ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, για την εθνική επέτειο

Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Η Γη της Φλόγας τιμάει τα 202 χρόνια από την επανάσταση του 1821, υποκλίνεται στο ιστορικό της παρελθόν και τους προγόνους της, που έδωσαν τα πάντα “υπέρ πίστεως και πατρίδας”.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που διδάσκει και καθοδηγεί. Δικό μας χρέος να μην λησμονήσουμε ποτέ τα ιστορικά μαθήματα. Να παραμείνουμε όρθιοι στα μετερίζια της ευθύνης για μία πατρίδα που με ενότητα των Ελλήνων θα γίνεται διαρκώς καλύτερη. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι δεν είμαστε “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, αλλά “διαχειριστές” του για τις γενιές που έρχονται.

Χρόνια πολλά!»

 

Εστάλη η ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία 

 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, που προορίζεται για να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία. Η Δυτική Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της. Η αποστολή τροφίμων και υγειονομικού υλικού σε τριάντα περίπου παλέτες, είναι μια ακόμη στοχευμένη ανθρωπιστική δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την βοήθεια συλλόγων και ιδιωτών που συνέδραμαν στην συλλογή.

Η αναχώρηση της αποστολής πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 21 Μαρτίου 2023 από το λιμάνι της Πάτρας με το πλοίο PolStella με τελικό προορισμό το Πέντικ στην Τουρκία.

 

Φωκίων Ζαΐμης: Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΕΛΓΑ

 Βήματα ανάπτυξης του ΕΛΓΑ και ταχύτατης ενίσχυσης των ανθρώπων της παραγωγής πραγματοποιούνται, τόνισε  ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας «Ο νέος κανονισμός ΕΛΓΑ» που συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Η συνεδρία  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Regional Growth Conference που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2023.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι εξής: o Αντιπρόεδρος  της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Γιαννακάκης, ο Διευθυντής Συμβουλευτικών- χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της PWC, Δημήτρης Βασιλειάδης και η Επόπτρια του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών, ΚΕΜΕ ΕΛΓΑ, Ελένη Χατζή.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης στο πλαίσιο του 11ου Regional Growth Conference που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2023 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε, ο Επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ενώ το συντονισμό είχε αναλάβει ο Δημοσιογράφος, Διευθυντής Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών, Ιωάννης Παπαγεωργίου.

 

Πλοηγός διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τίτλο «LinkUpSkills – Ημέρες Καριέρας, Πλοηγός διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ», που πραγματοποιήθηκε στις 16, 17 και 18 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο διεξαγωγής του ετήσιου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης RGC, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότεροι από 140 ωφελούμενοι ΤΕΒΑ των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας, ήρθαν σε επαφή με στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, προώθησαν το βιογραφικό τους σημείωμα στην εταιρεία που ανταποκρίθηκε περισσότερο στις δεξιότητές αλλά και στα ενδιαφέροντά τους, καθώς και συμβουλεύτηκαν έμπειρους αντιπροσώπους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για τη σύνταξη ενός επιτυχημένου βιογραφικού αλλά και για συμβουλές πάνω σε τεχνικές επαγγελματικών συνεντεύξεων.

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Διπλή θα είναι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την προσεχή Δευτέρα, 27Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η 8η τακτική συνεδρίαση, (15:00), όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η 1η Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2023, καθώς και η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγ. Βασιλείου.

Στη συνέχεια (18:00) θα ακολουθήσει η 9η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τον  απολογισμό της Οικονομικής Επιτροπής της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Έκθεση πεπραγμένων Β’ εξαμήνου 2022.

 

Μέτρηση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης Covid-19

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έρευνα στις ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση του COVID-19 και της συνέπειές της. Επιχειρείται γενικότερα, με τη χρήση ημί-δομημένων ερωτηματολογίων, η διερεύνηση του κατά πόσο η πανδημική κρίση έχει επηρεάσει και θα επηρεάσει την καθημερινότητα των νοικοκυριών και ιδιαίτερα αυτών των νοικοκυριών που έχουν μέλη που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Εργαστήρι με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλεί τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 μμ. στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ Βέργη (Ζαΐμη 21, Πάτρα) για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου με θέμα τηχορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο πλαίσιο υλοποίησηςτου έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το εργαστήριο υλοποιείται σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσηςΧορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» που έχει ως στόχο τηνανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της περιοχής μας καιπεραιτέρω την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερηςταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Με επιτυχία η παρουσία στην έκθεση της ProWein στο Ντίσελντορφ

Ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕσε μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις του κλάδου των οίνων και ποτών, στην ProWeinπου πραγματοποιήθηκε στοΝτίσελντορφτης Γερμανίας.

Η Περιφέρεια συμμετείχε μαζί με την την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), το Επιμελητήριο Αχαϊας και συνολικά 9 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία της Δυτικής Ελλάδας.

Τα προϊόντα της Ολυμπιακής Γης άφησαν το αποτύπωμά τους σε ένα ακόμη μεγάλο εκθεσιακό γεγονός, καθώς εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για τα ποιοτικά ποτά και τους εκλεκτούς οίνους της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: