχει υλοποιήσει 25εκ από τα 180εκ που είχε αναλάβει ως δέσμευση αλλά ότι χρειάζεται και επιπλέον παράταση, ώστε να ξεκινήσει το έργο της επέκτασης του λιμανιού και το οποίο είναι απαραίτητο για την εμπορική κίνηση όλης της περιοχής. Ακόμη δεν μας έχει εξηγήσει κανείς γιατί το έργο αυτό που έχει τεχνικό χρόνο ολοκλήρωσης στα τρία έτη, σήμερα χρειάζεται παράταση μέχρι το 2031. Περιμένουμε ακόμη μία απάντηση από την Κυβέρνηση. Περιμένουμε να πει στον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας γιατί ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, που συνδέεται με θέσεις απασχόλησης, με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η ΝΔ είναι πλούσια στα λόγια, μιλάει για αριστεία, αλλά συνεχώς βλέπουμε την μετριότητα, την ανικανότητα και την αλαζονεία της. Φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι Υπουργοί δεν δέχονται να κάτσουν στα γραφεία τους αν δεν χαλάσουν 80.000-90.000 χιλιάδες ευρώ για έπιπλα και χαλιά, από τα χρήματα φυσικά του ελληνικού λαού. Αυτό προφανώς ήταν το πρόβλημα και το κόμμα της Κυβέρνησης έχασε το 50% των ψηφοφόρων του, ότι δεν είχε ωραία διακόσμηση στα υπουργικά γραφεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: