ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Κ. Μητσοτάκης Μπορεί να έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη στις 22 Μαΐου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κόσμο στη Γλυφάδα
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Το αφήγημα της κυβέρνησης «τερατογέννεσης» επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία μέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών και μίλησε για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιάνη Βαρουφάκη από την πρώτη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στη Γλυφάδα ανέφερε πως «άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογέννεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε νέο εμπόριο φόβου, αποκαλώντας «ασταθείς» τις κυβερνήσεις που δεν εμπεριέχουν τη ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι θα οδηγήσουν τη χώρα πίσω.

Παράλληλα δεν έκρυψε την αγωνία του για το γεγονός ότι οι νέοι γυρνάνε την πλάτη στη ΝΔ, λέγοντας ότι «πολίτες την τελευταία στιγμή το 2019 δεν μας εμπιστεύτηκαν, να το κάνουν τώρα γιατί μιλάμε με αποτελέσματα». «Εκεί που αστοχήσαμε και κάναμε λάθη, πρώτος εγώ τα αναγνώρισα και ανέλαβα την ευθύνη. Δεν κρύφτηκα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάης προκηρύσσει τις εκλογές της 21 Μαΐου 

Ο Κυρ. Μτσοτάκης προκηρύσσοντας τις εκλογές χθες για τις 21 Μαΐου, μεταξύ άλλων τρομοκράτησε τους πολίτες:

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας όπως είχα εξαρχής δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά επιτέθηκε κατά της απλής αναλογικής χαρακτηρίζοντάς την «παγίδα ακυβερνησίας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε ακόμα το αφήγημα ότι «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει», αναφέροντας ότι γι΄αυτό τον λόγο και «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό».

Θέμα της συνεδρίασής του υπουργικού συμβουλίου ήταν η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση και συγκεκριμένα:

- Ερανιστικό νομοσχέδιο,
-Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,
-Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,
-Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα,
-Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: