ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Νίκος Ασπράγκαθος: Πρόβλημα η διάβρωση ακτών

Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΠ του δήμου Πατρέων πάνω στο κύμα στα Βραχνέϊκα. Κυρία Τογιοπούλου, οι πολίτες φταίνε γι αυτό;


Δυσαρέσκεια του Δήμου Πατρέων και της αντιδημάρχου Τογιοπούλου για τις προσφυγές πολιτών εναντίον της βλάβης συμφερόντων τους!

«Τα τελευταία χρόνια, στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας η διάβρωση των ακτών αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που οξύνθηκε από τα ακραία καταστροφικά φαινόμενα  προς το τέλος του 2021» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πατρέων για το Περιβάλλον Νίκος Ασπράγκαθος. 

Παράλληλα η αντιδήμαρχος κα Τογιοπούλου, με αφορμή αφορμή τις αντιδράσεις πολιτών για μελέτες βλαπτικές των συμφερόντων τους τόνισε πως «η προσφυγή για τις μελέτες του έργου προστασίας των ακτών από την διάβρωση, από τα Ροΐτικα έως τα Τσουκαλέικα, οδήγησε στην απώλεια της χρηματοδότησης και την αδυναμία εκτέλεσης του έργου, μέχρι την απόφαση του ΣτΕ».

Αυτά είπε η κα Τογιοπούλου, χωρίς να λάβει υπόψη την παράμετρο πιθανής βλάβης συμφερόντων των πολιτών από ατυχείς ενέργειες του Δήμου Πατρέων, όπως η εγκατάσταση αντλιοστασίου στα Βραχνέικα, πάνω στο κύμα, όπως έπραξε, αδιαφορώντας για τους λουομένους!   

Από την πλεθυρά του ο κ. Ασπράγκαθος επισήμανε τα παρακάτω στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα η εφημερίδα «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ», με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, διάβρωση ακτών: η απειλή για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων»:

«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας διεκδίκησε και υποστηρίζει  το έργο της αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης από το Ρίο μέχρι τον Αγ. Βασίλειο και για την υλοποίηση του έργου θα υπογραφεί σύμβαση του Δήμου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όμως δεν αρκεί.

Απαιτούνται έργα στο παράκτιο μέτωπο σε όλο το μήκος του δήμου από τη Ροδινή μέχρι τα Καμίνια, όπου υπάρχουν φθορές από πλημμυρικά και καιρικά φαινόμενα, αλλά και για έργα που θα ανακόπτουν το φαινόμενο διάβρωσης των ακτών, δημιουργώντας παράλληλα χώρους λειτουργικούς για την κυκλοφορία και τη διαβίωση των κατοίκων και ασφαλείς κολυμβητικές ακτές.

Να επισπευσθεί το έργο της αντιμετώπισης της διάβρωσης στην ακτογραμμή από Μονοδένδρι μέχρι Τσουκαλέικα. Υπάρχει ανάγκη να επεκταθεί η παραλία της πλαζ προς την περιοχή της Ρομάντζας για να δοθεί χώρος κολύμβησης σε όσους δεν βρίσκουν μια θέση στην πλαζ.

Θα μελετήσουμε με προσοχή τις επιστημονικές αναλύσεις των εισηγητών και τα συμπεράσματα της σημερινής ημερίδας για τον σχεδιασμό της πρόληψης της αποκατάστασης της διάβρωσης της ακτογραμμής του Δήμου μας».

Σε τοποθέτησή της μετά τις εισηγήσεις, η κυρία Τογιοπούλου, αναφέρθηκε στα νομικά εμπόδια που πολλές φορές μπλοκάρουν ακόμα και τα έργα, αναφέροντας συγκεκριμένα, τις «καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης σε περιπτώσεις κατάθεσης προσφυγής  κατά των έργων από κατοίκους, με αποτέλεσμα να χάνονται χρηματοδοτήσεις και μαζί με αυτές και τα έργα». Αφορμή γι αυτή την επισήμανση της  Αντιδημάρχου, είναι «η προσφυγή για τις μελέτες του έργου προστασίας των ακτών από την διάβρωση, από τα Ροΐτικα έως τα Τσουκαλέικα, που οδήγησε στην απώλεια της χρηματοδότησης και την αδυναμία εκτέλεσης του έργου, μέχρι την απόφαση του ΣτΕ».

Οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Περιβάλλοντος Νίκος Ασπράγκαθος και Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου, παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα η εφημερίδα «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ», με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, διάβρωση ακτών: η απειλή για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Ο κ. Ασπράγκαθος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Η «πράσινη ανάπτυξη» και η «ενεργειακή μετάβαση» αποδεικνύονται εργαλεία για κερδοφόρες επενδύσεις συσσωρευμένων κεφαλαίων και ανταγωνισμών που φτάνουν ενίοτε σε πολεμικές συγκρούσεις.  

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ενώ στηρίζουν αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που οξύνει την κλιματική αλλαγή, την επικαλούνται όταν προκαλούνται καταστροφές από  εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, ισχυρές βροχοπτώσεις που προκαλούν πλημύρες, παλιρροιακά φαινόμενα, ανύψωση της στάθμης της θάλασσας για να δικαιολογήσουν την αντιπεριβαλλοντική τους πολιτική και τις ελλείψεις σε  χρηματοδότηση έργων και αναγκαίου προσωπικού.

Επίσης ο κ. Ασπράγκαθος τάχθηκε κατά της αρχής αγοράς ρύπων, που σημαίνει ''ο ρυπαίνων πληρώνει'' με το αιτιολογικό ότι η αγορά σημαίνει ρυπαίνει όποιος διαθέτει χρήμα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


 

 

 

 

Κάν' το έτσι, σε Βραχνέικα, Ροΐτικα, όπως Αραχωβίτικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: