ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Στον Έβρο μεταβαίνουν 400 Έλληνες αστυνομικοί

Ενημέρωση από την κυβέρνηση ζήτησε ο Γ. Κατρούγκαλος

Στον Έβρο μεταβαίνουν 400 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.



Σε αυτή τη φάση και μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε χτες, θα έχουν μεταβεί και θα έχουν αναπτυχθεί σε όλη την συνοριακή γραμμή του Έβρου συνολικά 400 αστυνομικοί για την ενίσχυση της φύλαξης.

Ενημέρωση από την κυβέρνηση ζήτησε ο Γ. Κατρούγκαλος

«Σε σχέση με την τουρκική δραστηριότητα στον Έβρο το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί προς την Τουρκία από το Υπουργείο Εξωτερικών δύο ρηματικές διακοινώσεις» ανέφερε στη Βουλή ο Γ. Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «σε σχετική απαράδεκτη και προκλητική δήλωση της 23/5/2020 το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ισχυρίσθηκε ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε δραστηριότητες ισοπέδωσης γης στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα συμβατικά μας χερσαία σύνορα. Αυτή η παραβίαση παρεμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας μέσω των απαραίτητων μέτρων».

«Επειδή, σε σχέση με ένα μείζον ζήτημα σαν αυτό, η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει επακριβώς την εθνική αντιπροσωπεία για την απάντηση της Ελλάδας στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες και επειδή μπορεί να αρθεί ο χαρακτηρισμός ως απορρήτων των σχετικών διακοινώσεων, όπως ήταν η πάγια πρακτική σε παρόμοιες περιπτώσεις κοινοβουλευτικού αιτήματος κατά την διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, παρακαλώ να καταθέσετε στο Σώμα τις δύο ανωτέρω ρηματικές διακοινώσεις στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 133 του Κανονισμού», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη από τον βουλευτή Σωκράτη Φάμελλο

Στις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο και στα διαβήματα προς την Τουρκία επικεντρώθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103.6» της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ξεκαθάρισε ότι: «Καμία κραυγή υστερίας, εθνικισμού ή πατριδοκαπηλίας από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που έχει ακολουθήσει αυτήν την τακτική στο παρελθόν, καθώς και η στάση της ήταν υποκριτική το 2015-2019, όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών που τώρα εκ των υστέρων τιμά και προωθεί»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, από την πρώτη στιγμή, όταν είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, πρώτα στην Ελλάδα και μετά στο εξωτερικό, όλα αυτά τα δημοσιεύματα, να ενημερωθεί για το τι πραγματικά έχει συμβεί στον Έβρο. Το ίδιο διάστημα κυκλοφορούσαν και πληροφορίες για διάβημα της Ελλάδας προς την Τουρκία, χωρίς όμως να ενημερωθούν οι πολίτες ή έστω τα κόμματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: