ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Εν μέσω κατάρρευσης, σωσίβιο στον Gianis Βαρουφάκη!

Φωτογραφία αρχείου από ανέμελες στιγμές του Gianis με ένα «ν». Παλιμπαιδισμοί; Επιστροφή στην ανέμελη νιότη; Ότι και να είναι δεν παρέλειψε να πασπαλίσει τα λεγόμενά του στη συνέντευξή του, στο ''Βήμα'' της Κυριακής, του κουμπάρου του Μητσοτάκη, με ολίγη από την πίκρα του, που τον απέσυρε ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, από την διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος με τον Σόϊμπλε, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την Ελληνική Οικονομία!


 Προσπάθεια να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς που μηδενίζει μικρομέτοχους και Δημόσιο με ΑΜΚ, για να καλύψει τις ζημιές που προκάλεσαν στελέχη της!

Πώς σχολιάζετε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας; Ποια είναι η κατάσταση της Τράπεζας Πειραιώς; Πως εξελίσσονται τα εργασιακά; Αληθεύει η καταγγελία Βαρουφάκη εις βάρος Δραγασάκη για χαριστική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ ερωτήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και απαντούν παρακάτω:

«Οι νέες ανακοινώσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας επανέλαβαν το ίδιο πλαίσιο μέτρων που έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε βαθιά ύφεση, τα νοικοκυριά και την πραγματική οικονομία σε ασφυξία και κατάρρευση. Μόνο νέο: η μείωση του δώρου Πάσχα των εργαζομένων. Δυστυχώς καμία έκπληξη. 

Η ΝΔ επιμένει στην ίδια καταστροφική για την κοινωνία συνταγή, η οποία έχει υπερχρεώσει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ισοπεδώσει το εισόδημα των εργαζομένων και φτωχοποιεί τις οικογένειές τους, απομακρύνοντας διαρκώς την προοπτική της ανάκαμψης. Τα αποτελέσματα αυτά, βέβαια, δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον κ. Μητσοτάκη και το ανύπαρκτο success story του, όπως επιβεβαιώνουν και οι νέες αυτοεπαινετικές αναφορές των κ.κ. Σταϊκούρα και Χατζηδάκη».

 

Γιατί ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας συνάντηση με εκπροσώπους του Ταχυδρομικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος  με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς;

«Διότι όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκτιμά –με βάση τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία– ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, το Ελληνικό Δημόσιο, κεφάλαια του οποίου διαχειρίζεται το ΤΧΣ, θα υποστεί μεγάλη ζημία αφού θα περιοριστεί η δυνατότητα ανάκτησης μέρους αυτών με τα οποία το δημόσιο ενίσχυσε εδώ και μια δεκαετία την Τράπεζας Πειραιώς. 

Με δεδομένο ότι το κόμμα μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό εποπτικό επίπεδο για την αδιαφάνεια συγκεκριμένων συναλλαγών στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας μας όσο και σε νομικό επίπεδο, θα επιθυμούσαμε η συνάντ​ηση με εκπροσώπους του ΤΧΣ να επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την εξυπηρέτηση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος». 

ΔΕΙΤΕ παρακάτω:

https://www.syriza.gr/article/id/106874/Epistolh-toy-Dieythynth-toy-Grafeioy-toy-Archhgoy-Aksiwmatikhs-Antipoliteyshs-se-Proedro-kai-melh-Genikoy-Symboylioy-kai-Ektel.-Epitrophs-toy-TCHS.html

 

Γιατί επικρίνετε την κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί εργασιακό οδοστρωτήρα;

«Διότι αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο «εργασιακό νομοσχέδιο» που ετοιμάζει, το οποίο θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις με τη διάλυση του ωραρίου εργασίας, τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και την κατάφωρη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. 

Είναι ειρωνικό μάλιστα ότι η κατάργηση του οκταώρου εντάσσεται σε νομοσχέδιο που επιδιώκει την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ταυτόχρονα, εξαγγέλει απροκάλυπτα την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με τους εργοδότες για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ακυρώνοντας κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης και συλλογικής σύμβασης. 

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι θα υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εάν το επιθυμούν, είναι προφανές ότι σε περίοδο κρίσης και ανεργίας οι εργαζόμενοι θα υποστούν εκβιαστικές πιέσεις προκειμένου να υπογράψουν, χωρίς την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που υφίστανται επιπλέον χτύπημα με τη μεταφορά των συλλογικών διαφορών από το ΣΕΠΕ στον ΟΜΕΔ! 

Επισημαίνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες αντεργατικές (απο)ρυθμίσεις βάλουν όχι μόνο κατά των μισθωτών εργαζόμενων αλλά και κατά των μικρομεσαιών επιχειρηματιών και επαγγελματιών καθώς οδηγούν σε μείωση εισοδημάτων και άρα της συνολικής ζήτησης με αποτέλεσμα να ασκούν επιπλέον πιέσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ήδη υπερχρεωμένες και πιεσμένες εξαιτίας της βαθειάς ύφεσης, του πολύμηνου (ανεπιτυχούς) λοκντάουν και των ανεπαρκέστατων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξή τους.

ΔΕΙΤΕ παρακάτω:

[https://www.syriza.gr/article/id/106592/Dhlwsh-M.-KSenogiannakopoyloy-gia-tis-dhlwseis-toy-Yp.-Ergasias-schetika-me-thn-emplokh-idiwtwn-sthn-aponomh-twn-syntaksewn-kai-to-ergasiako-nomoschedio.html]

 

Η ΝΔ σας καλεί να πάρετε θέση για όσα σας καταλογίζει ο κ. Βαρουφάκης για τον ΟΠΑΠ. Τι απαντάτε;

«Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ-Βαρουφάκη-επιχειρηματικών συμφερόντων: Ο Γ. Βαρουφάκης σε ξεκάθαρο συντονισμό με συμφέροντα επαναλαμβάνει τις συκοφαντίες του. 

Η ΝΔ με καθυστέρηση τον αξιοποιεί ως «χρήσιμο λαγό». Η αθλιότητα όμως δεν θα μένει αναπάντητη. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ήδη καταγραφεί επίσημα σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Όσοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, θα τη βρουν εκεί. 

Είναι φανερό ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον Γ. Βαρουφάκη για τον αποπροσανατολισμό από τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Αφού όμως τον θεωρεί αξιόπιστο, αυτόν και τις συκοφαντίες του δεν έχει παρά να αναλάβει δράση: 

Να ακυρώσει λοιπόν εδώ και τώρα η κυβέρνησή της τις υποτιθέμενες «βρώμικες» ρυθμίσεις που δήθεν έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και να διώξει τις «μαφίες» από την Ελλάδα. Και να μη ξεχάσει και... εκείνους που τις έφεραν». 

ΔΕΙΤΕ παρακάτω: 

[https://www.syriza.gr/article/id/106932/G.-Dragasakhs:-Olofanerh-sympaignia-ND-Baroyfakh-epicheirhmatikwn-symferontwn.html]

Η Πειραιώς χαρίζει 138 εκατ. ευρώ στον Πηλαδάκη

«Κούρεμα» για Πηλαδάκη, απολύσεις για εργαζόμενους

Στο σφυρί σπίτια για μια χούφτα ευρώ!

http://img.dash.documentonews.gr/documento/filegrid/2020/09/07/5f56243d825e631fd762ea32.pdf

https://www.documentonews.gr/article/skandalo-phladakh-proklhtikh-apanthsh-ths-trapezas-peiraiws/

Δεν υπάρχουν σχόλια: