ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

«Το μέλλον του Κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών»

 


Διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 4-3-21 από την δημοτική παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ

Μεγάλος προβληματισμός έχει ξεκινήσει στους γνωρίζοντες τα του κτιρίου Λιμλενος Πατρών, στην αρχή της οδού Γούναρη, προ της παραλιακής ζώνης. Μιλάμε για νένα κτίριο 4 χιλ.τετραγωνικών μέτρων, που όμοιό του σε όγκο δεν υπάρχει άλλο στην πόλη.

Με αφορμή την εκκίνηση της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, από την πλευρά της δημοτικής αρχής έπεσε η ιδέα για την κατεδάφισή του κτιρίου. Εκ μέρους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων  που συστήθηκε από τον δήμο, με την ψήφο και της αντιπολίτευσης, η πρόταση είναι να προχωρήσουν διαδικασίες διερεύνησης άλλων δυνατοτήτων, εκτός κατεδάφισης και να συνυπολογιστούν τα κόστη από την επισκευή του ή άλλων που θα προκύψουν. 

Ο Δήμος Πατρέων, δηλαδή ο Δήμαρχος Πελετίδης χωρίς να έχει στα χέρια του μελέτη θέλει να προχωρήσει σε κατεδάφιση του κτιρίου, γυρνώντας στις πρακτικές της εποχής του '60, όπου οι μηχανικοί της εποχής με την συναίνεση του υπουργείου της ΕΡΕ, προχωρούσαν στην εγκληματική πρακτική κατεδάφισης των αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων με την πρόφαση ότι είναι παλαιά! Και τούτα για να προχωρούν οι διαδικασίες της αντιπαροχής, την οποία πληρώνουμε ακριβά σε περιβαλλοντικές επιπτώσεις σήμερα. 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δυτ. Ελλλάδας κ. Αϊβαλής σε πρόσφατο άρθρο του πρεσβεύει πως υπάρχουν δυνατότητες διατήρησης με επισκευή του κτιρίου. Η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, έχει ψηφίσει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, πλην όμως έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το μέλλον του κτιρίου, εμπιστευόμενη την άποψη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνιστά εξέταση εναλλακτικών δυνατοτήτων, κάτι που αναφέρθηκε ρητά από τον Γιώργο Ρώρο στην συνέλευση του δημοτικού συμβουλίου και προχωρεί σε διαδικτυακή σύσκεψη-ημερίδα την ερχόμενη Πέμπτη 4-3-2021, η οποία θα προβληθεί ζωντανά από το facebook της παράταξης.

Εκτός των παραπάνω, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ λαμβάνει υπόψη ότι το κόστος κατεδάφισης αφορά ποσόν περίπου των 400 χιλ. ευρώ, που θα αφαιρεθούν από το ταμείο του Δήμου, αντί να κατευθυνθούν σε ζωτικές ανάγκες των δημοτών. 

Ο Δήμος στον Διαγωνισμό που άνοιξε έχει βγάλει εκτός το τμήμα  από Γούναρη έως ΙΙΙ Ναυάρχων, που διά της πλαγίας οδού αυτό σημαίνει κατεύθυνση στους σχεδιαστές να μην λάβουν υπόψη το υφιστάμενο κτίριο. Αυτό αν μη τι άλλο υποδηλοί την δογματική αντίληψη, από την οποία  εμφορούνται οι έχοντες την ευθύνη διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου!

 

Σε σχετική ανακοίνωση της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Ώρα Πατρών διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 4/3/2021 και ώρα 19:00 για το μέλλον του Κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών. Από την Ώρα Πατρών θα παρέμβουν ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος και το μέλος του συντονιστικού Μαρία Κουρμπανά, Αρχιτέκτων.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:  Τάσος Μπίρης Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., Παναγιώτης Τουρνικιώτης Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., Κώστας Τσιαμπάος Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. - Συντονιστής Ελληνικού Τμήματος DO.CO.MO.MO., Μυρτώ Κιούρτη Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. - Διδάσκουσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Ξυνομηλάκης Αρχιτέκτων Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, Βασίλης Αϊβαλής Μηχανολόγος-Μηχανικός και Αεροναυπηγός-Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Ελλάδας.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά από τη σελίδα της παράταξης στο Facebook. Ερωτήσεις μπορούν να στέλνονται και με email στη διεύθυνση orapatron@gmail.com»

Δεν υπάρχουν σχόλια: