ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Παρών στην ψηφοφορία για την αναθεωρημένη αμυντική συμφωνία


Τι στάση θα κρατήσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και γιατί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει παρών στην ψηφοφορία για την αναθεωρημένη αμυντική συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος που μιλούν για το ζήτημα. 

Και τούτο διότι:


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προώθησε σταθερά την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής και διπλωματικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ – άλλωστε οι συνομιλίες για αυτή τη Συμφωνία άρχισαν επί θητείας της. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή βασίστηκε στη σύγκλιση συμφερόντων και σε πρωτοβουλίες που είχαν σε κάθε βήμα αμοιβαίο όφελος για τα συμφέροντα των δύο χωρών στην περιοχή. 

Τα οφέλη για την Ελλάδα ήταν σαφή μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, την περίοδο 2018-2019 (καθιέρωση στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ, Αγωγός EastMed, καθιέρωση σχήματος 3+1, Νομοσχέδιο EastMed, αναβάθμιση F-16 με προνομιακούς όρους). 

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τα μηνύματα που εξέπεμψε η ηγεσία τους επ’ ουδενί δεν παρείχαν ουσιαστικές διαβεβαιώσεις για στήριξη της Ελλάδας σε περίπτωση κρίσης και για πίεση προς την Τουρκία. Σίγουρα δεν δικαιολογούν τη σπουδή να περάσει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο, ειδικά την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές της. Η κυβέρνηση έπρεπε να διεξάγει σοβαρές διαπραγματεύσεις σε αυτήν την κατεύθυνση πριν καταθέσει το εν λόγω νομοσχέδιο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης δεν θα αντιταχθεί σε αυτή τη συνεργασία που ο ίδιος οικοδόμησε, αλλά διαφωνεί κάθετα με τη λογική του πιστού και δεδομένου συμμάχου που προωθεί η κυβέρνηση, χωρίς να διεκδικεί την ίδια ώρα ουσιαστικά αντισταθμίσματα. Μία λογική που απομακρύνει τη χώρα από τις ευρωπαϊκές θέσεις και την εμπλέκει σε συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής (δήλωση Μητσοτάκη για εκτέλεση Σολεϊμανί, αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία)».

Πώς σχολιάζετε την απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή ελληνικών Patriots στη Σαουδική Αραβία;

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τρίτης χώρας και εν προκειμένω της Σαουδικής Αραβίας, επιχειρήσεις που δεν βρίσκονται υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ ή άλλων διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα, μας εμπλέκει σε μεγάλους και ανώφελους κινδύνους.

Η διαφοροποίηση του κ Μητσοτάκη από την ΕΕ σε σχέση με την εκτέλεση Σολεϊμανί και τώρα η σπουδή του για ενεργό εμπλοκή της χώρας στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής αποτελούν εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις. Ειδικά δε αν οδηγούν και στην αποστολή στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία.

Μέχρι σήμερα σιωπούσαμε γιατί ελπίζαμε ότι όλα αυτά αποτελούσαν διαρροές ανεύθυνων κύκλων. Σήμερα όμως που επιβεβαιώνονται από το ίδιο το Μαξίμου, συνειδητοποιούμε ότι ο βασικός υπεύθυνος αυτής της ανευθυνότητας στο χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας για τη χώρα, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: