ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Με Γιώργο Σεφέρη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης!


Δήλωση της  βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχου Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου

Δήλωση της  βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχου Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. 

«Η ποίηση ορθώνεται με σθένος μπροστά στις αμείλικτες  πραγματικότητες ,παίρνει στις πλάτες της την οδύνη, αλλά και τη απόλαυση του κόσμου. Είναι μέσα μας, σε μια στοχαστική σχέση με τον εαυτό μας, για να απωθήσει  το απάνθρωπο. Στις πιο μύχιες εκδηλώσεις του φρικτού και του αποκρουστικού, γίνεται το μεγάλο αίτημα για Ζωή.

Γι’ αυτό και έχουμε στο σήμερα βαθιά ανάγκη, έστω και μέσα από αυτή την παγκόσμια επετειακή μέρα, για έναν στίχο, για μια λέξη που ξετυλίγει ομορφιά, για να πάρουμε δύναμη και να ξαναδώσουμε περίγραμμα στο συναίσθημα και στην κάθαρση. Γιατί η ανάγνωση της ποίησης δεν απαιτεί καμία προϋπόθεση, το λέει ο  Σεφέρης τόσο απλά, όταν λέει πως: «Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα». Και είναι σα να ξαναδημιουργείται  ο κόσμος».

Σημ. του Istologiou G. Mosxou: Ο διπλωμάτης και ποιητής Γιώργος Σεφέρης υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το 1963 έφτασε στην Αθήνα το τηλεγράφημα της Σουηδικής Ακαδημίας, που ανήγγειλε ότι ο Σεφέρης είχε κερδίσει το βραβείο «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: