ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η Άννα Διαμαντοπούλου στήριγμα της Κόκα Κόλα


Καλά, αυτή... διεσώθη νωρίς, όπως θα έλεγε και ο συγγραφέας Χρόνης Μίσιος!

Από τα σοσιαλιστικά κυβερνητικά έδρανα στα σαλόνια της πολυεθνικής εταιρείας, ένας δρόμος new-ΠΑΣΟΚ ήταν!

Ήταν γνωστή η συντηρητική πολιτικής της που απέκλινε από τα στάνταρς του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου. Μα μόλις έγινε υπουργός και μετά ευρωπαίος Επίτροπος ξεκαθάρισε την θέση της. Ουδεμία σχέση με το σοσιαλιστικό παρελθόν, επί παντοδυναμίας του κόμματος!
Έτσι και Coca Cola που αναζητεί τους κατάλληλους ανθρώπους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Εταιρείας επανήλθε στην επιθετική πολιτική της για την επόμενη ημέρα, με το ντεπούντο, που προέρχεται από το εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργό επί των ημερών του. Σχετικό και το άρθρο του Όμηρου Ταχματζίδη (Η Coca Cola και η πολιτική ελίτ του καθεστώτος) στο Istologio G. Mosxou.
Ποτέ μια αλλαγή προσώπου ή κατάληψη θέσης στην Coca Cola δεν γίνεται για περιστασιακούς και ευκαιριακούς λόγους, σχετίζεται πάντοτε με την μακροχρόνια στρατηγική της εταιρίας.
Το 2012, η Coca Cola «φύτεψε» στη διοίκηση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, τον μακαρίτη σήμερα Χρήστο Λόη,  μεγαλοστέλεχός της για χρόνια. Δεν αρκούσε πλέον να παρακολουθεί η πολυεθνική από το περιθώριο και να επηρεάζει το Σύνδεσμο Βιομηχάνων, το κρίσιμο της στιγμής επέβαλε άμεση παρουσία στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων. Η περίοδος ήταν κρίσιμη και η αμεσότητα στις αντιδράσεις ήταν αναγκαία.
Τι σηματοδοτεί η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Coca Cola HBC, η οποία μέσα στην κρίση έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Ελβετία για φορολογικούς λόγους; Αρκεί κανείς να δει τη βασική ιδιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ως πολιτικού. Πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Η Coca Cola θέλει να έχει άμεση επιρροή στο νέο τοπίο των εργασιακών σχέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι διασυνδέσεις και η τεχνογνωσία της Άννας Διαμαντοπούλου είναι χρήσιμες προς αυτή την κατεύθυνση.
Διάφορα site και εφημερίδες της αντιπολίτευσης, αναμάσησαν την είδηση όπως την έδωσε η Coca Cola και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της στη δημοσιότητα. Κάποια από αυτά αρκέστηκαν σε σχόλια του τύπου, ότι «βολεύτηκε η Διαμαντοπούλου στον ιδιωτικό τομέα». Αυτό είναι μέγα σφάλμα.  
Η τοποθέτηση της Διαμαντοπούλου  είναι μια αμιγώς πολιτική πράξη της πολυεθνικής και αποσκοπεί στην άμεση πολιτική της παρέμβαση στα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα.
Η Α. Διαμαντοπούλου θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική της τώρα με άλλα μέσα. Η Coca Cola τη χρειάζεται ως προκάλυψη των πολιτικών επιδιώξεών της.

Από τα σοσιαλιστικά κυβερνητικά έδρανα, μέχρι τα σαλόνια της πολυεθνικής, ένας δρόμος new-ΠΑΣΟΚ ήταν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: