ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Εποχή Παράγκας εγκαινίασε η πολιτική Μητσοτάκη


Ο ΣΕΒ έχει αναλάβει το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο κ. Σκέρτσος είναι ο "προσωπάρχης" της κυβέρνησης. Και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. 

Τυπικά ή άτυπα ο ΣΕΒ, όχι μόνο δια του κ. Σκέρτσου ως πρώην γενικού διευθυντή του, έχει (και) την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Ας θυμηθούμε:
 
Δεκαπενταύγουστος, κατακαλόκαιρο και ένα τέταρτο πριν κλείσει η Βουλή ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε δύο τροπολογίες στη Βουλή γραμμένες από τον ΣΕΒ.
 
Η μία αφορούσε την απάλειψη του λεγόμενου «σπουδαίου λόγου» από τις απολύσεις των εργαζομένων. Με την τροπολογία λύθηκαν τα χέρια των εργοδοτών να προχωρούν σε ελεύθερες απολύσεις. 

Η δεύτερη αφορούσε την απαλλαγή από μισθολογικές ή άλλες υποχρεώσεις του επιχειρηματία - εργολάβου έναντι των εργαζομένων στην περίπτωση που είχε παραχωρήσει το συγκεκριμένο έργο σε υπεργολάβο.

Οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των κολεγίων λύνουν και δένουν στο υπουργείο Παιδείας. Εμβληματικού χαρακτήρα απόδειξη το άρθρο 50 για την ισοτιμία των τίτλων σπουδών των κολεγίων με αυτούς των δημόσιων πανεπιστημίων. 

Παρά τις σαφείς προβλέψεις του άρθρου 16, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η εκπρόσωπος των κολεγίων κ. Κεραμέως αναγνωρίζουν ως ισότιμα τα πτυχία ΑΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στο υπουργείο Πολιτισμού η κ. Μενδώνη έχει μοναδικό στόχο τη νεκρανάσταση της ΑΕΠΙ. Κι ενώ οι καλλιτέχνες περιμένουν επί ματαίω εδώ και επτά μήνες τη μετάβαση από την ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ, η υπουργός Πολιτισμού μετά από έναν μήνα αντιδράσεων επιμένει στην αρχική της απόφαση να πάει μέχρι τέλους «αγκαζέ» με τον γνωστό επιχειρηματία και στοιχηματζή στον οποίο παραχωρεί μια «νέα ΑΕΠΙ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: