ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

«Πετσόκοψε» δημόσιες επενδύσεις, «εξαφάνισε» μέρισμα

Η ΝΔ «εξαφάνισε» το κοινωνικό μέρισμα και αντί για 1 δισ. ευρώ που δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, φέτος «απέμεινε» μόνο κάτι περισσότερο από 200 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας ότι όσα καταλόγιζε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρή προπαγάνδα» τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ οικονομολόγος Γιάννης Δραγασάκης.


Χάθηκαν 174 χιλ.

θέσεις εργασίας

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ 8,1% ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ -  ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 6% ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ - ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!



Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, με αιχμή τις επενδύσεις και το κοινωνικό μέρισμα, ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Δραγασάκης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι και «πετσόκοψε» τις δημόσιες επενδύσεις και «εξαφάνισε» το κοινωνικό μέρισμα  για να ωφεληθούν οι κεφαλαιούχοι κάτοχοι των οφσόρ εταιρειών. Αυτά ενώ 174 χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν στο εξάμηνο που κυβερνάει η ΝΔ!

«Ο οδοστρωτήρας συνεχίζει το έργο του»

Στο μεταξύ, τα αρνητικά ρεκόρ της Ν.Δ. στην απασχόληση συνεχίζονται τονίζει σε δήλωση της η βουλεύτρια Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος της τελευταίας εξαετίας με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου προσθέτοντας ότι το 2019 έκλεισε με  13.500 λιγότερες νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι ελαστικές μορφές εργασίας αυξήθηκαν.

«Ο οδοστρωτήρας συνεχίζει το έργο του». 

Αύξηση κατά 6% της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Παράλληλα σε αύξηση κατά 6% της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προχώρησαν, από χθες, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στη χώρα, προκειμένου όπως αναφέρουν να «αντιμετωπίσουν το αυξημένο μέχρι και κατά 25% κόστος των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο».

Οι ακτοπλόοι, όπως αναφέρουν οι ίδιοι και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων είχαν καταθέσει πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 24% που είναι σήμερα.

Το θέμα έχει θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μέσα σε έξι μήνες η ΝΔ, ως κυβέρνηση πέτυχε το… ακατόρθωτο


Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι ενώ «επί 4 χρόνια, ως αντιπολίτευση, η ΝΔ επαναλάμβανε μονότονα «κόβουν δημόσιες επενδύσεις για να έχουν υπερπλεονάσματα και να μοιράζουν επιδόματα», μέσα σε έξι μήνες όμως, η ΝΔ, ως κυβέρνηση πέτυχε το… ακατόρθωτο». Δηλαδή, συνεχίζει, «από τη μία «πετσόκοψε» τις δημόσιες επενδύσεις, αφού επί των ημερών της καταγράφηκε χαμηλό 20ετίας, με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να περικόπτεται κατά 1,1 δισ. ευρώ. 

Μάλιστα, η ΝΔ στο τέλος του 2019 παρέδωσε συνολικά 750 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες δαπάνες σε σχέση με το 2018, καθώς το 2ο εξάμηνο του 2019 αντιστράφηκε πλήρως η πολύ καλή πορεία του 1ου εξαμήνου». «Από την άλλη, «εξαφάνισε» το κοινωνικό μέρισμα και αντί για 1 δισ. ευρώ που δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, φέτος «απέμεινε» μόνο κάτι περισσότερο από 200 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας ότι όσα καταλόγιζε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρή προπαγάνδα», προσθέτει.

Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,1% τον Νοέμβριο

Παράλληλα «η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,1% τον Νοέμβριο αποτελεί την πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη. Και μάλιστα τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2012» αναφέρουν σε δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας.

Όπως σημειώνουν, «ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε από τον Ιούλιο και μετά. Η προσδοκία για 4% ανάπτυξη καθίσταται μία ακόμα απάτη του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για στήριξη της εγχώριας ζήτησης και παραγωγής. Χρειάζεται στήριξη κλάδων με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία και όχι ημετέρων».

Αυξημένες αποδοχές στους αστυνομικούς! 

Αυξημένες αποδοχές στους αστυνομικούς καθώς αυξημένες κατά ένα εκατομμύριο εκατόν πενήντα χιλιάδες ώρες θα είναι πλέον το πλαφόν των ωρών νυχτερινής εργασίας για τις οποίες θα αποζημιώνονται οι αστυνομικοί.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ: “Το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής απασχόλησης του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 2 της αριθμ. 8000/32/233-α από 16-3-2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 1302), αυξάνεται αποκλειστικά για το έτος 2019 κατά 1.150.000 ώρες για το Αστυνομικό Προσωπικό, τους Συνοριακούς Φύλακες και τους Ειδικούς Φρουρούς. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 01-12-2019.” 

71.000 φορολογούμενοι συνταξιούχοι  θα περάσουν από το Ταμείο

Στο μεταξύ, μέσο φόρο 1.310 ευρώ καλούνται να καταβάλουν 71.000 φορολογούμενοι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν μεν λάβει αναδρομικά το έτος 2013, αλλά δεν τα δήλωσαν στην εφορία.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε στις ΔΟΥ όλης της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητούσε από τους εφοριακούς να εξετάσουν το θέμα των φόρων που αναλογούν σε περίπου 195.000 φορολογουμένους, οι οποίοι έλαβαν, αλλά δεν δήλωσαν αναδρομικά το έτος 2013.

Στην ουσία πρόκειται κυρίως για αναδρομικά συνταξιούχων τα οποία, έπειτα από σχετική διασταύρωση, προέκυψε ότι δεν δηλώθηκαν και κατ’ επέκταση δεν φορολογήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: