Προσφεύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΠ, κάτοικοι και καταστηματάρχες
Φαίνεται πως επιμένει ο δήμαρχος Πελετίδης να έχει ιδιαίτερη έφεση στην κακοποίηση του αιγιαλού του Δήμου Πατρέων, εάν κρίνουμε από την επανάληψη τερατουργήματος στην παραλία Βραχνεΐκων και Ροϊτίκων, κατ΄ αντιγραφή του παραλιακού φαραωνικού κτίσματος που διατηρεί ο ίδιος στην ιδιοκτησία του, παρά τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινότητας στα Αραχωβίτικα Πατρών.
Το οποίο από τις 11 Μαρτίου 2021, που δημοσιοποιήθηκαν οι διαμαρτυρίες κατοίκων, δεν συγκίνησαν κανέναν από την ΔΕΥΑΠ ή το Δημαρχείο!
Με το φαραωνικό αυτό κατασκεύασμα φράζεται σε τρεις μεριές της παραλίας, η οπτική επαφή με το απέραντο της θάλασσας και αν μη τι άλλο δίνει το έναυσμα για μίμηση από επίδοξες καταπατητές. Στην περίπτωση του Δήμαρχου προφανώς η αιτιολόγηση είναι οι ανάγκες για κατασκευή αντλιοστασίων.
Μα πάνω στο κύμα; θα ρωτούσε ο κάθε νουνεχής πολίτης, αλλά και εδώ υπάρχει απάντηση: «Και που να τα κάναμε ρεεε! Έχουμε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θέλουμε κάνουμε για λογαριασμό του λαού».
Αμ δε. Δεν είναι έτσι.
Την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες από τα Βραχνέικα για το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΠ που κατασκευάζεται στον αιγιαλό, σύμφωνα με ανάρτηση του thebest.gr.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο δικηγόρος τους Κώστας Κρεμμύδας, ο οποίος επεσήμανε ότι έως σήμερα κανείς δεν έχει ενημερώσει τους εντολείς τους, ούτε για το χρονικό διάγραμμα αποκατάστασης των εργασιών οδοποιίας, ούτε για τις ανάγκες κατασκευής αυτών των κτισμάτων πάνω στον αιγιαλό, ούτε για το έργο που αυτά θα επιτελούν.
Πρόσθεσε ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση, είτε δεν έγινε καθόλου, είτε ήταν μονομερής και επιλεκτική.
Ο κ. Κρεμμύδας, χαρακτήρισε κάκιστη αυτή την επιλογή και στην συγκρίνει με την κατασκευή άλλων ανάλογων έργων πανελλαδικά, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γίνονται στα Βραχνέικα, με αποτέλεσμα οι εντολείς του "να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας" όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο Κ. Κρεμμύδας τονίζει ότι η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του αποχετευτικού έργου δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνεται χωρίς κανόνες ή να καταστρέφει την περιοχή όλη. Θεωρεί ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπό κατασκευή αντλιοστάσιο που αποκόπτει την πρόσβαση στον αιγιαλό και είναι δίπλα στο ιστορικό κτίριο που είναι γνωστό ως «Βίλα του Γάλλου».
Οι θιγόμενοι έχουν απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία απάντησε ότι οι εργασίες στα αντλιοστάσια γίνονται με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ωστόσο, θεωρούν ότι η σχετική απόφαση αφορά στην παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστου χώρου και δεν συνιστά αδειοδότηση για την κατασκευή των αντλιοστασίων.
ΒΛΕΠΕ ΑΚΟΜΗ:
Κάν' το έτσι, σε Βραχνέικα, Ροΐτικα, όπως Αραχωβίτικα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου