ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Διαδικτυακή εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιομηχανίας

Τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ GROW) διοργανώνει την Εβδομάδα Βιομηχανίας ως μια ευκαιρία για τα ενδιαφερόμενα μέλη και τους πολίτες από όλη την Ευρώπη ώστε να ξεκινήσουν έναν διάλογο αποκλειστικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Την φετινή χρονιά η Βιομηχανική Εβδομάδα θα επικεντρωθεί στις επιταχυνόμενες πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις, καθώς και στο μεταβαλλόμενο παγκόσμιο ανταγωνιστικό τοπίο στη μετα-Covid εποχή.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει με την αρωγή του Europe Direct Patra διαδικτυακό workshop με τίτλο: «Η Επιχειρηματικότητα προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση», την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.00 – 16.00. Το διαδικτυακό workshop θα αποτελείται από τις εξής συνεδρίες:

1ηΣυνεδρία: Εξωστρέφεια της Ελληνικής Βιομηχανίας

2η Συνεδρία: Τάσεις της Διεθνής Βιομηχανίας για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Η ημερίδα θα προβάλλεται διαδικτυακά  στους παρακάτω συνδέσμους:

Ελληνικά

Youtube https://youtu.be/q8VqUVgcmZQ

Facebook https://www.facebook.com/pde.rwg/posts/4430634566951370

Εurope direct https://el-gr.facebook.com/events/735180487146032/

Αγγλικά:

Youtube https://youtu.be/OJYRtIECaBA

Facebook https://www.facebook.com/pde.rwg/posts/4430620746952752

Συντονιστής:

Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της CPMR

Ομιλητές

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος Ε.Ε., πρ. Υπουργός, Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ & Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Π, Γ. Χρυσολούρης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κώστας Μίχαλος, Πρόεδρος, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Γιώργος Ξηρογιάννης, Αν. Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Αθανάσιος Καλογεράς, Διευθυντής Ερευνών & Αν. Διευθυντής, Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ), Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Αντώνιος Μπαρτζώκας,  Professor in Practice, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Αν. Καθηγητής, Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάθης Οικονομίδης, Διευθυντής Εργοστασίου Πατρών, Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Gizelis Robotics ABEE, Κίμων Δανιηλίδης, Γενικός Διευθυντής, Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Μετάλλων Α.Ε. (ΕΛΚΕΜΕ), Δημήτρης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Εργοστασίου Πατρών, Α.Ε.ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, Βασίλης Δικαιούλιας, Εταίρος-Σύμβουλος, Ksi Greece, Ambrus Consulting, Nikos Pantalos, Υπεύθυνος Πολιτικής, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βέλγιο), Konstantinos Diamantouros, Μόνιμος Εκπρόσωπος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), Virginie Fermaud, Δρ., Γραφείο Περιφερειακής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας, Γραφείο Ευρώπης (Ευρώπη-Ιαπωνία), Anastasia Yang, Cross Horizons Business Consulting Co., Ltd. (Κίνα), Teresa Hornung, Ανώτερη Σύμβουλος, Συνομοσπονδία Γερμανικών Ενώσεων Εργοδοτών (Γερμανία), Dušan Vasiljević, Διευθυντής για την Επιχειρηματικότητα και τις Επενδύσεις, Εθνική Συμμαχία για την Οικονομική Ανάπτυξη (NALED) (Σερβία), Ionut Mocanu, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Tehnopol Γκαλάτι (Ρουμανία), Ketevan Buliskeria, Διευθύντρια, Τεχνολογικό Πάρκο Μπατούμι, Οργανισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Γεωργίας, Περιφέρεια Aτζαρίας (Γεωργία).

 

Χρηματοδοτήσεις για κλιματικά ουδέτερες πόλεις με έξυπνες εφαρμογές

 

Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 - 14.30 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Χρηματοδοτήσεις για κλιματικά ουδέτερες πόλεις με έξυπνες εφαρμογές».

Στη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία CLIMATE-NEUTRAL & SMART CITIES του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη καθώς και η δράση για την ενεργειακή Αυτονομία των Αντικυθήρων, που  χρηματοδοτείται από  το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας - European Research Council (ERC).

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με την εφαρμογή  των προαναφερόμενων πρωτοβουλιών και την χρηματοδοτήσεων που παρέχονται από την Ε.Ε για την  στήριξη των  ευρωπαϊκών  πόλεων προς τη συστημική τους αλλαγή, ώστε να  καταστούν μέχρι το 2030 κλιματικά ουδέτερες.

 

Συνάντηση εργασίας Φ. Ζαΐμη –Μ. Συρεγγέλα: «Πιστεύουμε στην αξία της συνεργασίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας»

Μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση είχε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος και Βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αμαλία Βούλγαρη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνας Ζαΐμης  δήλωσε: «Με την Υφυπουργό, συζητήσαμε τρόπους και ιδέες συνεργασίας σε μια σειρά από θεσμικά θέματα προς όφελος της κοινωνίας διότι για να αναπτυχθεί η οικονομία πρέπει να προωθούμε δράσεις που αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της απορρόφησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τις γυναίκες με στόχο να ενισχύσουμε τη θέση της γυναίκας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Επίσης, η κ. Συρεγγέλα μας ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων, το οποίο θα βασίζεται στους πυλώνες-στόχους του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: