ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Παραπέμπει Παππά η ΝΔ για να καλύψει τις πομπές της

 

Στον αποτυχημένο κατά τη ΝΔ επιχειρηματία, Καλογρίτσα, αυτόν τον ηττημένο στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο επιχειρηματία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναζητά πολιτικό σωσίβιο, σπιλώνοντας πολιτικούς αντιπάλους!

 «Ευθείες βολές κατά του απόντα από την Ολομέλεια πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας εξαιτίας της σπουδής για συγκρότηση Προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά τη στιγμή που δεν υπάρχουν ΜΕΘ «ούτε για δείγμα» και καταγράφονται καθημερινά περί τα 4.000 κρούσματα και 70 νεκροί. Έψεξε την κυβερνητική πλειοψηφία για την επίθεση της ΝΔ στο Documento, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι περήφανος για την πρωτοβουλία της πλειοψηφίας επί ΣΥΡΙΖΑ, αφού σχετίζεται με τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου που ανάγκασε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

Με τα παραπάνω εγκάλεσε τον Κυρ.Μητσοτάκη και τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός το μόνο που σκέπτεται είναι πώς θα στήσει «ποινικά ικριώματα» για τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Ποιά όμως είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με την εξεταστική στη Βουλή εις βάρος του τ. υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που τον εμπλέκει ο Καλογρίτσας για την τηλεοπτική άδεια που δεν πήρε;

Ερωτήθηκαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και απαντούν:

«Ο νόμος 4399/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ισχύει ακόμα και σήμερα. Έθεσε τον ελάχιστο αριθμό των εργαζομένων σε 400 ανά κανάλι, που οδήγησε σε προστασία και υπερδιπλασιασμό των θέσεων εργασίας στα κανάλια.

Επιπλέον:

--Επί ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εισπράχθηκαν 150 εκατ. ευρώ για φόρο διαφήμισης. Την ίδια περίοδο άνοιξε και πάλι η ΕΡΤ, η οποία στις αρχές του 2019 απέκτησε και το δικό της δίκτυο εκπομπής.

--Το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ ανά κανάλι για τη χρήση του φάσματος ορίστηκε από το ΕΣΡ (ομόφωνη απόφαση των μελών του) με βάση το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2016.

--Η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική είναι φθηνός αντιπερισπασμός για να αλλάξει η ατζέντα από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων, τους ξυλοδαρμούς πολιτών, την υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη-Μητσοτάκη.

--Στην πρόταση της ΝΔ δεν αναφέρεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου είχε κριθεί η αστική διαφορά Καλογρίτσα – CCC. Εκεί ο κ. Καλογρίτσας είχε καταθέσει τους ίδιους ισχυρισμούς και είχε χάσει.

--Δεν αναφέρεται ότι ο Καλογρίτσας κηρύχθηκε έκπτωτος υπερθεματιστής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αποκλείστηκε μόλις δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει την πρώτη δόση, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του 2016.

--Ο Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις.

1. Στην έγκλησή του τον Ιούλιο του 2020 αναφέρει ότι με «εντολή Παππά» έδωσε τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής του διαγωνισμού για τις άδειες για τη δημιουργία του Documento (δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016). Εκείνη την περίοδο τα χρήματα αυτά ήταν δεσμευμένα (ως τον Ιανουάριο του 2017, όταν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ, οπότε και είχε δρομολογήσει την έξοδό του από το Documento).

2. Στην κατάθεσή του τον Νοέμβριο του 2020 αλλάζει τη θέση του και λέει ότι τα χρήματα για το Documento (3 εκατ. ευρώ) τα δανείστηκε και ότι δεν ήταν τα χρήματα της εγγυητικής. Δεν λέει, όμως, από ποιον δανείστηκε και με ποιον τρόπο.

--Ο Καλογρίτσας είναι αυτός που η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα. Τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ίσως τις γνωρίζουν ο δικηγόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος και ο οικογενειακός συνεταίρος του, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

--Σε αυτόν τον αποτυχημένο κατά τη ΝΔ επιχειρηματία, αυτόν τον ηττημένο στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο επιχειρηματία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναζητά πολιτικό σωσίβιο, σπιλώνοντας πολιτικούς αντιπάλους».

 ΔΕΙΤΕ παρακάτω:

https://www.documentonews.gr/article/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82/


Γιατί επικρίνετε την κυβέρνηση για τη σύμβαση με την Cisco για την τηλε-εκπαίδευση;

Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχετική ανακοίνωση για τους συντάκτες Παιδείας, η κα Κεραμέως ανάρτησε στα μουλωχτά τις συμβάσεις του υπουργείου της με τη CISCO για την τηλε-εκπαίδευση. Εν όψει της κοινοβουλευτικής απάντησης στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, η κα υπουργός αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι ανταποκρίνεται στο εδώ και ένα χρόνο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα τις σκανδαλώδεις συμβάσεις. 

Τα χειρότερα όμως είναι ότι από το σχετικό έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκύπτει ότι όσα εμφάνιζε η κυβέρνηση ως δωρεά μέχρι σήμερα, τελικά μόνο δωρεά δεν ήταν. Αντίθετα, κάθε «δωρεά» συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση όμως δεν έμεινε εκεί. 

Επιπλέον, δώρισε στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκ πολίτες. Τώρα γίνεται καθαρό γιατί εδώ και ένα χρόνο τώρα η κα Κεραμέως κρύβει τις σχετικές συμβάσεις. 

Η κα Κεραμέως και η κυβέρνηση θα απολογηθούν στους πολίτες για αυτή την αδιανόητη επιλογή που μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες. Θα απολογηθούν διότι εκμεταλλεύονται με απύθμενο θράσος τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ένα χρόνο τώρα οι μαθητές και οι γονείς τους, και κάνουν την πανδημία ευκαιρία πλουτισμού για τους αρεστούς τους. 

 ΔΕΙΤΕ παρακάτω:

 [https://www.syriza.gr/article/id/106675/N.-Filhs---M.-Katshs:-CHwris-kanena-schedio-h-kybernhsh-thetei-se-kindyno-ta-proswpika-dedomena-twn-politwnkai-eidika-twn-anhlikwn-mathhtwn.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια: