ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Με αμφισημία ξεκίνησε ο νέος θεσμός στον Δήμο Πατρέων


 «Ήταν μία καλή διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται με βάση το νέο νόμο κάθε δύο μήνες» εκτιμά ο πρόεδρος Χρ. Κορδάς!

Η αμφισημία χαρακτήρισε  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων,  στην εφαρμογή της πρώτης συνάντησης του θεσμού, που πραγματοποιήθηκε χθες κατά την πρώτη υποχρεωτική λογοδοσία στο Δήμο Πατρέων.

 «Αν και είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μία ώρα, η διαδικασία κράτησε δύο ώρες μέσα στις οποίες έγιναν οκτώ ερωτήσεις» λέει ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Χρ. Κορδάς, ως απάντηση στην σημείωση παρατάξεως που δεν δόθηκε αρκετός χρόνος στους επικεφαλής.

 «Πρόκειται για μία διαδικασία που δεν ξέρω αν έχει νόημα αν αυτός που κάνει την ερώτηση δεν μπορεί να σχολιάσει την απάντηση που παίρνει ή δεν μπορεί να ρωτήσει κάτι παραπάνω με βάση την απάντηση» εκτιμά ο Κώστας Σβόλης της παράταξης ''Πάτρα Ενωμένοι''.

 «Πρόκειται για μία θετική διαδικασία που μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε κάποια ερωτήματα. Μάλιστα οι ερωτήσεις υποβάλλονται γραπτώς 3 μέρες νωρίτερα έτσι ώστε να δοθούν οι απαντήσεις. Για την χθεσινή πρώτη υποχρεωτική λογοδοσία έπρεπε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία έτσι ώστε στα ερωτήματα να δίνονται και οι αντίστοιχες απαντήσεις. Θέσαμε συγκεκριμένα και εύστοχα ερωτήματα και λάβαμε γενικόλογες απαντήσεις» διαμαρτύρεται ο Βασ. Αϊβαλής της παράταξης ''Πάτρα Σπουδαία και Πάλι''..

 «Είμαστε υπέρ της διαδικασίας. Όμως φαίνεται πως δήμαρχος έχει αλλεργία σε αυτήν. Πρώτα απ’ όλα καθυστέρησε να γίνει ενώ προγραμματίστηκε να διαρκέσει μόνο μία ώρα. Ήθελε λοιπόν η διαδικασία να τελειώσει γρήγορα. Υποβάλλαμε τεκμηριωμένες ερωτήσεις με σεβασμό και εισπράξαμε «ήξεις, αφήξεις» αλλά και επιθετικότητα» λέει ο Πέτρος Ψωμάς της παράταξης ''Σπιράλ''. 

Ο δε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρ. Κορδάς  σχολιάζει: «Ήταν μία καλή διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται με βάση το νέο νόμο κάθε δύο μήνες. Καθυστέρησε λόγω του Καρναβαλιού. Για πρώτη φορά θεωρώ ότι πήγε καλά».

Όπως τόνισε, «πρόκειται για μία διαδικασία που έχει κανόνες και η φιλοσοφία της στηρίζεται στο να γίνεται μία ερώτηση και να υπάρχει μία απάντηση. Υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε. Φυσικά ο πρόεδρος μπορεί να επιμείνει αν κρίνει ή αν είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει δοθεί απάντηση όμως το πλαίσιο της διαδικασίας δεν επιτρέπει να γίνει διάλογος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: