ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Β’ αντιπρόεδρος ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Ισπανία

Το Μπλόκο της Αριστεράς και το Πορτογαλικό ΚΚ έσωσαν την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα, στην Πορτογαλία
 
Ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει τέσσερις αντιπροέδρους, εκ των οποίων οι τρεις θα είναι γυναίκες, με α’ αντιπρόεδρο την Κάρμεν Κάλβο με αρμοδιότητες της Προεδρίας της κυβέρνησης, των σχέσεων με το Κοινοβούλιο, τη Δημοκρατική Μνήμη και το κοσμικό κράτος, με β’ αντιπρόεδρο τον Πάμπλο Ιγκλέσιας
για θέματα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και της Ατζέντας 2030, με γ’ αντιπρόεδρο την Νάδιε Καλβίνιο για τα θέματα Οικονομίας και συντονισμού των αρμόδιων υπουργείων και μια δ’ αντιπροεδρία, που θα αναλάβει η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέζα Ριμπέρα και θα αφορά εκτός την κλιματική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. 

Το Podemos πάντως υπογράμμισε με «έκπληξη» ότι κατά τη διάρκεια των δίμηνων διαπραγματεύσεων οι σοσιαλιστές δεν είχαν προτείνει μια τέταρτη θέση αντιπροέδρου, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για μια μονομερή απόφαση του Σάντσεθ. Η πλήρης σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Σάντσεθ.

Και στην Πορτογαλία συνεργασία της Αριστεράς

Το Μπλόκο της Αριστεράς και το Πορτογαλικό ΚΚ έσωσαν την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα και τον προϋπολογισμό της αποφασίζοντας να απέχουν στην πρώτη ψηφοφορία, για να αφήσουν ανοικτό το πεδίο των διαπραγματεύσεων για βελτιώσεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των συντάξεων. 

«Θα έχουμε το πρώτο πλεόνασμα μετά από 45 χρόνια», τόνισε ικανοποιημένος ο υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.H κυβέρνηση Κόστα αναμένεται να παρουσιάσει πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ για το 2020, μετά από αναμενόμενο πλεόνασμα 0,1% το 2019, το πρώτο μετά από 45 χρόνια, ενώ το δημόσιο χρέος θα υποχωρήσει φέτος στο 116,2% του ΑΕΠ από το 118,9% του 2019 και το 130% του 2014. Η κυβέρνηση στοιχηματίζει σε ανάπτυξη 1,9% για το 2020, στα ίδια επίπεδα με το 2019, σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από το 1,1% που προβλέπει η ΕΚΤ για την ευρωζώνη.

Τα δύο κόμματα της Αριστεράς, που δεν έχουν κάνει καμία συμφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης μειοψηφίας του Κόστα, με αίσθηση ευθύνης αποφάσισαν να απέχουν επιτρέποντας στους σοσιαλιστές να περάσουν με τις ψήφους τους τον προϋπολογισμό στην πρώτη ψηφοφορία. 

Οι ηγεσίες του Μπλόκου και του Πορτογαλικού ΚΚ, που συνεδρίασαν τις τελευταίες ημέρες, κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν σε καμία περίπτωση υπέρ του προϋπολογισμού και ότι θα διαπραγματευτούν στη βουλή έως την τελευταία στιγμή βελτιώσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: