ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τέμπη: 36 νεκροί. Στα τυφλά, σφοδρή σύγκρουση τρένων!

Τέμπη σιδηροδρομικό δυστύχημα

Απίστευτη τραγωδία και πάλι στα Τέμπη, αργά χθες το βράδυ. Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική, που επί 12 λεπτά κινούνταν στην ίδια ράγα, με ταχύτητα 160 χιλιομ. και με κατέθυνση προς στην μετωπική σύγκρουσηση, το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός,  σύμφωνα με ενημέρωση, από σιδηροδρομικούς, που επισημαίνουν ότι από το 2020, θα έπεπε να ισχύει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας των συρμών!  

Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία οι 53, βαριά τραυματισμένοι, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν ακρωτηριασμένοι και εγκαυματίες.Και από την πλευρά του προσωπικού θρηνούνται εννέα σιδηροδρομικοί!

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη  και αναζήτηση νέων σορών. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν διαλυθεί από την σύγκρουση και ανατραπεί.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που ανασύκωσαν τους συρμούς τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ΕΛΑΣ με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου κατ' αρχήν μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Οι 53 τραυματίες από τους 85, νοσηλεύονται στα εξής νοσοκομεία: Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σημειώνεταιι ότι ματαξύ των επιβατών των αμαξοστοιχιών, υπήρξαν φοιτητές που ειχαν   επισκευθεί  τόπους προορισμού για το καρναβαλικό τριήμερο και επέστρεφαν στις εστίες τους. Αυτοί έφωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ επικρατούσε χάος για τον εκριβή αριθμό των θυμάτων.  

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. 

Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: