ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

«Έχουμε το πιο ιδιωτικό σύστημα υγείας στην Ευρώπη...»

 

Ο Μιχ. Γιαννάκος από Πάτρα, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, βρέθηκε στην γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας»


Με την παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου, το πρωί γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας».

Η γενική συνέλευση φιλοξενείται στον α’ όροφο του Ταχύρρυθμου και κυρίαρχα θέματα είναι τα απογευματινά χειρουργεία και οι ελλείψεις προσωπικού.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννάκος κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, κατά τη διάρκεια της πανδημίας το δημόσιο σύστημα υγείας «απέδειξε ανεκτίμητο ρόλο που παίζει». 

Και συνέχισε: 

«Ο ιδιωτικός τομέας που αποθεώνεται, τότε έμεινε αμέτοχος, δεν νοσήλευε περιστατικά κορονοϊού ούτε τα πιο ήπια. Ο δημόσιος τομέας, σε πρωτόγνωρες συνθήκες έδωσε μάχες, άλλες έχασε άλλες κέρδισε, αλλά αναγνωρίστηκε η προσπάθειά του από την κοινωνία.

Τότε υπήρχαν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ότι θα ενισχυθεί το ΕΣΥ, θα επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων που είναι δίκαια και διαχρονικά. 

 Παρά ταύτα, βλέπουμε ότι εγκαταλείπεται η δημόσια υγεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 7%. Δεν μπορείς να συγκροτήσεις σύστημα υγείας με τέτοιες δαπάνες, κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Ό,τι και να κάνουν επικοινωνιακά, θα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δεν θα υπάρχει ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στο σύστημα και ο πολίτης θα βάζει το χέρι στην τσέπη». 

Και κατέληξε:«Έχουμε το πιο ιδιωτικό σύστημα υγείας στην Ευρώπη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: