ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πέρασε με απώλειες το Ν/Σ - Ναι 156, όχι 90, παρών 0



O Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισε το Ν/Σ και έστειλε ένα ηχηρότατο δεύτερο μήνυμα στον Κυρ. Μητσοτάκη!


Υπερψηφίστηκε σήμερα το Νομοσχέδιο ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία ΠΑΟΚ - Ξάνθη  και το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης: Σε σύνολο 246 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156, κατά 90, και παρών 0.

Εκ των παραπάνω συνάγεται η ρωγμή που δημιουργείται στο κυβερνητικό κόμμα, που βρίσκεται σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο με τον Αντ. Σαμαρά να έχει σηκώσει φλάμπουρο αντιμητσοτακικό και τον βουλευτή ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιώνα να ακολουθεί.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - κουρελού του Κ. Μητσοτάκη, όσον αφορά την απόφαση να διαγραφούν όσοι δεν ψήφιζαν την τροπολογία για το ποδόσφαιρο, τονίζοντας.

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», σημειώνει δε ο ΣΥΡΙΖΑ: 

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ».

«Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.


Σύμφωνα με πληροφορίες του πορτάλ avgi.gr, δεν ψήφισαν, ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να στείλει επιστολή και ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας  ο οποίος απουσίαζε και είχε στείλει με επιστολή την πρόθεση ψήφου, ωστόσο αυτή δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία ούτε έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου. Αραγε πρόκειται για νέο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνης, οι Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Ν. Μηταράκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Χ. Θεοχάρης, Κ. Καραμανλής, Κ. Βλάσης, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Θ. Καράογλου, Ευρ. Στυλιανίδης, Φ. Πιπιλή, Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Ρουσόπουλος, Αν. Χατζηβασιλείου, Χ. Αθανασίου, Γ. Κατρούγκαλος και Αλ. Τριανταφυλλίδης απέστειλαν επιστολική ψήφο που προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική τροπολογία, προβλέπεται η μετατροπή των ποινών για όσες ομάδες εμπλέκονται σε αυτό το καθεστώς, όπως ΠΑΟΚ και Ξάνθη, από υποβιβασμό σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Με την μη ψήφισή της, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει ένα ηχηρότατο δεύτερο μήνυμα στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός, αναφορικά με την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία, επικαλέστηκε, μέσω διαρροών, προσωπικούς λόγους και όχι λόγους υγείας όπως διέρρεαν κάποιοι κύκλοι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: