ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

«Όχι» από Βρούτση στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς

 

Όπως γνωρίζει το Istologio G. Mosxou, δεν υπήρξε από πλευράς Πελετίδη, δημάρχου Πατρέων, προτροπή στους υπό απόλυση εργαζομένους να επαναλάβουν την κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία του κόμματος της ΝΔ στην Πάτρα, όπως τους προέτρεψε προεκλογικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

Ανάστατοι είναι οι 580 εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων, μετά την απόρριψη από τη Δικαιοσύνη της αίτησης  προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει για να παραμείνουν στην εργασία τους. 

Σε μία προσπάθεια να παρακάμψουν την δικαστική απόφαση επεδίωξαν και πέτυχαν συνάντηση με τον υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτσης, που βρέθηκε στην Πάτρα, προκειμένου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Πλην όμως η συνάντηση ήταν άκαρπη και μόνον μια γενική  αόριστη υπόσχεση έλαβαν.

Δεν υπήρξε προτροπή Πελετίδη να μπλοκάρουν την ΝΔ

Πλέον, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν με τον συνήγορό τους το επόμενο βήμα, με στόχο να παραμείνουν στις δουλειές τους, αν και όπως γνωρίζει το Istologio G. Mosxou, δεν υπήρξε από πλευράς Πελετίδη, δημάρχου Πατρέων, προτροπή στους υπό απόλυση εργαζομένους να επαναλάβουν την κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία του κόμματος της ΝΔ στην Πάτρα, όπως είχαν κάνει συνάδελφοί τους -με προτροπή στελεχών του ΚΚΕ στο Δήμο προς τους 8μηνίτες-  τις μέρες των Ευρωεκλογών στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Καραϊσκάκη, φθάνοντας σε αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου και συμβολικής κατάληψης του εσωτερικού των Γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ! Ο λόγος προφανής!

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνουν στο Δήμο Πατρέων, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό, άλλωστε, κατέθεσε και το πρωί στο Δικαστήριο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πλέον οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν με τον συνήγορό τους το επόμενο βήμα.

Άκαρπη η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με Γ. Βρούτση

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας των υπό απόλυση εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σήμερα, με τον Υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτσης, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Ο υπουργός, όπως δήλωσε και στους δημοσιογράφους αργότερα, ήταν σαφής, αφού είπε πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει καθώς είναι συμβασιούχοι και κατά συνέπεια από την στιγμή που η σύμβαση τους λήγει απολύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Υπουργούς τους έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδους καθώς τους εξήγησε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του ΟΑΕΔ το οποίο είναι 8 μηνών και δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση. 

"Είναι αδύνατον να υπάρξει συνέχεια. Είμαστε όμως έτοιμοι να προκηρύξουμε τη νέα Κοινωφελή Εργασία για 35.000 άτομα, κάποια εκ των οποίων θα έρθουν και στην Αχαΐα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης. 

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, μετά την απόρριψη από τη Δικαιοσύνη της αίτησης προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει για να παραμείνουν στην εργασία τους και την άρνηση του Υπουργού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνουν στο Δήμο Πατρέων, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό, άλλωστε, κατέθεσε και το πρωί στο Δικαστήριο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλλά μέχρι εκεί. Να μην κατηγορηθεί κιόλας ο  νουνεχής Δήμαρχος Πατρέων ότι συμβάλλει στην πίεση της Κυβέρνησης


Δεν υπάρχουν σχόλια: