ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Επιστημονική ημερίδα για τη διάβρωση των ακτών  

Σημαντικά και κρίσιμα ήταν τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο «My Way», στην Πάτρα, η εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία» με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή – Διάβρωση Ακτών – Απειλή για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής».

Η εκδήλωση είχε σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους φορέων και αρχών της περιοχής, ενώ αναπτύχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος, έπειτα από τις τοποθετήσεις των επιστημόνων. Ειδικότερα, ο Γεώργιος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Τμήμα Γεωλογίας, Δ/ντής Εργ. θαλάσσιας Γεωλογίας Φυσικής Ωκεανογραφίας Παν/μιου Πατρών ανέπτυξε το θέμα: «Διάβρωση ακτών και κλιματική κρίση», ενώ ο  Αθανάσιος Α. Δήμας, Καθηγητής Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δ/ντης Εργ. Υδραυλικής Μηχανικής Παν/μιου Πατρών μίλησε με θέμα: «Έργα προστασίας ακτών από διάβρωση και πλημμύρα».

 

Διαβούλευση στην Χαλανδρίτσα για γεωργίας-κτηνοτροφία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών «ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ - NERCO Ν. ΧΛΥΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ», διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση διαβούλευσης την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και ώρα 18:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχείου Δήμου Ερυμάνθου, στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, με θέμα: «Εκπόνηση θεματικού σχεδίου διαχείρισης για τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε δυο διακριτές ομάδες προστατευόμενων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων μέτρων, δράσεων και πρακτικών για τον αγροτικό χώρο, με γνώμονα την υποστήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων για την υιοθέτηση της αειφορίας στην παραγωγική διαδικασία. Οι περιοχές Natura 2000 θα πρέπει να αποτελέσουν «ευκαιρία» για τους χρήστες που εξασφαλίζουν την προστασία τους.

 

Εργασίες στο δρόμο Κομπηγάδι-Λακκώματα

Τον οικισμό Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εκτεταμένων εργασιών που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, στον οδικό άξονα Κομπηγάδι-Λακκώματα, όπου κατά το παρελθόν είχε εκδηλωθεί κατολίσθηση έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: