ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ειδ'ησεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας




Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, Νικολάου Πέππα, που φιλοξένησε τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 η 1η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας.
Στη συνάντηση παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων, ήσαν, ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας,  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), ο Αντώνιος Παπαδεράκης, (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Περιφέρεια Κρήτης), ο Κωνσταντίνος Σιμιτσής (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης), ο Γεώργιος Βαβλιάρας, (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ο Νικόλαος Λυσσαρίδης (Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν δράσεις που υλοποιούνται στις Περιφέρειες τους σε θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας, καθώς και προτάσεις για μελλοντικές ενέργειες.
Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η άμεση συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, αλλά και επίτευξης συνεργειών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην αναγκαιότητα σταθερής παρουσίας των Ελληνικών Περιφερειών στα διεθνή φόρα και στην ανάπτυξη σχέσεων με διεθνείς οργανισμούς.
Κοινός τόπος όλων ήταν, ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί εξαιρετική πρωτοβουλία που θα πρέπει να καθιερωθεί σε περιοδική βάση, λαμβάνοντας χώρα εκ περιτροπής, σε κάθε Περιφέρεια της επικράτειας. Επίσης θα προταθεί στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η θεσμοθέτηση της διαδικασίας υπό την αιγίδα της.

«Ανοικτό» και για τους Συνεταιρισμούς  το πρόγραμμα «Ενίσχυση των “πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης” στη Δυτική Ελλάδα»
Την δυνατότητα και στους Συνεταιρισμούς να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης στη δράση «Ενίσχυση των “πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης” στη Δυτική Ελλάδα», δίνει η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Η δράση, που εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», έχει βασικό στόχο τη δημιουργία και παροχή ενός ευέλικτου εργαλείου στήριξης για τις ΜμΕ (με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις), προκειμένου αυτές να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στην παραγωγική τους διαδικασία με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους.
Προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν τον κλάδο της μεταποίησης της διατροφής, του τομέα της παροχής υπηρεσιών, και άλλων επιλεγμένων κλάδων, όπως η ανακύκλωση.
Συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ.
Η αξιολόγηση και η παρακολούθηση των προτάσεων θα γίνει από τον ΕΦΕΠΑΕ (Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων).
Επενδυτικές προτάσεις από υφιστάμενες ή υπό σύσταση  επιχειρήσεις υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: