ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Μηταράκης ψευδόμενος: "Σκεπτικισμό" μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πλωτά φράγματα

Ο Νότης Μηταράκης  βλέπει και ακούει επιλεκτικά ότι νομίζει καθώς μιλώντας στο Chiosnews.gr απάντησε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά:  Σε ερώτηση για το θέμα των πλωτών φραγμάτων και το πολύ σκεπτικισμό με τον οποίο το αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες ο κ. Μηταράκης σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο το αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και αυτό δείχνει τη μεγάλη διαφορά που έχουμε στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την μεταναστευτική κρίση». Αντιθέτως με όσα υποστηρίζει, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός της γνωστής Ακραίας Δεξιάς τάσσονται εναντίον αυτής της παράλογης πρακτικής, που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά!




ΣΥΡΙΖΑ: Δώρο   σε κάποιους κατασκευαστές φραγμάτων και λιγότερο ουσιαστική παρέμβαση


«Οι φωτογραφικές προκηρύξεις πανάκριβων φραγμάτων που ολοκληρώνονται εντός πέντε ημερών,  περισσότερο   θυμίζουν   δώρο   σε κάποιους κατασκευαστές φραγμάτων και λιγότερο ουσιαστική παρέμβαση. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι για 2,5 χιλιόμετρα φράγματος, θα ξοδευτεί μισό εκατομμύριο» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δωράκι Μητσοτάκη, προς κατασκευαστές και ακροδεξιούς του ακροατηρίου της ΝΔ.

«Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα και προβαίνουν σε επικίνδυνους και απάνθρωπους ακροβατισμούς στο προσφυγικό.

Ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση της ακροδεξιάς τους πτέρυγας, υλοποιούν τη γραμμή της Ελληνικής Λύσης χωρίς να νοιάζονται για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες αλλά και την εικόνα της χώρας. Ελπίζουμε να μην το επιδιώκουν.

Οι πολιτικές των Όρμπαν και Σαλβίνι που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μας βρουν απέναντι κοινοβουλευτικά και κινηματικά» καταγγέλλουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Ψυχογιός, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και Εθνικής Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας.

«Μα πώς όμως να δεθεί η Μεσόγειος»

«Μα πώς όμως να δεθεί η Μεσόγειος, πώς να δεθεί το Αιγαίο με σχοινιά; Πώς να μαστιγώσεις ως άλλος Ξέρξης τη θάλασσα; Τι επικίνδυνοι και συνάμα γελοίοι ερασιτεχνισμοί είναι αυτοί με τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταΐζει το φίδι που η ίδια τα προηγούμενα χρόνια εξέθρεψε και τώρα απειλεί να τη δαγκώσει;», αναφέρει σε άρθρο του ο Πέτρος Κατσάκος στο avgi.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ίσως αντιληφθεί το πόσο φαιδρά είναι τα σχέδια της 

«Σε περίπτωση που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αγνοεί τη γεωγραφία της χώρας, μπορεί να δει τη σχετική εικόνα η οποία απεικονίζει το μήκος του πλωτού φράγματος σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα μας στα ανατολικά της Λέσβου. Ίσως τότε αντιληφθεί το πόσο φαιδρά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης του», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Για εμάς όμως έχει. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το πλωτό φράγμα θα έχει μήκος 2,7 χλμ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα

«Το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, προκειμένου δήθεν να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για επίδειξη έργου στο προσφυγικό, μετά τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει ύστερα από μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης».
«Πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Ουσιαστικά η ΝΔ επιδιώκει να βρει νόμιμους τρόπους για να εφαρμόσει μια πρακτική η οποία είναι παράνομη, όπως είναι η αμφισβήτηση του θεμελιώδους δικαιώματος των ανθρώπων αυτών να μπορούν να έχουν εδαφική πρόσβαση έτσι ώστε να ασκήσουν το θεμελιώδες δικαίωμα του ασύλου, εξήγησε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, με αφορμή τον φράκτη που θέλει η κυβέρνηση να τοποθετήσει σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λέσβο. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου

«Χωρίς διεθνές προηγούμενο είναι ο πλωτός φράχτης των 2,7 χλμ., που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει ανοιχτά της Λέσβου για να αντιμετωπίσει τάχα το προσφυγικό», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για διεθνή πατέντα... κακής ευρεσιτεχνίας. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τοποθετήσει μια κουκίδα σε ολόκληρη θάλασσα και να πιστεύει ότι με αυτή την κουκίδα θα αναστείλει τα προσφυγικά ρεύματα».

64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το θέμα στη Βουλή

«Η Μόρια των 22.000, τα νησιά των 50.000, τα κλειστά κέντρα - φυλακές, οι ανοιχτές δομές με τους ωφελούμενους του ΟΑΕΔ υπό απόλυση και χωρίς τις αναγκαίες ειδικότητες του πεδίου, οι εκτός νομιμότητας απορρίψεις αιτημάτων ασύλου, το σχέδιο ενεργής αποτροπής με πλωτούς φράχτες, η εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων και οι απελάσεις αυτών που είναι άνω των 15 ετών, η υπονόμευση της εκπαίδευσης των παιδιών, ο αποκλεισμός ακόμα και ευάλωτων ομάδων από την πρόσβαση στην Υγεία λόγω μη έκδοσης ΑΜΚΑ, δεν μπορούν να είναι πολιτικές ενός κράτους δικαίου που σέβεται τη Δημοκρατία και τις συμβατικές του υποχρεώσεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που με κοινή επερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό ζητούν να συζητηθούν ντα θέματα αυτά στη Βουλή.

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην ΕΕ η επιβεβαίωση

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η επιβεβαίωση της κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να τοποθετήσει πλωτά φράγματα απορρύπανσης ως μέτρο αποτροπής αφίξεων προσφύγων στη Λέσβο.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κυβερνητικά σχέδια βρίσκο
νται υπό εξέταση. Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για τη μετανάστευση, Άνταλμπερ Γιανζ δήλωσε χθες πως η Επιτροπή έχει ζητήσει περαιτέρω στοιχεία για το θέμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης χθες κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: