ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Πρόταση του Θεόδωρου Κανελλόπουλου

 


Να αντιγράψουμε τους Σέρβους Γιατρούς για να αποτρέψουμε, τη πολιτική της νομιμοποιήσεις στο «Φακελάκι» και της πληρωμής των χειρουργείων, στα Δημόσια Νοσοκομεία

 

«Πρεμιέρα σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για χειρουργεία επί πληρωμή.

Μια απόφαση του Υπουργείου Υγείας που δυστυχώς έρχεται να Νομιμοποιήσει το γνωστό «Φακελάκι», που όλοι επικαλούμαστε αλλά υποκριτικά θέλουμε να σιωπήσουμε.

Γιατί θα είναι υποκριτικό να ισχυριστούμε ότι δεν υπάρχει «Φακελάκι» σε δημόσια νοσοκομεία, από μικρή έστω μερίδα γιατρών.

Σε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, Γιατροί, κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία.

Καλούν τους πολίτες σε διαμαρτυρίες και καταγγελία για την απόφαση αυτή που υπονομεύει το Κρατικό σύστημα υγείας.

Και έχουν απόλυτο δίκιο.        

Γιατί σε λίγο χρονικό διάστημα θα μας προτείνουν, εκτός της Δημόσιας Ασφάλισης που έχουμε,  να προχωρήσουμε και σε συμπληρωματική Ιδιωτική Ασφάλιση ώστε να μπορούμε να πληρώσουμε στο μέλλον, σε τυχόν απόφαση να χειρουργηθούμε σε δημόσιο νοσοκομείο εκτός λίστας.

Γιατί η σημερινή κατάσταση με την λίστα αναμονής για μια επέμβαση, όπου περιμένουν οι ασθενείς μήνες για να χειρουργηθούν, συμβάλει στην αναζήτηση τρόπων, έστω και με πληρωμή, για την επέμβαση.

Τι φταίει για αυτή την μεγάλη καθυστέρηση για χειρουργική επέμβαση.

Η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού ισχυρίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον τομέα υγείας.

Και όμως με την υπάρχουσα έλλειψη στα Νοσοκομεία σήμερα, υπάρχουν οι διαθέσιμοι για να στηρίξουν την απόφαση της Κυβέρνησης.

Μήπως τελικά δεν είναι μόνο το προσωπικό, αλλά και το οικονομικό κίνητρο;

Μήπως τελικά θα πρέπει να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρινείας για ποια Δημόσια υγεία θέλουμε;   

Μήπως θα πρέπει να δώσουμε και οικονομικά κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό;

Μήπως θα πρέπει π.χ. οι γιατροί που σπουδάζουν Δωρεάν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με την κτήση του πτυχίου τους, αντί την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό ή το ιδιωτικό ιατρείο, να προσφέρουν με αξιοπρεπή μισθό για τα αντίστοιχα χρόνια των  σπουδών τους στο Δημόσιο σύστημα υγείας ως προσφορά στους Έλληνες Φορολογούμενους;

Και ολοκληρώνοντας την σημερινή μου παρέμβαση για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και την μείωση της λίστας αναμονής, θα περίμενα από τους Λειτουργούς της υγείας, αντί της διαμαρτυρίας, να έπρατταν αυτό που έκαναν πρόσφατα αντίστοιχα οι Σέρβοι Καρδιοχειρουργοί για να μειώσουν τη λίστα αναμονής.

Με Εθελοντική και Άμισθη εργασία, μείωσαν δραστικά τη λίστα αναμονής χειρουργείων, δίνοντας την ευκαιρία στους άρρωστους να γίνουν γρήγορα καλά.

Αυτά δίπλα μας και Όχι στην Ελλάδα της διαμαρτυρίας.

https://www.activistis.gr/2023/09/blog-post_22.html

 

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

         Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,

         Πολύτεκνου και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,

       Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης ''ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ''». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: