ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ήλθον, είδον και απήλθον ο κ. Χαρδαλιάς στην Πάτρα


Παρέμβαση του βουλευτή  Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου στον τηλεοπτικό σταθμό IONIAN CHANNEL

 «Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε χθες την Πάτρα. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ήλθε και ποια ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του.

Επιθεώρησε το εμβολιαστικό κέντρο που ΘΑ λειτουργήσει στο λιμάνι της Πάτρας τον προσεχή μήνα, 5 μήνες μετά την ανακοίνωση του κ. Κικίλια από τον Δεκέμβριο του 2020, ότι είναι έτοιμα πάνω από 1000 εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα.

Μάλλον ήλθε για να δει θαυμάστρια του και να φωτογραφηθεί μαζί της μάγουλο με μάγουλο. Είπατε τίποτα για τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων;».

Με τα παραπάνω σχολιάζει ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, τέως Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) την παρουσία του κ. Χαρδαλιά στην Πάτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την χθεσινή επίσκεψή του διακήρυξε ότι:

«Η στρατηγική του self test δημιουργεί νέα δεδομένα».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανήγγειλε συγκεκριμένα ότι η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να εξετάσει την επανέναρξη των διαδημοτικών μετακινήσεων, την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως επίσης την επαναλειτουργία των σχολείων.

Α. Ξανθός:  Στηρίζονται στα self tets για να ξεφορτωθούν ευθύνες

Αναφερόμενος στα self test, o Ανδρ. Ξανθός, τ. υπουργός Υγείας είπε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι δεν τα εισηγήθηκε καμία επιστημονική επιτροπή και προέκυψαν από πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που ζητά να αποφύγει τις πιέσεις. Και τούτο για να  υποχωρήσει η διαγνωστική ανάγκη που σήμερα γίνεται με ευθύνη των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας της χώρας, του ΕΟΔΥ, των νοσοκομείων και όλη η στρατηγική να στηριχθεί στα self test, τα οποία όμως δεν είναι ασφαλή, αφού ο βαθμός αξιοπιστίας τους για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς μόλις καλύπτει το 40%. Αποτέλεσμα θα είναι εξαγωγή ψευδών αποτελεσμάτων και εφυσηχασμός.

Ζήτησε δε Συμβούλιο Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων  υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υπάρξει κοινή στρατηγική αντιμετώπισης  σήμερα που βρισκόμαστε προ μίας εθνικής κρίσης μείζονος σημασίας για τον τόπο.

Χαρδαλιάς αισιόδοξος, αλλά καθυστερημένα

Από την άλλη πλευρά ο κ. Χαρδαλιάς με εμφανή τα σημάδια της ανησυχίας για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, με τέσσερις χιλιάδες κρούσματα και περίπου 70 θανάτους καθημερινά, θέλησε να στείλει μήνυμα καθυστερημένης ελπίδας, λέγοντας:

«Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Η ευθύνη απέναντι, στους συνανθρώπους μας, στους αγαπημένους μας είναι ευθύνη ατομική κι ο καθένας πρέπει να την αναλάβει. Είναι οριακή η κατάσταση, το επαναλαμβάνω. Θέλω να παρακαλέσω τους πάντες να είμαστε συντεταγμένοι στην τήρηση των μέτρων. Εμείς θα κάνουμε όλα όσα πρέπει – ήδη ένα «μίνι» mega εμβολιαστικό κέντρο ετοιμάζεται να εγκατασταθεί με 16 γραμμές που καθημερινά θα κάνει 900 εμβολιασμούς, δηλαδή 23.500 εμβολιασμούς το μήνα. Αυτό θα γίνει εδώ, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και με τη συνδρομή του υγειονομικού στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η βοήθεια που έχουμε από την Περιφέρεια και από τον Δήμο Πατρέων είναι δεδομένη, η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή» ανέφερε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: