ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Απαραίτητη η Νομική στην Πάτρα

Πρύτανις στο thebest για την κατάργηση της Νομικής: Πρωτόγνωρη απόφαση με έωλο σκεπτικό Την αντίθεσή της στην κατάργηση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής Πατρών από τη νέα κυβέρνηση, εκφράζει η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία κάνει λόγο για πρωτόγνωρα πράγματα και επισημαίνει πως το ζήτημα αφορά συνολικά και την πόλη. Τη Δευτέρα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύγκλητος με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό και θα επιδιώξει συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της πόλης.


Χαρακτηρίζει έωλο το επιχείρημα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι δικηγόροι και αναφέρει ότι δεν μπορεί η Νοτιoδυτική Ελλάδα να μη διαθέτει Νομική Σχολή.

Αναλυτικά η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου επισημαίνει:

"Θεωρώ ότι είναι πρωτόγνωρο να καταργείται στον αέρα μια επιτροπή που έχει συσταθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών. Να καταργείται μια Σχολή που ιδρύθηκε, χωρίς διάλογο. Λες και πρώτος στόχος της κυβέρνησης ήταν να καταργηθεί η Νομική. Να  προκύπτει ένα έωλο επιχείρημα ότι είναι πολλοί δικηγόροι. Γιατί με την ίδια λογική μήπως πρέπει να καταργηθεί και η Ιατρική Σχολή, γιατί είμαστε και πολλοί γιατροί. Από την άλλη να ξέρουμε ότι δικηγόροι θα βγαίνουν γιατί πάνε στο εξωτερικό κατά χιλιάδες και να προτείνουμε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αυτά στο δικό μου το μυαλό δεν χωράνε. Δεν ταιριάζουν όλα μαζί. Αν θέλουμε να κάνουμε μία συζήτηση για το αν συνδέεται η προσφορά γνώσης του Πανεπιστημίου με τα επαγγελματικά δικαιώματα, που δεν είναι υποχρέωση του Πανεπιστημίου και αν θα πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των εισαγομένων, αυτό είναι πραγματικά μια μεγάλη συζήτηση σε όλες τις σχολές και θα πρέπει να γίνει αναλυτικά και θα έχει και αντίδραση.  Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να σπουδάζουν , να αποκτούν γνώσεις και να τις χρησιμοποιούν όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας, ανεξάρτητα από την επαγγελματική αποκατάσταση.

Επίσης θέλω να σας πω ότι μια Νομική δεν βγάζει μόνο δικηγόρους. Βγάζει νομικούς, οι οποίοι χρειάζονται παντού. Και επιπλέον δεν μπορεί να έχουμε δύο σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, μία στην Αθήνα και καμία στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι θέμα σοβαρό και της πόλης αυτό.

Ακαδημαϊκά θα κινηθούμε σε πρώτη φάση. Θα κάνουμε μία έκτακτη Σύγκλητο τη Δευτέρα με μόνο θέμα αυτό και θα δώσω  αμέσως μετά Συνέντευξη Τύπου και θα συνεργαστώ με όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης για το θέμα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: