ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Δημ. Βακάλογλου

Πάτρα: Απεβίωσε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βακάλογλου - Συλλυπητήρια
Υπήρξε ο μακροβιότερος – επί 32 χρόνια – δημοτικός  σύμβουλος Πατρέων

Ο  Δημήτρης Βακάλογλου άφησε υπέργηρος την τελευταία του πνοή το πρωί Δευτέρα 25/03/2024, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Υπήρξε ο μακροβιότερος – επί 32 χρόνια – δημοτικός  σύμβουλος Πατρέων, υπηρετώντας πάντα από την θέση της Δεξιάς. Ήταν τα χρόνια της εκλογής υπηρετών της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάντα η σχέση του με την δημοσιογραφική κοινότητα ήταν άριστη, σε σημείο που δεν αντιδρούσε ακόμη και εάν τα χτυπήματα που δεχόταν ο ίδιος ήταν κάτω από τη μέση. 

Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που σχολιάζονταν στους δημοσιογραφικούς κύκλους της εποχής στην Πάτρα: Για μένα μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε, ακόμη και να με κατηγορείτε άδικα. Να ξέρετε όμως ότι και αυτό μου είναι διαφήμιση! Και σας ευχαριστώ...

Και έτσι κατάφερε να είναι ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος τριών δεκαετιών! 

Το 2002 και μετά από δικές του επίμονες προσπάθειες πρωτο-εφαρμόστηκε στην Πάτρα  ο θεσμός του σχολικού φύλακα, με 90 αρχικές θέσεις εργασίας.

H κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Δημήτρη Βακάλογλου, επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου, αλλά και Αντιδημάρχου. Ο Δήμαρχος συλλυπείται θερμά τον γιο του, Γιώργο Βακάλογλου, υπάλληλο του Δήμου Πατρέων, την κόρη του Ελπίδα, τα εγγόνια του και τους οικείους του.

Ο επικεφαλής Κώστας Σβόλης και όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια του Δημήτρη Βακάλογλου.

«Ο εκλιπών είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος (ο μακροβιότερος, μάλιστα, με 32 χρόνια θητείας!), καθώς και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Πατρέων, αφήνοντας σημαντική κληρονομιά σε όλους εμάς τους νεότερους αυτοδιοικητικούς. Τα τελευταία χρόνια ήταν κοντά μας, στήριζε την προσπάθειά μας για μια καλύτερη Πάτρα και πάντα τον συμβουλευόμασταν και τον ακούγαμε με μεγάλο σεβασμό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά τον Μιμή Βακαλογλου Με το άγγελμα θανάτου του ιστορικού στελέχους της παράταξης Μιμή Βακαλογλου από την ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση Με βαθυτατη θλίψη η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του κόμματος , πρώην αντιδήμαρχο , Λυκειάρχη και ιδιοκτήτη φροντιστηρίων Μιμή Βακαλογλου .

Ηταν την μεταπολίτευση από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης στην Αχαΐα υπηρετώντας την από διάφορες θέσεις ευθύνης στο καθοδηγητικό όργανο Υπηρξε ο μακροβιότερος από το 1975 Δημοτικός ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος Πολυσχιδης ήταν η προσφορά του και στον αθλητισμό υπηρετώντας από τη θέση του Προέδρου την Παναχαικη και τον Άρη Πατρών Λυκειάρχης στο εσπερινό Λύκειο ΚΟΡΑΗΣ και επι δεκαετιες ιδιοκτήτης φροντιστηρίων και ΙΕΚ πρόσφερε πολλά και στην εκπαίδευση.

Με την αείμνηστη συζυγο του Αλέκα προβεβλημένη και αυτή στέλεχος της παράταξης που έφυγε από την ζωή πριν από οκτώ μήνες δημιούργησαν μια λαμπρη οικογένεια Σεμνός, με ιδιαίτερο ήθος, αφοσιωμένος, στυλοβάτης στις νίκες και στις ήττες του κόμματος, ανιδιοτελής και εργατικός αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ψυχής του κόμματος στην Αχαΐα. Το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο. Όπως και η σκέψη του. Κοιτούσε πάντα το μέλλον με γνώμονα τα μεγάλα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού

Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, τα μέλη της ΔΕΕΠ, οι Τομεάρχες και οι Εθελοντές απευθύνουν στα παιδια του Ελπίδα και Γιώργο τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια. Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της πολυσήμαντης προσφοράς του στην Νέα Δημοκρατία θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κατά τη διάρκεια της προσεχούς πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΔΕΕΠ το Σάββατο στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» με ομιλητή τον Υπουργό Εθνικης Άμυνας Νίκο Δένδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: