ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, το ΕΚΠ



Την Τετάρτη 27 Μάη και ώρα 11:00πμ μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία της πόλης μας!

«Η επαναφορά της λειτουργίας των νοσοκομείων στην πόλη μας μετά την ύφεση της πανδημίας γίνεται με τεράστια δυσκολία για ασθενείς και εργαζόμενους.
Η αναστολή λειτουργιών των νοσοκομείων εδώ και δύο μήνες έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς παρακολούθηση χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα και να έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο οι πολύμηνες αναμονές για ιατρικές και απεικονιστικές εξετάσεις, οι ιατρικές επισκέψεις και οι επεμβάσεις.  Τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να σημειωθεί αύξηση της νοσηρότητας από ασθένειες που δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό λόγω της υποδιάγνωσης και της υποθεραπείας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο έχουν αναβληθεί πάνω από 10.000 ραντεβού, τα χειρουργεία έχουν εκατοντάδες ασθενείς στην αναμονή. Τα τακτικά ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν στο 50% και δέχονται μόνο οκτώ ασθενείς την ημέρα το κάθε ιατρείο. Με αυτούς τους ρυθμούς θα περάσουν μήνες για να αποκατασταθεί η ασφαλείς και ομαλή λειτουργία τους. Συνεχίζεται το πρόβλημα της μη λειτουργίας της καρδιοχειρουργικής κλινικής, με αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να έχουν χάσει ακόμη και τη ζωή τους μέχρι να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία εκτός Δυτικής Ελλάδας. Συνεχίζουν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Σήμερα, επιβεβαιώνεται αυτό που το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει επανειλημμένα καταγγείλει, ότι οι τεράστιες ελλείψεις και υποστελέχωση των νοσοκομείων και συνολικά των δημόσιων δομών υγείας στην πόλη μας, ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τους άνεργους και συνταξιούχους, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.
Φτάνει πια αυτή η κατάσταση! Η κυβέρνηση να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους, τις απαιτήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία που είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και συνολικά της ζωής της εργατικής τάξης. Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·        Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό.
·        Ολοήμερη δωρεάν λειτουργία των τακτικών ιατρείων όλων των νοσοκομείων στην πόλη μας, τηρώντας όλους τους κανόνες για την προστασία της υγείας ασθενών και προσωπικού.
·        24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες ασθενείς.
·        Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά τμήματα των ιδιωτικών κέντρων υγείας και του ιδιωτικού νοσοκομείου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ». Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
·        Να γίνουν τώρα προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία της πόλης μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού.
·        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων.
·        Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς / προσυμπτωματικούς νοσούντες στους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους ασθενείς.
·        Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση για SARS-CoV-2 σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις μονάδες δημόσιας υγείας.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε:

·        Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου απασχολούνται πάνω από 2000 εργάτες.
·        Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να είναι το νοσοκομείο, κέντρο αναφοράς για πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας.
·        Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και δημιουργία νέων κτηρίων στον περιβάλλοντα χώρο. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ Παίδων και παιδοψυχιατρική κλινική με εξειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.
·        Άμεση δημιουργία σύγχρονου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο κτήριο του πρώην Νοσοκομείου 409, με συντήρηση και ανακατασκευή του κτηρίου, στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Με τη δημιουργία ενός τέτοιου νοσοκομείου, θα αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία και θα υπάρχει μεγαλύτερη και με ασφάλεια φροντίδα των ογκολογικών ασθενών, χωρίς τον κίνδυνο λοιμώξεων από άλλα νοσήματα, χωρίς αναμονή για τη θεραπεία τους, χωρίς θεραπείες που γίνονται στους διαδρόμους νοσοκομείων, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
·        Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ανανέωση του εξοπλισμού τους. Δημιουργία νέου σταθμού ΕΚΑΒ στην Ανατολική πλευρά της Πάτρας που να καλύπτει και τις ανάγκες της ΒΙΠΕ Πατρών.
·        Να λειτουργήσουν άμεσα οι δημόσιες Μονάδες Αποκατάστασης της 6η ΥΠΕ, που μένουν κλειστές λόγο έλλειψης προσωπικού. Είναι χιλιάδες τα περιστατικά που περιμένουν για αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικά, τροχαία, κτλ και πολλές φορές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να μπουν τώρα στον αγώνα!
Η προστασία της υγείας του λαού δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και απαίτηση!

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, την Τετάρτη 27 Μάη και ώρα 11:00πμ μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία της πόλης μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση – κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις 16 Ιούνη.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: