ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Η... φιλανθρωπία δρα και στο Κωνσταντοπούλειο



«Κόπρος του Αυγείου» έχει εγκατασταθεί στο ίδρυμα που αποτελεί... πρότυπο για δήθεν φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Οδηγείται σε εκλογές για ανάδειξη νέας Διοικούσας αύριο, ενώ οκτώ επώνυμα μέλη καταγγέλλουν ότι παραβιάσθηκε-καταστρατηγήθηκε ο νόμος και το καταστατικό με σκοπό να παγιδευτεί το εκλογικό σώμα.
Η τακτική της λήψης αποφάσεων για την τύχη τους, από μία κλειστή ομάδα  συμφερόντων, που βασίζεται στην κολακεία και την κατασκευή σφουγκοκολάριων, πιστών συνήθως στο κονκλάβιο που λειτουργεί με κριτήρια που απάδουν των συμφερόντων του κάθε φορέα, είναι γνωστή στην Πάτρα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αρρώστια που... δέρνει τα λεγόμενα φιλανθρωπικά ιδρύματα!
 Όπως επίσης γνωστή είναι και η προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, για την επιβίωσή τους στην κοινωνία, με διάφορους τρόπους, κάνοντας χρήση ακόμη και της Εκκλησίας.
Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που εμφανίστηκε στο Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο, καθώς οδεύει αύριο προς ανάδειξη νέας Διοίκησης, ενώ η συμμετοχή των μελών του Σωματείο του, μέσω  του ελέγχου, του οποίου συνήθως καθορίζεται η εκλογή της πιθανολογείται μειωμένη, λόγω των επικρατουσών υγειονομικών συνθηκών!
Αυτός είναι ένας έντεχνος τρόπος εκμετάλλευσης των συνθηκών και επιβολής των αρεστών στο νέο ΔΣ, ενώ ακραίο φαινόμενο είναι η μη διεξαγωγή  αρχαιρεσιών και κατασκευή εκλογικών αποτελεσμάτων κατά το δοκούν! Μόνον που τα νέα μέλη που έχουν εγγραφεί από το διαφωνούν ιερατείο, δικαίωμα ψήφου έχουν μετά τον Ιούνιο και αφού κλείσουν έναν χρόνο.
Γιαυτό, σε απόσυρση της υποψηφιότητάς τους για τη Διοικούσα Επιτροπή του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου αλλά και την Εξελεγκτική Επιτροπή προχώρησαν οκτώ μέλη του Σωματείου του Ευγηρείου μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τη διενέργεια των εκλογών αύριο 27 Μαΐου.
Ο εμφύλιος που υποφώσκει έλκει την καταγωγή, από την ατυχή  προσπάθεια να γίνει πώληση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος, έναντι μικρού τιμήματος, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη σε διαρροή και στην παρέμβαση της εποπτεύουσας αρχής του Δήμου Πατρέων που συμμετέχει στην Διοίκηση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι 120 μ. διαμέρισμα 3ου Ορ. στου Φιλοπάππου Αθηνών, συν 40 μ. υπόγειο σε άλλη πολυκατοικία κλπ ετοιμάζονταν να δοθεί έναντι 290 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για δωρεές προς το ίδρυμα. Τακτική συνήθης που διακρίθηκε και σε άλλα ιδρύματα των Πατρών!
Μάλιστα ερωτώμενοι από το Istologio κύκλοι του Δήμου Πατρέων χαρακτήριζαν την υπόθεση «κόπρο του Αυγείο»! Που εκπορεύεται από συντηρητικούς παραεκκλησιαστικούς κύκλους...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Πελοπόννησος Πατρών «πρόκειται για οκτώ μέλη που έχουν ενεργό παρουσία στο ίδρυμα και με τα πεπραγμένα κλπ...».
Πρόκειται για τους κινούμενους στον χώρο της Χριστολατρείας: Αλέξιο Ανδρουλιδάκη, τον στρατιωτικό ιερέα π. Νικόλαο Γουρδούπη, τον πρώην αστ. Δ/ντη Αχαΐας και αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Δριβίλα, τον Χρήστο Ασημακόπουλο και τους Ανδρέα Βλάχο, Δημήτριο Μητρέλη, Δημήτριο Μποϊλέ και Ιωάννη Φωτόπουλο.
Στην κοινή τους επιστολή προς την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Ευγηρείου, ζητώντας αναβολή εκλογών, με σκοπό όπως προαναφέρθηκε την παράταση της διοικητικής εκκρεμότητας τουλάχιστον έως τον Ιούνιο,  επισημαίνουν τα εξής:
«Η από 20/05/2020 πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση για την διενέργεια αρχαιρεσιών όπως δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο και φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΠΔΕ είναι άκυρη διότι δεν υπογράφεται, όπως ορίζει το καταστατικό από τον πρόεδρο αυτής. Σύμφωνα με το καταστατικό ο αντιπρόεδρος αναπληροί τον πρόεδρο απουσιάζοντα και όχι διαφωνούντα.
Ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας με την από 20/05/2020 επιστολή του προς τα μέλη της ΠΔΕ, τα μέλη του σωματείου μας, τον διοικητικό διευθυντή και την αντιδήμαρχο κα Σαμούρη Ακριβή ,καταγγέλλει παράνομες-παράτυπες μεθοδεύσεις κατά την διαδικασία επίσπευσης εκλογών και ότι παραβιάσθηκε-καταστρατηγήθηκε ο νόμος και το καταστατικό με σκοπό να παγιδευτεί το εκλογικό σώμα».
Κινούμενοι δε στην κυβερνητική γραμμή της κινδυνολογίας περί  μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού «τα οποία ακόμη δεν έχουν αρθεί στο σύνολό τους, θεωρούμε ότι ο ορισμός εκλογών που έχει γίνει, δεν καλύπτει τις νόμιμες και καταστατικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί ούτε διασφαλίζει συνθήκες μαζικής και ακώλυτης συμμετοχής».
Βεβαίως η πρόταση που τους έγινε για χρήση χώρου στον Παμπελοποννησιακό, αρκετού για να τηρηθούν οι σχετικές αποστάσεις, δεν έγινε αποδεκτή!
Τουναντίον, όπως δηλώνουν, «αποσύρουμε τις υποψηφιότητές μας από τις εκλογικές διαδικασίες της 27/05/2020 και θεωρούμε ότι επιβάλλεται η ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης». 
Το ότι στα χέρια ιδιωτών βρίσκεται ένα σημαντικό μέρος της Δημόσιας Υγείας, είναι σημάδι αρνητικό για ένα σύγχρονο κράτος, κάτι που τουλάχιστον η Αριστερά έχει υποχρέωση να το αντιμετωπίσει, καθώς η υγειονομική κρίση ανέδειξε την πίστη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα, ενώ ανάγκη ποιούσα το μέτρο εκθείασε ακόμη και η σημερινή κυβέρνηση, παρόλο που στο παρελθόν υπουργοί της αφόδευσαν επί του Δημοσίου, ξεπουλώντας την Υγεία σε ιδιώτες!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: