ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η επιτροπή επιστημόνων να μη γίνεται φερέφωνο κάθε υπουργού

 

«Υπάρχουν 80 πνευμονολόγοι που έχουν κάνει αίτηση και δεν προσλαμβάνονται. Δεν έγινε ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν υπάρχει πρόθεση να ενισχυθεί. Αυτό είναι τελειωμένο. Τελεία!» Η πνευμονολόγος Μερόπη Μανταίου, διευθύντρια της 10ης πνευμονολογικής κλινικής στο ΣΩΤΗΡΙΑ, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης αλλά και για τις ευθύνες των επιστημόνων – μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

«Τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, υποτίθεται πως είναι η κορυφή της Ιατρικής. Δεν θα έπρεπε να είναι πειθήνια όργανα κάθε υπουργού. Δε μπορεί να γίνονται φερέφωνα, υπάρχει και η επιλογή της παραίτησης». Χωρίς μισόλογα, η Μερόπη Μανταίου, εκφράζει τις ενστάσεις των μάχιμων γιατρών απέναντι στους χειρισμούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, των ώρα που η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

«Μετά από αυτήν την πανδημία εύχομαι να μας μείνει μόνο το ΕΣΥ, αλλά δεν είμαι αισιόδοξη» τόνισε, εξηγώντας πως στο ΣΩΤΗΡΙΑ έχουν φτάσει 11 ιδιώτες γιατροί, οι 5 από τους οποίους βγήκαν με αναρρωτική άδεια και οι άλλοι βρίσκονται σε άσχετα τμήματα. «Αν θέλεις επιστράτευση, επιτάσεις μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και στρατιωτικά νοσοκομεία που είναι πλήρως εξοπλισμένα. Αλλά η κυβέρνηση έχει ιδεολογική εμμονή» επεσήμανε.

Διευκρίνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ πιεσμένη και στο ΣΩΤΗΡΙΑ. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ενώ έχουμε ασθενείς επίφοβους για διασωλήνωση, ενώ σε κάποιες κλινικές υπάρχουν και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι ασθενείς με covid πλέον είναι ηλικίας 40-60 ετών, καθώς εργάζονται, μπαίνουν σε εργασιακούς χώρους αλλά και σε ΜΜΜ, όπου δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Φοβάμαι πως έχουμε μπροστά μας άλλες δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες».

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ για να ακούσετε: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: