ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Self tests: Υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 
Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας  – Ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να το κάνουν

Υποχρεωτικά θα είναι τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς θα καλούνται να κάνουν μία φορά την εβδομάδα όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Επίσης είπε ότι τα self tests θα είναι υποχρεωτικά και για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Όπως είπε ο Β. Κοντοζαμάνης, θα αφορούν σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που σχετίζονται με το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, δηλαδή σχολεία, ακτοπλοΐα, ναυτιλία, λιανεμπόριο, επιχειρήσεις στην εστίαση, στο τομέα τουρισμού, στην μεταποίηση και στα δικαστήρια.

«Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δε θα είναι υποχρεωτική η χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήσης και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη», πρόσθεσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και σημείωσε ότι «για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει πλατφόρμα μέσω της οποίας θα παρέχονται οι χρήσιμες πληροφορίες».

Νωρίτερα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στα self test έκανε λόγο «δυνατότητα με σχετικά αξιόπιστο τρόπο να ελέγξουμε αν είμαστε φορείς» και επικαλέστηκε μελέτες που δείχνουν ότι η «γίνεται εφικτή η δειγματοληψία και έχει πολύ μεγάλη αξιοπιστία. Τα τεστ έχουν δείξει περισσότερο από 80% αξιοπιστία».

Ο ίδιος πρόσθεσε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ότι τα self test δεν δημιουργούν ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αντίθετα έχουν δείξει ότι θα βρεθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν πολλά συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: