ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Θυμούνται την αρχόντισσα Πάτρα με τον Έσπερό της!


«Πριν 60χρονια πάνω-κάτω ήταν ένα ζαχαροπλαστείο εκεί του Κόντη, εκεί συναντήθηκαν οι γονείς μου στην πρώτη τους γνωριμία» - Αλλά η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ρίξει τα... μπετά σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα σημεία της Πάτρας!

«Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε στη θέση του Έσπερου μια πενταώροφη πολυκατοικία με "θυρωρό" τον Δήμαρχο της Πάτρας. Διότι ως θυρωρός της συγκεκριμένης πολυκατοικίας στην καρδιά της πόλης λειτούργησε. Η πολυκατοικία, προσεχώς. Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ρίξει τα... μπετά σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα σημεία της Πάτρας που θυμίζουν το λαμπερό παρελθόν της. Περί του παρόντος, σιωπη» γράφει στην προσωπική της σελίδα στο fb η Giota Kontogeorgopoulou.

Και ο  Γιώργος Ρώρος σημειώνει:

«Έχει προϊστορία έτσι χάθηκε και το Αελλώ.

Όλο αυτό το διάστημα ενώ γνώριζε ότι έχει βγει στο σφυρί το κτίριο τηρούσε ένοχη σιωπή τυχαίο; Μόλις την Τετάρτη μετά ερώτηση της Ώρας Πατρών αναγκάστηκε να ομολογήσει».

Ο ορατός κίνδυνος να  μετατραπεί σε πολυκατοικία ένας ακόμα ιστορικπος χώρις της Πάτρας, ενώ η δημοτική Αρχή Κώστα Πελετίδη αδιαφορεί επικαλούμενη αστήρικτες δικαιολογίες περί του οικονομικού, έχει προκαλέσει δυσφορία στους φιλίστορους Πατρινούς.

Και ο Konstantatos Helias σημειώνει; Η πώληση του ΕΣΠΕΡΟΥ δεν έχει να κάνει με το ακίνητο μόνο. Έχει να κάνει με το ξεπούλημα της ιστορίας του.

Σε αυτό το θερινό σινεμά δεν πήγαιναν οι καπιταλιστές αλλά ο λαός για να ξεχαστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας του.

Στα μαγαζιά του, δεν ήταν πολυεθνικές αλλά μεροκαματιάρηδες της καθημερινότητας, ο Γιώργος, ο Λάμπρος, o Δημήτρης που κράτησαν την πόλη όρθια σε δύσκολους καιρούς....

Αυτά αφήσε ο Πελετιδης και η παρέα του να πωληθούν, την ώρα που έκανε και κάνει real estate με τα ακίνητα της Αχαϊκής με τη ΔΕΥΑΠ και το ΒΙΟΠΑ, αλλά και τις επιλεγμένες εργολαβίες που κοστίζουν εκατομμύρια επιπλέον.

Να θυμίσουμε ότι με παρόμοιo τρόπο αγοράστηκε και γκρεμίστηκε το ΑΕΛΛΩ από ιδιώτη και μετά λέγανε ότι δεν τους έδωσε τα λεφτά το ΥΠΟ.

Ο Κωνστ. Μπουρδούλης, πρώην πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων από την σελίδα Πάτρα, η πόλη της Καρδιάς μας προτεινει

«Ελπίζω, έστω και την τελευταία στιγμή, κάτι να γίνει, για να μην λένε οι γενιές που έρχονται βλέποντας σημερινές φωτογραφίες, ότι εδώ το 2023 υπήρχε ο ιστορικός «Έσπερος», που τότε δεν φρόντισαν να τον διασώσουν.

Όπως λέμε εμείς βλέποντας παλιότερες φωτογραφίες του κεντρικότερου σημείου της Πάτρας, της πλατείας Γεωργίου Α΄, με τα φανταστικά κτίρια που έγιναν πολυκατοικίες.

Αν δεν υπάρχουν χρήματα, όπως λένε, να κάνουμε έρανο. Αν δώσουμε, όλοι οι κάτοικοι του Δήμου της Πάτρας, από 5 ευρώ, τα χρήματα που θα μαζευτούν, όχι μόνο φθάνουν για τη διάσωση του ιστορικού «Έσπερου», αλλά και περισσεύουν».

Άλλη κυρία διαπιστώνει: Δυστυχώς η Πάτρα έχει ατυχήσει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ σε ότι αφορά την Δημοτική αρχή με αποκορύφωμα την τωρινή που πρώτο της μέλημα ήταν να κατεβάσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Δημαρχείο.

Και η Ουρανια Νικολαου θυμάται;

«Πριν 60χρονια πάνω κάτω ήταν ένα ζαχαροπλαστείο εκεί του Κόντη εκεί συναντήθηκαν οι γονείς μου στην πρώτη τους γνωριμία το συζητούσαμε πάντοτε μέχρι που φύγανε και οι δύο είναι ιστορία για την οικογένειά μας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: