ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα αντίκρισε το πρώτο χάραμα της λευτεριάς»

Στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2021 και τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει:

«Διακόσια χρόνια από τον Μάρτη του 1821, στη μαρτυρική γη των Καλαβρύτων ακόμα καίει άσβεστη η πρώτη φλόγα. Στη Φολόη και στο Λάλα ακόμα κυματίζει η σημαία των επαναστατημένων Ελλήνων και στα ιερά χώματα του Μεσολογγίου οι πολιορκημένοι ακόμα στέκουν ελεύθεροι και μας δείχνουν τον δρόμο.

Η Δυτική Ελλάδα αντίκρισε το πρώτο χάραμα της λευτεριάς.

Υποκλινόμαστε στους αγώνες των προγόνων μας, προσκυνάμε τις θυσίες τους και ακολουθούμε τα βήματά τους. Τα διδάγματά τους, η πιο πολύτιμη ύλη του δικού μας μέλλοντος.

Όσοι έβαλαν τη σφραγίδα τους για να μας παραδοθεί μία νέα πατρίδα, θα δικαιώνονται κάθε φορά που εμείς σήμερα θα κάνουμε αυτή την πατρίδα καλύτερη και πιο δυνατή.

Διακόσια χρόνια μετά, η Δυτική Ελλάδα τιμάει την ιστορία της και κοιτάζει προς το αύριο με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Οι προκλήσεις και οι αγώνες ποτέ δεν σταματούν. Και αυτός ο τόπος ξέρει από αγώνες, ξέρει και από νίκες».

 


Το μήνυμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την 25η Μαρτίου 2021

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο, αναφέρει:

«Φέτος είναι μια σημαδιακή χρονιά για όλους τους Έλληνες, σε όποιο μέρος της γης κι αν βρίσκονται. Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την αρχή της ελληνικής επανάστασης του 1821. Τότε που λαός, εκκλησία, πολεμιστές, έλληνες του εξωτερικού ξεκίνησαν τον τελικό αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Είναι η ώρα να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Και να ξαναθυμηθούμε τα λόγια του Μακρυγιάννη, έχοντάς τα οδηγό και φάρο για να κρατήσουμε και στο μέλλον την δημοκρατία μας σταθερή και την πατρίδα μας ενωμένη: «Κι ἀφοῦ ὁ Θεὸς θέλησε νὰ κάμει νεκρανάσταση στὴν Πατρίδα μου, νὰ τὴ λευτερώσει ἀπὸ τὴν τυραγνία τῶν Τούρκων, ἀξίωσε κι ἐμένα νὰ δουλέψω κατὰ δύναμη, λιγότερον ἀπὸ τὸν χερότερο πατριώτη μου Ἕλληνα. ... Ἕνα πρᾶμα μόνο μὲ παρακίνησε κι ἐμένα νὰ γράψω: ὅτι τούτη τὴν πατρίδα τὴν ἔχομεν ὅλοι μαζί, καὶ σοφοὶ κι ἀμαθεῖς, καὶ πλούσιοι καὶ φτωχοί, καὶ πολιτικοὶ καὶ στρατιωτικοί, καὶ οἱ πλέον μικρότεροι ἄνθρωποι. Ὅσοι ἀγωνιστήκαμεν, ἀναλόγως ὁ καθείς, ἔχομεν νὰ ζήσομεν ἐδῶ. Τὸ λοιπὸν δουλέψαμεν ὅλοι μαζὶ νὰ τὴ φυλᾶμε κι ὅλοι μαζί, καὶ νὰ μὴ λέγει οὔτε ὁ δυνατὸς «ἐγώ», οὔτε ὁ ἀδύνατος. Ξέρετε πότε νὰ λέγει ὁ καθεὶς «ἐγώ»; ὅταν ἀγωνιστεῖ μόνος του καὶ φκιάσει ἢ χαλάσει, νὰ λέγει «ἐγώ»· ὅταν ὅμως ἀγωνίζονται πολλοὶ καὶ φκιάνουν, τότε νὰ λένε «ἐμεῖς». Εἴμαστε στὸ «ἐμεῖς» κι ὄχι στὸ «ἐγώ». Καὶ στὸ ἑξῆς νὰ μάθομε γνώση, ἂν θέλομε νὰ φκιάσομε χωριὸ νὰ ζήσομε ὅλοι μαζί. Ἔγραψα γυμνὴ τὴν ἀλήθεια, νὰ ἰδοῦνε ὅλοι οἱ Ἕλληνες ν᾿ ἀγωνίζονται γιὰ τὴν πατρίδα τους, γιὰ τὴ θρησκεία τους· νὰ ἰδοῦνε καὶ τὰ παιδιά μου καὶ νὰ λένε: «Ἔχομε ἀγῶνες πατρικούς, ἔχομε θυσίες -ἂν εἶναι ἀγῶνες καὶ θυσίες. Καὶ νὰ μπαίνουν σὲ φιλοτιμία καὶ νὰ ἐργάζονται στὸ καλό της πατρίδας τους, τῆς θρησκείας τους καὶ τῆς κοινωνίας- ὅτι θὰ εἶναι καλὰ δικά τους. Ὄχι ὅμως νὰ φαντάζονται γιὰ τὰ κατορθώματα τὰ πατρικά, ὄχι νὰ πορνεύουν τὴν ἀρετὴ καὶ νὰ καταπατοῦν τὸ νόμο, καὶ νά ῾χουν τὴν ἐπιρροὴ γιὰ ἱκανότη» (Β´ 463).

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες!»

 

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με την Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 Οι  τρόποι συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και της  Γ΄ Κυνηγετικής  Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στην Πάτρα, μεταξύ  του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Γραμματσούλια. 

Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή μας. 

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη   για όλα τα ανοιχτά θέματα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες  όπως η προστασία του περιβάλλοντος και  η ανάδειξη του ρόλου της Θηροφυλακής  «ασπίδα»  σε όλες τις περιπτώσεις λαθροθηρίας.

Ειδική αναφορά κατά την συνάντηση έγινε στα  μέτρα κατά της πανδημίας  που απομακρύνουν τους κυνηγούς από την κυνηγετική δραστηριότητα, ενώ εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση της Ομοσπονδίας σε οποιαδήποτε νομοθετική κίνηση για την υποχρεωτική στείρωση των κατοικίδιων ζώων. 

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «Δέχθηκα στο γραφείο μου τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Κάναμε μια συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους  κυνηγούς, στους οποίους θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αναπτύσσουν δράσεις μέσω των οποίων  προσφέρουν στο περιβάλλον. Θα αναπτύξουμε ισχυρό  πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γ΄ Κυνηγετικής  Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου Παναγιώτης Γραμματσούλιας επεσήμανε: «Είναι σημαντικό για την Ομοσπονδία  το γεγονός ότι  ο κ. Βασιλόπουλος αποδείχθηκε γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τους κυνηγούς, οι οποίοι αποτελούμε την μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινωνική ομάδα στην χώρα μας. Αποφασίσαμε να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: